bartezjusz Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Tak wlasnie sie zastanawiam wlasnie dosc mocno nad ATI, na RADEONA 9700 chyba nie bede czekac bo chyba i tak by mnie nie bylo by stac. Chcial bym upolowac RADEONA 8500 ze 128 DDR (tylko ten pelny nie zaden tam LE. Nigdzie w ofercie nie widzialem jeszcze Radeona 8500 ze 128 DDR. Nigdzie tez nie widzialem testow tegoz Radeona tylko te ze 64 MB. Ze 128 widzialem ale tego LE iwypada gorzej od pelnego Radka z 64MB. Mam pytanie czy ktos ma moze Radeona ze 128MB tylko tego pelnego i tylko built by ATI. Zastanawiam sie czy w ogule jest sens szukac tego ze 128 MB i na ile jest on wiecej wydajny od Radeona 8500 64MB ??? rzeczywiście orginalny built by ati 128r jest praktycznie nieosiągalny ale chyba nie jest on bardziej wydajny-ale nie jestem specem od ati-mówię na podstawie doświadczeń z nvidia gdzie grafy ze 128 wcale nie są wydajniejsze niż z 64 a nawet gorzej się podkręcają jeśli zdecydowałeś się na ati to proponuję dwa najlepsze klony jakie są dostępne tzn.gigabyte i hercules http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3406 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2851 z oczywiscie wskazaniem na gb -wersja deluxe-wydajnośc i cena(777 to prawie darmo za tą grafę) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Powaznie zaczolem sie zastanawiac nad innym dyskiem niz IBM, ale mam jescze pytanie ??? Czy ma ktos moze dysk IBM z serii 120GXP Vancuver ? Jak sie sprawuje moze ten model jest bardziej bezawaryjny. Moze ktos pracuje w servisie jakies firmy i mogl by sie wypowiedziec czy te dyski "wracaja" ? I jeszcze jedno pytanko: Kiedy pojawi sie Barracuda V ? Czy mozliwe jest zeby byla juz w polowie wrzesnia ? Ile moze kosztowac np 120GB (2 talerze) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 prawie wszystko ok, ale bron boze nie kupuj IBM'a, wiem po sobie bierz Gigabyte Radeon 8500 Deluxe 64 DDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Otoz w przeciagu miesiaca kopuje nowego kompa. I tak sobie wymyslilem konfiguracje. Za cel postawilem sobie wydajnosc, jakosc i rowniez zalezy mi zeby nie robil zbyt wielkiego halasu. Prosze o ewentualne komentarze, co myslice na temat poszczegolnych podzespolow, co byscie zmienili. Co do niektorych podzespolow jescze nie jestem pewien. Oto poszczegolne podzespoly: Plyta: ASUS A7V333 (z RAID) Proc: Athlon XP 2000+ Radiator: ZALMAN CNPS-6000-Cu Plytka pod proc: Thermaltake COPPER SHIM XP Grafa: ASUS V8420 Deluxe GeForce 4 Ti 4200 lub ASUS V8440 Series GeForce4 Ti 4400 a moze ATI RADEONA 8500 128 DDR HDD: IBM DeskStar 120GXP IC35L120AVVA07 RAM: 512 DDR333 PC 2700 KINGSTONE Obudowa: ENLIGHT Ventura EN-7655 (nie wiem czy nie ma za malego zasilacza 250W) lub Foxconn TU-124 400W USB a moze COD-1 Tutaj link do info (sklep/obudowy). Ma byc cicha i jak najbardziej prosty wyglad, bez zadnych chorych neonow itp. Podobaja mi sie rowniez obudowy Siemens'a, ale sie ich raczej w sklepie nie kopi. Dobra by byla jaks aluminiowa, ale na takie burzujsto mnie nie stac (min.700 PLN). Moze ktos zna jakis fajny typ obudowy cichej i niedrogiej ?? nieźły sprzęt tylko troche drogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITI Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Jak Ci sie tak strasznie nie spieszy, to powstrzymaj sie na troche z kupnem kompa, albo kup sobie plyte glowna z Serial ATA (na tweak.pl w newsach ostatnio widzialem), a dysk na razie jakis maly, a jak sie pojawia to wiekszy na Serial ATA. Co do np. procesora to wolalbym P4, zwlaszcza, ze wkrotce maja byc spore obnizki (czytaj newsy na tweak.pl), oraz pamiec 512 MB RIMM (o ile masz kase, jak nie to DDR). Jak juz mowa o dyskach, to mozesz kupic sobie HDD ISTORM II - do chlodzenia dysku (4max.com.pl) Obudowe moze: Thermaltake Highest Xaser II 6000 Plus (na 4max.com.pl) - fajnie wyglada i nie tylko, ale za to sporo kosztuje. Do tego trzeba kupic zasilacz (http://www.pc-tuning.pl/). Aaa... i nie napisales o karcie dzwiekowej, moze Audigy Player lub jakis drozszy model (Platinium) jak masz wiecej kasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...