Skocz do zawartości
860lacov

4x zamiast 12x? Dlaczego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel ma wypalarke liteon52/32/52 (modelu nie pamiętam).

No i ta nagrywarka wykrywa mu płytki cdrw 12x, firmy media store jako 4X (inne 12x działają dobrze)

Da się coś z tym zrobić?

No i czy możliwe jest wypalenie cdrw 4x z prędkością np 10x ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie kupuje nie markowe CD t tak jest. raz mialem nieprzyjemnosc nagrywania jakis datexow czy innych mintow z napisem 48x a nagrywarka nie pozwolila na wiecej niz na 16.

co do plyt cdrw to o ile moja wiedza jest kompletna to nie ma na to sposobu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tylko w liteon ten mechanizm nawala przez co na wszystkich innych nagrywarkach mozna nagrywać z normalną prędkościa a na liteonach nie.

ja jakos nie mam problemow z nagrywaniem. moze dlatego, ze nagrywam tylko na firmowych nosnikach a nie na plytach z marketu po 0.8pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tylko w liteon ten mechanizm nawala przez co na wszystkich innych nagrywarkach mozna nagrywać z normalną prędkościa a na liteonach nie.

ja jakos nie mam problemow z nagrywaniem. moze dlatego, ze nagrywam tylko na firmowych nosnikach a nie na plytach z marketu po 0.8pln

Dokladnie tak, jak wsadzasz jakies chaszcze to czego sie spodziewac ??

Firmowki za to daja sie nagrywac duzo szybciej niz jest gwarantowane.

Ludzie nie czytaja testow i nie myla logicznie, kupuja najtansze badziewia i sie dziwia potem ze nie chca one dzialac jak ich 3x drozsze odpowiedniki markowe, skads sie te ceny w koncu biora :P Placi sie nie tylko za nazwe.

Zreszta wystarczy kupic PLATINUM, sa niedrogie, a jakosc za ta cene maja luksiusowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi