Skocz do zawartości
Peter_82

ATI Radeon 9100 na Nvidia Geforce 4 Ti4200xAgp8

Rekomendowane odpowiedzi

Ale sie klocicie, ty to POWER BY AMD zawsze postawisz na swoim i nie umiesz zrozumiec ze ty masz procka 15 x szybszego od mojego, to co ty porownujesz. Ja mialem okazje porownac te dwie karty ( na tej samej konfiguracj) i az takiej roznicy nie ma jak wy to mowicie dlatego przejscie z ATI 9100 na Gf4 Ti 4200 nie ma za zadnego sensu. Przynajmniej na 9500PRO wzwyz dopiero bedzie roznica widoczna( nie mowie o FX bo to kicha jak dla mnie). No roznica jakas jest nawet niech bedzie ( jak wy to mowicie) 10 -20 % ( ja takiej duzej nie zaobserwowalem;p;p;p) ale jak sa teraz gry ze mamy na tych kartach w grach po 20 fps to 25 na gf to tez malo na plynna gre. Ot to i kropka. Koniec tematu. Koniec Klotni, kazdy wie jaka jest roznica. <lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz sie o to nie boj czy w doom 3  bo podobno ID  zrobiło tak aby dodatkowa potok ktory słozy jako truefrom był wykorzystywany normalnie jak ten 1 takze wydajnosc radka 8500LE ma byc taka sama albo i ciut wyzsza jak gf 4 ti 4200  8500 275/550 = gf 4 ti 4400

hmmm a ja dalej powiem swoje to w takim razie 350/700 to chyba sie rowna jakis ti4900???? i zadnych potokow nie trza odblokowywac przerabiac ich zeby szybciej chodzilo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doom 3 wychodzi juz od 2lat jak nie dłuzej i najpier była mowa ze 30fps bedzie trzymac na 500mhz 128ramu i gf 2 ti :D wtedy gadka leciała ze pod gf 3 ti optymalizowany jesy pozniej radzio 9700 wszedł poznie FX i nowe radki... ja sie nie zdziwie ze ani mi ani tobie gra nie bedzie chodzic płynnie a miedzy naszymi sprzetami bedzie roznica 2fps :D z 10 na 12 :lol: bo sa ludzie co specjanie na dooma 3 kupowali gf 3 :D przykład mojego kuzyna ktory wydał 1200zł na MSI gf 3 gdy była ogłoszona data premiery:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peter_82

heh ty nei zaobserwowałeś róznicy tak to bardzo śmieszne bo ja sie przesiadłem z 3ti i jakos odczułem sporą róznice napewno wartą te 50zł które musiałem dopłacić a jak twierdzisz ze 4k róznicyt sie nie przekąłda na fps w grach to tez jesteś nizły koleś

<SmILek>

a co mnie ten doom obchodzi powiedz 1 gra to nie wszysko a pozatym jak bedzie to sie dopiero okaze a 2 fps rożncy to nie wiem gdzie ty bedzisz miał ja jakoś wiecej zaobserwowałem jak sie z 3ti przesiadłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...