860lacov Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Kumpel ma wypalarke liteon52/32/52 (modelu nie pamiętam). No i ta nagrywarka wykrywa mu płytki cdrw 12x, firmy media store jako 4X (inne 12x działają dobrze) Da się coś z tym zrobić? No i czy możliwe jest wypalenie cdrw 4x z prędkością np 10x ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 jak sie kupuje nie markowe CD t tak jest. raz mialem nieprzyjemnosc nagrywania jakis datexow czy innych mintow z napisem 48x a nagrywarka nie pozwolila na wiecej niz na 16. co do plyt cdrw to o ile moja wiedza jest kompletna to nie ma na to sposobu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 W sumie to się zgodzę, ale tu chodzi o to że mój LG GCE320b wypala te płytki cdrw z prędkością 10x a jego liteon z prędkością 4x W taki, przypadku to chyba nie jest wina płytek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 tylko liteon ma zaimplementowny mechanizm doboru predkosci do jakosci plyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 I tylko w liteon ten mechanizm nawala przez co na wszystkich innych nagrywarkach mozna nagrywać z normalną prędkościa a na liteonach nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 I tylko w liteon ten mechanizm nawala przez co na wszystkich innych nagrywarkach mozna nagrywać z normalną prędkościa a na liteonach nie.ja jakos nie mam problemow z nagrywaniem. moze dlatego, ze nagrywam tylko na firmowych nosnikach a nie na plytach z marketu po 0.8pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Ricoh tez jest wyposazony w ten system JustSpeed tez czesto gesto zle wykrywa predkosc plytki ale mozna wylaczyc to ustrojstwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 I tylko w liteon ten mechanizm nawala przez co na wszystkich innych nagrywarkach mozna nagrywać z normalną prędkościa a na liteonach nie.ja jakos nie mam problemow z nagrywaniem. moze dlatego, ze nagrywam tylko na firmowych nosnikach a nie na plytach z marketu po 0.8pln Dokladnie tak, jak wsadzasz jakies chaszcze to czego sie spodziewac ?? Firmowki za to daja sie nagrywac duzo szybciej niz jest gwarantowane. Ludzie nie czytaja testow i nie myla logicznie, kupuja najtansze badziewia i sie dziwia potem ze nie chca one dzialac jak ich 3x drozsze odpowiedniki markowe, skads sie te ceny w koncu biora :P Placi sie nie tylko za nazwe. Zreszta wystarczy kupic PLATINUM, sa niedrogie, a jakosc za ta cene maja luksiusowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 zalduj nowy bios... zazywczaj to poprawia prace z nosnikami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...