Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Na wstępie chciałem się przywitać , dużo czytałem, nic nie pisałem. Wydajecie się fajną gromadką więc czas trochę popisać :D Zacznijmy od tego, że całkowicie przypadkiem kupiłem A2200+ jak w podpisie (down 26). Niebiesko-fioletowo-różowe jądro, brązowy laminat ze ścieżkami (ołówek na L2 nie dał za pierwszym razem rady, popróbuję). Wszystko pięknie ale wycisnąć za wiele nie mogę z tego - doczytałem i sprawdziłem czemu - przy core 1,6V pod obciążeniem Feel daje 4,68V przy ~1,7V spada poniżej 4,65 i oczywiście zdycha :evil: Teraz odwieczne pytanie - jaki zasilacz kupić? Upatrzyłem sobie Zalmana (wyniki testu są szokujące - napięcia jak skała, szumy minimalne, cisza) ale gdzie to można kupić u nas? Czy to dobry wybór - nowszy model? Nawet Antki za 600 zł bywają różne... Inny pomysł to niezły cenowo Chieftec 420DF ale czy będzie ładne napięcia dawał i jednocześnie cicho pracował? Może Thermaltake? Wole dać pare zł więcej i mieć już spokój na dłuuugo niż znowu kombinować. Procek ma chyba niezły potencjał ale z takimi napięciami to mogę sobie lampkę nocną zasilać :roll: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 1. olowek + XP = pomylka, szukaj w odpowiednich tematach info o lakierze przewodzacym prad 2. ThermalTake to tak samo jak Chieftec produkt firmy Sirtec - wiec skoro chcesz wydac 100zl wiecej za inna naklejke, inna blache (obudowa zasilacza) i pomaranczowe wentylatory to juz Twoj wybor :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 1. olowek + XP = pomylka, szukaj w odpowiednich tematach info o lakierze przewodzacym prad Czytałem, czytałem :) Narazie chciałbym zrobić to max bezinwazyjnie, wielu się powiodło więc czemu nie? Z lakierem zawsze zdażę. 2. ThermalTake to tak samo jak Chieftec produkt firmy Sirtec - wiec skoro chcesz wydac 100zl wiecej za inna naklejke, inna blache (obudowa zasilacza) i pomaranczowe wentylatory to juz Twoj wybor :P Dobrze wiedzieć, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 zalmana mial w ofercie kiedys 4max, ale od dawna juz go nie ma... mnie natomiast zastanawia ten zasilacz moze ktos cos wie ?? Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 >forest kila zbila > zalmana mial w ofercie kiedys 4max, ale od dawna juz go nie ma... Ale maila do nich wyśle, może coś pomogą... > mnie natomiast zastanawia ten zasilacz Wygląda całkiem apetycznie, ale testów to raczej nigdzie nie widziałem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 mnie natomiast zastanawia ten zasilacz moze ktos cos wie ?? Pozdro 8) http://www.be-quiet.de/ Wygląda naprawdę ciekawie ale zastanawia mnie fakt - w specyfikacji dla modelu 400W podaja 330W, dla 450W już 430W? Walneli się? We wszystkich info na stronie tak podają... Nie ma też złączki SATA :wink: Ciekawe jak trzyma napięcia bo mnie bardzo zainteresował :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ja mam feela ver 2.03 i sobie chwale!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ja mam feela ver 2.03 i sobie chwale!! Ja też i wyrzucę go za okno jak tylko kupię Be-quiet (wszystko na to wskazuje - znalazłem testy i wygląda naprawdę miodnie :)) - musiałem dzisiaj zejść do 200MHz bo miałem bluescreena o Prime'ie nawet nie wspominając. Napięcia jak na trampolinie i poza specyfikacją :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twe@k_ Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Posiadam Antka 350W Performance Blue Mod- cichy, stabilny i... swieci na niebiesko. :o Jesli chcesz miec spokoj na dluuugo, to polecam Antka 420W True Power- boski produkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Posiadam Antka 350W Performance Blue Mod- cichy, stabilny i... swieci na niebiesko. :o Jesli chcesz miec spokoj na dluuugo, to polecam Antka 420W True Power- boski produkt. Klamka zapadała, będzie be-quiet! Teraz tylko kwestia wybrania dostawcy oraz wersji 1 czy 2 wiatraki 8) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twe@k_ Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Nie masz wyjscia;)- musza byc DWA. (jeden wiatrak w odpowiednim miejscu- wlasnie TYM miejscu- potrafi zdecydowanie poprawic wentylacje procka i calej obudowy) Pozdro.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 narazie mam dobry zasilacz ale za rok.. moze wiecej tez wezme be-quiet bo to bardzo dobre zasilacze + super funkcjie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Nie masz wyjscia;)- musza byc DWA. (jeden wiatrak w odpowiednim miejscu- wlasnie TYM miejscu- potrafi zdecydowanie poprawic wentylacje procka i calej obudowy) Pozdro.:) Polscy dystrybutorzy rozwiązali kwestię szybki i sprawnie - oferują wersję z 1 wiatrakiem :? Paradoksalnie temp wew obudowy bo mierzona na cpu jest niższa w wersji single fan - myślę że ciut słabsza zasiłka 370W nie ma tu dużego znaczenia... http://www.dirkvader.de/page/bequiet/temps.gif Pomysły gdzie to jeszcze mogą mieć poza 4max, pccolling, sirius, fraz, 1klik? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twe@k_ Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Na twoim miejscu zwrocilbym uwage rowniez na HuntKey HK400-XP Silencer GOLD, 400WAT, PFC, SATA (4MAX)- czytalem gdzies ostatnio (bodajze benchmark.pl) pochlebna recenzje tego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Na twoim miejscu zwrocilbym uwage rowniez na HuntKey HK400-XP Silencer GOLD, 400WAT, PFC, SATA (4MAX)- czytalem gdzies ostatnio (bodajze benchmark.pl) pochlebna recenzje tego zasilacza. To był mój poprzedni typ ale wymięka przy niewiele droższym BeQuiet - z testów wynika że to 1 liga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 J bym chyba wolał jednak tego hk miałem keidyś hk i byłem bardziej zadowolony niz z obecnego chiefa a miałem 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 J bym chyba wolał jednak tego hk miałem keidyś hk i byłem bardziej zadowolony niz z obecnego chiefa a miałem 300 Pewnie ciszej było? :D Ale to nie jest jedyny czynnik... jak mam wydać 300 (Chief 420) czy 350 (Hunt 400) czy 400 zł to wolę już wydać 400 i mieć napięcia stabilne jak skała oraz święty spokój. W tej chwili aż mnie rzuca na myśl, że miałbym jeszcze czytać jakieś porównania itp :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Zacznijmy od tego, że całkowicie przypadkiem kupiłem A2200+ jak w podpisie (down 26). Niebiesko-fioletowo-różowe jądro, brązowy laminat ze ścieżkami A może by tak ktoś napisał czy moje nadzieje pokładane w tym wyrośniętym kalkulatorze są uzasadnione? Wycisnąłem z niego kiedyś nie wiem jakim cudem 2150 MHz i udało mi się nawet zrobić PCMarka02 ale generalnie była to straszna lipa -> zasilacz... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacharo Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 jak zasilacz polecacie do ok 200 zł .nie patrzac na glosnosc:) myslalem o chieftecu 360W z jednym wiatrakiem. co sadzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 skoro o zasilaczach mowa - moge polecic z czystym sumieniem - tylko nie wiem czy znajdziecie gdzies - zasilacz hipro 235W :D ciagnie on caly sprzet jaki mam w opisie. Wahaja napieci podczas obciazenia nie przekraczajac 5% w idle sa one na poziomie 3.3V = 3.31V 5V=4.97 12V=11,43 (tego akurat sie nie obawiam) vcore 1,8V=1.79V. Wiec wszystko w normie. Osobiscie kupilem to cudo na allegro za 25 zl :D Ale fakt faktem ze zasilacz byl prawie 2x ciezszy niz FEEL 300W:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 12V=11,43 (tego akurat sie nie obawiam) vcore 1,8V=1.79V. Wiec wszystko w normie. Osobiscie kupilem to cudo na allegro za 25 zl :D Ale fakt faktem ze zasilacz byl prawie 2x ciezszy niz FEEL 300W:PNo to ja bym sie jednak obawial bo Abit ciagnie dla proca wlasnie z 12 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 12V=11,43 (tego akurat sie nie obawiam) vcore 1,8V=1.79V. Wiec wszystko w normie. Osobiscie kupilem to cudo na allegro za 25 zl :D Ale fakt faktem ze zasilacz byl prawie 2x ciezszy niz FEEL 300W:PNo to ja bym sie jednak obawial bo Abit ciagnie dla proca wlasnie z 12 VDokladnie. Lepiej pomysl o nowej zasilce. Gdybym mial wydac 400 zl na zasilke to zastanowil bym sie nad jakims renomowanym produktem - np. Antec True lub ToPower 520W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 hehe - nie jest zle - jak spadnie do 11 wtedy zaczne sie zastanawiac nad zmiana. Na razie wszystko jest jak to sie przyjelo tutaj nazywac rock stable :D a z moim szczsciem na pewno nic sie nie stanie - bo jeszcze nigdy sie nie zdazylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 hehe - nie jest zle - jak spadnie do 11 wtedy zaczne sie zastanawiac nad zmiana. Na razie wszystko jest jak to sie przyjelo tutaj nazywac rock stable :D a z moim szczsciem na pewno nic sie nie stanie - bo jeszcze nigdy sie nie zdazylo :P No to nic tylko zyczyc powodzenia........... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacharo Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 chlopaki do 200 co polecacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 ja polecilby Ci standardowo Chieftec'a - 360W ew. ktorys z tych : Modecom 300GT (120 zl) lub Modecom CWT350 BDP (220 zl) pomijac oczywsicie moj Hipro 235 W ;-):D btw. sprawdz sobie ten tescik :http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zasilacze2003_2/strona-4.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...