raist007 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Otoz w przeciagu miesiaca kopuje nowego kompa. I tak sobie wymyslilem konfiguracje. Za cel postawilem sobie wydajnosc, jakosc i rowniez zalezy mi zeby nie robil zbyt wielkiego halasu. Prosze o ewentualne komentarze, co myslice na temat poszczegolnych podzespolow, co byscie zmienili. Co do niektorych podzespolow jescze nie jestem pewien. Oto poszczegolne podzespoly: Plyta: ASUS A7V333 (z RAID) Proc: Athlon XP 2000+ Radiator: ZALMAN CNPS-6000-Cu Plytka pod proc: Thermaltake COPPER SHIM XP Grafa: ASUS V8420 Deluxe GeForce 4 Ti 4200 lub ASUS V8440 Series GeForce4 Ti 4400 a moze ATI RADEONA 8500 128 DDR HDD: IBM DeskStar 120GXP IC35L120AVVA07 RAM: 512 DDR333 PC 2700 KINGSTONE Obudowa: ENLIGHT Ventura EN-7655 (nie wiem czy nie ma za malego zasilacza 250W) lub Foxconn TU-124 400W USB a moze COD-1 Tutaj link do info (sklep/obudowy). Ma byc cicha i jak najbardziej prosty wyglad, bez zadnych chorych neonow itp. Podobaja mi sie rowniez obudowy Siemens'a, ale sie ich raczej w sklepie nie kopi. Dobra by byla jaks aluminiowa, ale na takie burzujsto mnie nie stac (min.700 PLN). Moze ktos zna jakis fajny typ obudowy cichej i niedrogiej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Co do karty graficznej to według uznania. Tutaj toczyły się już wali ATi vs. NVIDIA. Płyta OK, procesor też. Wszystko bym zostawił jak jest no może prócz dysku. Do IBM'a mam uraz po padach. Teraz mam Caviar'a WD800. Ma on 8MB cache, 7200 RPM, ATA100... chcieć czegoś więcej? :) Cicho chodzi... polecam. Wczesniej miałem Maxtor'a (ATA133, 7200, 2MB) i te 8MB cache na prawdę daje swoje w Windowsie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Sprzęt jak najbardzij odpowiedni. Ale raczej nie do kręcenia Jeli by chciał kupić sprzęt do kręcenia to: Procek athlon 1.6+ [agoia] green Pamieci 256 Corsair bo chyba na 512 by Cie nie było by stać... I cooler Volcano 7+ no i pasta ASIII. Jeżeli nie chcesz kręcić to bym zmienił tylko cooler na Volcano 7+ i pasta ASIII Dysk Maxtor lub Barracuda byle by nie IBM, Grafa alb ti 4400 albo r8500 chyba bardziej sie oplaca 4400 a co do obudowy zobacz na www.modecom.pl polecam Cyber Mirror, Angel i jeszcze jest kilka fajnych. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Otoz w przeciagu miesiaca kopuje nowego kompa. I tak sobie wymyslilem konfiguracje. Za cel postawilem sobie wydajnosc, jakosc i rowniez zalezy mi zeby nie robil zbyt wielkiego halasu. Prosze o ewentualne komentarze, co myslice na temat poszczegolnych podzespolow, co byscie zmienili. Co do niektorych podzespolow jescze nie jestem pewien. Oto poszczegolne podzespoly: Plyta: ASUS A7V333 (z RAID) [/html] Proc: Athlon XP 2000+ Radiator: ZALMAN CNPS-6000-Cu Plytka pod proc: Thermaltake COPPER SHIM XP Grafa: ASUS V8420 Deluxe GeForce 4 Ti 4200 lub ASUS V8440 Series GeForce4 Ti 4400 a moze ATI RADEONA 8500 128 DDR HDD: IBM DeskStar 120GXP IC35L120AVVA07 RAM: 512 DDR333 PC 2700 KINGSTONE Obudowa: ENLIGHT Ventura EN-7655 (nie wiem czy nie ma za malego zasilacza 250W) lub Foxconn TU-124 400W USB a moze COD-1 Tutaj link do info . Ma byc cicha i jak najbardziej prosty wyglad, bez zadnych chorych neonow itp. Podobaja mi sie rowniez obudowy Siemens'a, ale sie ich raczej w sklepie nie kopi. Dobra by byla jaks aluminiowa, ale na takie burzujsto mnie nie stac (min.700 PLN). Moze ktos zna jakis fajny typ obudowy cichej i niedrogiej ?? Procek za drogi wez 1,7 albo 1,8 chyba ze masz kupe kasy a zasilaczmaly conajmniej 300 W jak nie wiecej ja bym bral chyba cos z ATI albo Ti 4200 ale nie asusa tez zadrogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Jak dla mnie to won z Asusem i brać Abita KX7333R a aiki sprzedaje aluminiowe chiefteci coś za 690zł czy jakoś tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 dysk inny i plyta abit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 a jak masz kase to poczekaj trochu na Radzia 9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 a jak cxhcesz cicho to szczel se chłodzenie cieczą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 ubisz ausa co :wink: pewnie to i dobrze ale ja na twoim miejscu zamieniłbym płyte na gigabyte 7vrxp lub msi kt7 utra a grafikę raczej na gainwarda lub rzeczywiście tego radeona ALE TYLKO BUILD BY ATI 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 wybrałeś najdrożej i niestety w pewnych elementach najgorzej jak można: 1.mobo= jedeni chwalą tego asusa , jedni gonią - ja miałem i to jest syf-rozważ gigabyte 7vrxp albo msi kt3ultra aru-miodzio są obie 2.ram- kingstony nie są złe ale raczej kupiłbym albo samsunga albo nanya 3.grafa- jakoś znowu ten asus--bbbrrr- myslę ze jak chcesz koniecznie gf to kup gainwarda lub (jak Ci się uda)-czasami można jeszcze trafic gf3ti500 ELSA -jeśli nie to wogóle rozważ radeona 8500-trochę miej wydajny niz ti4400 ale obraz żyleta 4.hdd-ibm -- oojeezzuuuu-czy jest jeszcze ktoś kto kupuje hdd ibm-mało było na forum???- ta seria co sobie wybrałeś jest podobno najmniej awaryjna ze wszystkich ale i tak dyzie ibm są g.. warte coś mam przeczucie ze przy swoich wyborach raczej kierowałeś się lamerskimi testami w chipie i innych tego typu pisemkach-ich opinie.wyniki testów pozostawiam bez komentarza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Wszystko co wybrales jest oka , tylko ze ja proponuje Radka 8500 ( szkoda ze Asus ze robi kart na tym GPU :( tyle ze pewnie tez by drogi byl jak cholera ). Proca mozesz kupic wolniejszego bo i tak prosi sie o podkrecanie . Dysk na poziomie to wd z 8MB cache i BIV nadal . Pozdrawiam Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Jak Radeon8500 to zapoluj na 8500 128MB DDR z pamięciami 3.3ns BGA. Będzie wymiatał i super się kręcił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Procesor w sam raz, nie wiem, dlaczego wszyscy polecają wolniejszy i podkręcanie? Cóż to, szybsze się nie dają kręcić? Płyta wporzo, ja tam cenię sobie Asusa, w końcu płaci się za jakość, i jeżeli kogoś stać to niech lepiej bierze dobrą płytę niż tanią. Pamięci ok, o dyskach IBM nic nie wiem, ale i mało mnie to obchodzi, bo ja mam 20 gb i nie zanosi sie na zakup... Obudowa... strasznie drogie obudowy wybrałeś. Zwykła obudowa zda egzamin w zupełności. Kupujesz porządny zasilacz osobno i jest ok, po co przepłacać? No, ale z drugiej strony jak kogoś stać to niech kupuje. Acha, no i grafika. Zdecyduj, czy chcesz wydajność, czy ... no właśnie, ja nie wiem nic o radeonach, ale podobno mają o wiele lepszą jakośc obrazu. Nie na moje oczy takie wynalazki, skoro i tak nie odróżniam między rozdzielczościami na monitorze, zresztą jak monitor 15 cali z max 1024+768 przy 70 Hz to i najnowszy radeon tu nic nie pomoże, choćby nie wiem jak był dobry. Ja tam stawiam na wydajnosć, bierz GF4400, niekoniecznie Asus, bo są strasznie drogie, a karty są porównywalne... No i cooler. Jak dla mnie Zalmany to nie najlepszy wybór, choć z pewnością jeden z najdroższych. Za tę cenę możesz kupić 10 lepszych znacznie coolerów i spośród nich wybrać taki, który będzie wydajniejszy, cihszy i w ogóle pewniejszy niż Zalman. Dodatkowo, wcale nie wiadomo, czy to Zalmanowe cacko zmieści Ci się na płytę, czy do obudowy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Polecam ci Enlighta 7233 z 300W zasilaczem, a co do zestawu takiego bym nie kupił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Otoz w przeciagu miesiaca kopuje nowego kompa. I tak sobie wymyslilem konfiguracje. Za cel postawilem sobie wydajnosc, jakosc i rowniez zalezy mi zeby nie robil zbyt wielkiego halasu. Prosze o ewentualne komentarze, co myslice na temat poszczegolnych podzespolow, co byscie zmienili. Co do niektorych podzespolow jescze nie jestem pewien. Oto poszczegolne podzespoly: Plyta: ASUS A7V333 (z RAID) [/html] Proc: Athlon XP 2000+ Radiator: ZALMAN CNPS-6000-Cu Plytka pod proc: Thermaltake COPPER SHIM XP Grafa: ASUS V8420 Deluxe GeForce 4 Ti 4200 lub ASUS V8440 Series GeForce4 Ti 4400 a moze ATI RADEONA 8500 128 DDR HDD: IBM DeskStar 120GXP IC35L120AVVA07 RAM: 512 DDR333 PC 2700 KINGSTONE Obudowa: ENLIGHT Ventura EN-7655 (nie wiem czy nie ma za malego zasilacza 250W) lub Foxconn TU-124 400W USB a moze COD-1 Tutaj link do info . Ma byc cicha i jak najbardziej prosty wyglad, bez zadnych chorych neonow itp. Podobaja mi sie rowniez obudowy Siemens'a, ale sie ich raczej w sklepie nie kopi. Dobra by byla jaks aluminiowa, ale na takie burzujsto mnie nie stac (min.700 PLN). Moze ktos zna jakis fajny typ obudowy cichej i niedrogiej ?? jesli o mnie chodzi to bez zastanowienia wrzucalbym GF4Ti4200 w 4400 nie opłaca się inwestować bo ma on MINIMALNIE lepszą wydajnośc a jest o 400 czy 500 zyli droższy od 4200 no chyba że masz kase na zbyciu co do resztu komponentów OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Proponuję dysk Maxtora 7200 no i zasilacz by sięlepszy przydał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 raist007 a jaki masz do tego potwora monitor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Mam dwie sugestie: 1.Te pamięci kingstona pc2700 to według mnie nie jest dobry wybór. Do kręcenia za słabe, a do nie-kręcenia za drogie. Jak kupowałem pamieci dla siebie to sprawdziłem Kingstony, Kingmaxy i Samsungi. Kingston okazał sie zdecydowanie najsłabszy a cena do Samsungów zbliżona. Najfajniejsze były kostki Kingmaxa, ale była tylko jedna 256-ustka :cry: . 2.Jak będziesz miał płyte z RAIDEM to zamiast jednego dysku 120 GB brałbym 2x60GB np.Maxtory 5400 i w raida 0 je.Będziesz miał ciszej i większą wydajnosć niż z jednego nawet najszybszego(i przeważnie taniej). W kwestjach płyt głównych i kart grafiki to przez miesiac wiele sie może zmienić.Pozatym nie wiem ile masz pieniędzy przeznaczone na zakup.Może się okazać że warto będzie kupić np.tańszą płytę i obudowe, aby kupić sobie radeona 9700(bo za miesiąc to pewnie bedzie dostępny). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Dzieki za odpowiedzi. Monitor mam SONY E430 i E400, pracuje w Autocadzie i mniej jak 19inch to byla by dal mnie meczarna. Nie wiem dlaczego tak bardzo najezdzacie na IBM co do dyskow. Pierwszego kompa mialem juz w 1993r. To bylo jeszcze za czasow technikum ;-). Nie wiem czy wszyscy pamietaja ;-), ale Caviar przez kilka latek, jakos tak pod koniec 90 lat robil bardzo beznadziejne dyski, bez obrazy. Co do Segate to nie mam raczej urazy, od wiekow robil dobre dyski. Maxtor tez sprawuje sie dobrze, chociaz pierwszy dysk jaki mialem (Maxtor 540 MB) mi padl po niecalych 2 latach w ostatnim tygodniu gwarancji.) A IBM mam 2 sztuki. Jeden stary 6GB pracuej juz 5 lat i nic sie z nim nie dzieje. Drugi 60 GB dziala 1,5 roku i tez jes luz. Sa wydajne i wtedy byly to jedne z cichszych dyskow. Dlatego dysku nie zmienie i kupie IBM. Przyznam ze sporo mi namieszaliscie, albo zostawie wszystko jak jest albo zmienie: Plyte: na ABIT AT7 (hmmm, nie ma PS/2, ni COM i LPT) lub ABIT KX7-333R Grafa: jezeli z GF to moze faktycznie GAINWARD UTRA/650 XP ze 128 MB lub 4400. Jak u GAINWARDA z jakoscia obrazu, czy jest rownie dobra, czy Gainward nastawil sie bardziej na wydajnosc niz jakosc ? Albo moze RADEONA 8500 128DDR Proc: Zostane przy Athlon XP 2000+ Radiator: Ten Volcano 7 + faktycznie jest rewelacyjny ale zostane przy tym ZALAMNIE CNPS-6000-Cu, nie zamierzam ekstremalnie niczego podkrecac. Tylko moze minimalnie albo wogule, bardziej zalezy mi na stabilnosci i cichej pracy. Wydajnosc przy okazji ;-). RAM: chyba faktycznie kupie SAMSUNGA czy Nanja albo KINGMAXA (bedzie ze 80 PLN taniej) Mam jeszcze pytanko co do tych mat wyciszajacych. Ktore warto kopic ? czy te specjalne o sinusoidalnej struktorze czy jakies zwykle korkowe beda sie sprawoaly niewiele gorzej. Jak bardzo takie wyciszenie podnosi temp wewnatrz obudowy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Mam jeszcze jedno pytanie ?? Otoz bede chcial zainstalowac na plyte 512 RAm'u, i czy to ma akies znaczenie czy w jednej kosci 512, czy moze 2*256 (2*256 jest taniej). Czy ma to jakies znaczenie. Dalszej rozbudowy pamieci raczej nie przewiduje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Mam jeszcze jedno pytanie ?? Otoz bede chcial zainstalowac na plyte 512 RAm'u, i czy to ma akies znaczenie czy w jednej kosci 512, czy moze 2*256 (2*256 jest taniej). Czy ma to jakies znaczenie. Dalszej rozbudowy pamieci raczej nie przewiduje. Najlepiej kupować pamięci w jednej kości, przy dwóch kościach są często kłopoty z kompatybilnością. Chyba że masz dobrego kumpla w sklepie i ci dobrze kości dobierze. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zestaw bardzo :) . Tyle, że lepiej byłoby dać inny dysk twardy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Wie kto moze czy zasilacz w obudowie MODECOM IMPERIAL jest firmy Hunt Key ??? Moze ktos ma te obudowe i chcial by sie podzielic info na jej temat (czy jest cicha, np. itp). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdik Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 hi czytam o tym sprzecie i tak sie skalda ze kupilem wczoraj wlasnie podobny asusa a7v333 1800xp 256 ddr 266 rewela 26 godzin spedzony ch przy kompie i wyniki procek xp1800@fsb150 mhz co daje 1725 mysle ze niezle napiecie zwiekszone o 0,5v bylem zwolennikiem intela mailem tualatina 1,2@1620 teraz moge smialo powiedziec amd rulez mac ale to smiga przeszlo moje oczekiwania szkoda ze mojego vortexaz wysciem optycznym musze sprzedac jest nie kompatybilny z via ale ogolnie mowie AMD RULEZ a tak przy okazji wszyscy narzekaja na plyte asusa a7v333 jest rewela ten kto kupuje miech zaraz upadetnie bios do 1011 bez tego sciezko robota :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 hi czytam o tym sprzecie i tak sie skalda ze kupilem wczoraj wlasnie podobny asusa a7v333 1800xp 256 ddr 266 rewela 26 godzin spedzony ch przy kompie i wyniki procek xp1800@fsb150 mhz co daje 1725 mysle ze niezle napiecie zwiekszone o 0,5v bylem zwolennikiem intela mailem tualatina 1,2@1620 teraz moge smialo powiedziec amd rulez mac ale to smiga przeszlo moje oczekiwania szkoda ze mojego vortexaz wysciem optycznym musze sprzedac jest nie kompatybilny z via ale ogolnie mowie AMD RULEZ a tak przy okazji wszyscy narzekaja na plyte asusa a7v333 jest rewela ten kto kupuje miech zaraz upadetnie bios do 1011 bez tego sciezko robota :) Wszystko rozumiem ale jakie miales komponenty w tym C1.2 ? No i oczywiscie high endowy XP1725Mhz jest zdecydowanie lepszy i szybszy od C1.620mhz. Zreszta bardzo ladnie podkreciles tego tulipana, zazdroszcze :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 "A tak przy okazji wszyscy narzekaja na plyte asusa a7v333 jest rewela ten kto kupuje miech zaraz upadetnie bios do 1011 bez tego sciezko robota :)] " Plyta jest super , a ci co zle mowia o A7V333 tak naprawde nigdy na niej nie siedzieli , plyta Asusa jest najlepsza plyta na kt333 no moze jeszcze plytka Abita . Jeszcze niech koles zmini dysk wrzuci Radka 8500 128 ramu i Kostki Samsunga zamiast Kingstona . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Jeżeli nie chcesz kręcić to bym zmienił tylko cooler na Volcano 7+ i pasta ASIIIa czemu? bo skoro nie mialby krecic i zalezy mu na ciszy - co zreszta napisal - to chyba ten zalman cnps 6000cu bylby odpowiedniejszy, no nie? osobiscie bym wzial raczej cnps 6000alcu, roznica w wydajnosci niewielka, a coolerka prawie nie slychac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofeer Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 tez mam zamiar zlozyc kompa na AMD i mam pytanie co w koncu lepsze ten ABIT KX7-333 RAID czy ASUS A7V333 +RAID chodz mi glownie o stabilnosc. I jeszcze mam pytanie jaka karte grafiki tak za 800zl byscie polecili, chodzi glownie o jakosc obrazu chociaz wydajnosc tez jest wazna bo nie wiem czy jakis RADEON 8500 czy GeForce4 Ti4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 tez mam zamiar zlozyc kompa na AMD i mam pytanie co w koncu lepsze ten ABIT KX7-333 RAID czy ASUS A7V333 +RAID chodz mi glownie o stabilnosc. I jeszcze mam pytanie jaka karte grafiki tak za 800zl byscie polecili, chodzi glownie o jakosc obrazu chociaz wydajnosc tez jest wazna bo nie wiem czy jakis RADEON 8500 czy GeForce4 Ti4200 Jezeli chodzi o dwie plyty z klubu A:A to obie sa warte uwagi przy FSB133 MHz Asus jest minimalnie szybszy , przy 166 Mhz Abit wygrywa . Ja mam Asusa i jak narazie super stabilny ( polecam go w 100 % , niech Abita polecaja ci ktorzy go maja ) Swoja strona Lisek mial testy zrobic paru plytek na kt333 i cos nie widac !!!. Jezeli chodzi o grafe to bierz Radeona ( na maxymalnych ustawiniech jakosci obrazu UT wyglada pieknie .) Testowane na Necu 22 cale . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Tak wlasnie sie zastanawiam wlasnie dosc mocno nad ATI, na RADEONA 9700 chyba nie bede czekac bo chyba i tak by mnie nie bylo by stac. Chcial bym upolowac RADEONA 8500 ze 128 DDR (tylko ten pelny nie zaden tam LE. Nigdzie w ofercie nie widzialem jeszcze Radeona 8500 ze 128 DDR. Nigdzie tez nie widzialem testow tegoz Radeona tylko te ze 64 MB. Ze 128 widzialem ale tego LE iwypada gorzej od pelnego Radka z 64MB. Mam pytanie czy ktos ma moze Radeona ze 128MB tylko tego pelnego i tylko built by ATI. Zastanawiam sie czy w ogule jest sens szukac tego ze 128 MB i na ile jest on wiecej wydajny od Radeona 8500 64MB ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...