FumFel_20 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Siema. Panowie odradzam kupowania narazie zasilaczy chieftek.Są zwalone serie.Przykłąd: Skłądałem kumplowi kompa. mobo msi kt600 duron 1400 mhz gf4ti4200 256 400 mhz twinmos dysk 80 baraka 7200.7 i chieftek 360 W singiel fan Najpierw jak przynieśliśmy do domu po podłączeniu wysadziło korki - zasilacz padł - do serwisu wio 14 dni na codegenie 300W - napiecia koszmar. Dzisiaj odbieramy chiefteka nowego - 15 minut padł - do serwisu wio.Czekamy na następnego narazie jedzie na codegenie 300W i jest ok - znaczy ok no działa :lol: (jakos) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ghie ghie - trzeba będzie brać tego nowego modecoma 350 z lampką :lol: - ale kolo z pracy wkładał chiefa jakiś tydzień temu i jest happy - zależy coś się trafi... ech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 jest zima poczekales moze az psu sie nagrzeje?? ;) i skorplona woda odparoje ;) sam tak mialem jak kompa z balkonu pryznioslem tylko ze to byl toppower 235W czy cos takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 NIE ZWALAJ NA CHEFA TYLKO NA SWOJA BANIE ! reklama GORACO POLACAM ZASILACZE MARKI CHIEFTEC :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Witam,Ja ta kupiłem kilka dni temu Chiefteca ,testowalem go na wszystkie strony i narazie jest super :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 NIE ZWALAJ NA CHEFA TYLKO NA SWOJA BANIE ! reklama GORACO POLACAM ZASILACZE MARKI CHIEFTEC :wink: nierwiem oco ci chodzi człowieku.Uważasz zę był muj bład :?: zasilacz był włożony do kompa bo tak sklep kazał - trzeba było kompa przywoieść do sklepu.W samochodzi był gdzie było ciepło.Komp miał temp pokojową.Wodocznie sie robi jakaś loteria z tymi chieftekami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 W jakim Ty sklepie kupujesz ze towar pada w ciagu kilku godzin i daja do serwisu na 14 dni ????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ghie ghie - trzeba będzie brać tego nowego modecoma 350 z lampką A jesteś zadowolony z jego cichości a raczej głośności ? :-) Śmiem wątpić po obsłuchaniu 10 sztuk... Niestety stockowe wentylatory w nich są do D... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yabolek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 FumFel : 1. Naucz sie pisac po Polsku bo nie bardzo ci to wychodzi. 2. To ze tobie padl zasilacz bo miales pecha/cos zepsules nie znaczy, ze cala seria jest padnieta. Kupilem ostatnio bude z zasilaczem w hurtowni Action (Waw) i nie mam zadnego problemu wiec nie rozsiewaj tutaj jakichs glupich plotek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Mam Chiefa 420W i idealnie. Od kiedy go mam nie mialem jeszcze zadnej zwiechy ni spadku napiecia (nie licząc prob oc of korz) Napiecia stabilne. tylko wentyle mogłyby byc cichsze. A tak to polecam wszystkim. Nie wierze że bez powodu Ci dwa chiefy padły, coś odwaliłeś nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss_se Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Ja od 4 miechów też mam chiefteca i chodzi bez zajękniecia 24h/dobe. A ma co zasilać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 nie no kufa nikt nie kuma.Chodzi mi oto zebyscie uważali na kupowane zasiłki chiefteka bo mogą sie okazać lipne a wy tu piszecie ze to moja wina :!: .Kaleka nie jestem.Zasilacz podłączam normalnie i ma działać.Jeden padłodrazu a drugi po 15-stu minutach pracy. :!: Sam mam zasiłkę 360W chieftek i jestem zadowolony.Chodzi mi oto zebyście uważali bo cośsie złego dzieje z tą marką :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Mam Chiefa 420W i idealnie. Od kiedy go mam nie mialem jeszcze zadnej zwiechy ni spadku napiecia (nie licząc prob oc of korz) Napiecia stabilne. tylko wentyle mogłyby byc cichsze. A tak to polecam wszystkim. Nie wierze że bez powodu Ci dwa chiefy padły, coś odwaliłeś nie tak. hmm...to uwierz.Jeszcz zasiłki montować umiem.A co według ciebie mogłem zrobicnie tak :?: odwrotnie włożycwtyczke ATX :?: :lol: niestety nieda sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss_se Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Mam Chiefa 420W i idealnie. Od kiedy go mam nie mialem jeszcze zadnej zwiechy ni spadku napiecia (nie licząc prob oc of korz) Napiecia stabilne. tylko wentyle mogłyby byc cichsze. A tak to polecam wszystkim. Nie wierze że bez powodu Ci dwa chiefy padły, coś odwaliłeś nie tak. hmm...to uwierz.Jeszcz zasiłki montować umiem.A co według ciebie mogłem zrobicnie tak :?: odwrotnie włożycwtyczke ATX :?: :lol: niestety nieda sie. Uwierz że się da. Można nawet i włożyć płytę cd do stacji dyskietek nie mówiąc o zamontowaniu pamieci sdram w gniazda ddr i na odwrot:lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 hmm...to uwierz.Jeszcz zasiłki montować umiem.A co według ciebie mogłem zrobicnie tak :?: odwrotnie włożycwtyczke ATX :?: :lol: niestety nieda sie.Głuwnie chodzi o to że zimną zasiłke wlonczyleś, w ciepłym pomieszczeniu, i para wodna się na niej skroplila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Łał, zasilacze czifteka to [ciach!]o!!! Oceniasz to na podstawie tych dówch sztuk co Ci padły ? Dzięki Ci nasz mesjaszu złoty, co byśmy bez Ciebie zrobili - nigdy nie kupię już czifteka a swojego zaraz po napisaniu tego posta oddam na jakiś dom dziecka albo przez okno od razu... Lepiej poszukajcie problemu u siebie czy nie macie jakiegoś zwarcia w obudowie, albo czy płyta jest sprawna na 100%. Przykład? Moi kumple składali komputer - na zasilaczu chciefteka wetylatory zakręciły się parę razy i koniec, komp wyłączał się a na codegenie włączał się od razu po włożeniu wtyczki do zasilania i chodzil 8). Tyle czasu na forum i nic nie dotarło, takie ploty siać.... wstyd. Jak przerobisz jeszcze z 10 zasilaczy to będziesz mógł takie rzeczy mówić, a na razie to.... :) Pozdro, ortografia z interpunkcją jak zwykle nienaganna (o ile mnie pamięć nie myli maturę masz już za sobą). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 chieftek 360 W singiel fan Najpierw jak przynieśliśmy do domu po podłączeniu wysadziło korki - zasilacz padł - do serwisu wio Dzisiaj odbieramy chiefteka nowego - 15 minut padł - do serwisu wio. Widziałem kiedyś podobny przypadek. Taki sam Chieftec miał przełączone napięcia z 230V na 110V. Niestety nikt tego nie sprawdził. Porozwalało kondensatory w zasilaczu i trochę smrodu, do tego wywaliło korki w mieszkaniu. Ale Chieftec okazał się wyjątkowo wyrozumiały i wymienił zasilacz na nowy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Mnie tam martwi w tych chieftecach wysoka temperatura :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ghie ghie - trzeba będzie brać tego nowego modecoma 350 z lampką :lol: - ale kolo z pracy wkładał chiefa jakiś tydzień temu i jest happy - zależy coś się trafi... echa co zly jest ? by cwt zrobiony:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 nie dogadamy sie - paszczu mastach tekst pierd*****oł aż mi sie włosy na nogach zajerzyły.Nie napisałem że wszystkie chiefteki są do bani :!: tylko jakieś lipne sztuki sie robią.Wskażnik od napiecia byłdobrze ustawiony bo by nie pochodził 15 minut nie :?: - komp w czasie podłączania miał temp pokojową wiec to nie przez to ze jest zimno Chciałem tylko ostrzec ze mogą sie trafic lipne sztuki - a wy mnie tu od loli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Spokojnie chłopaki, nie pozabijajcie się... FumFel_20 :arrow: dwie pod rząd - eeee, wątpie, nawet Codegeny nie mają tak złej passy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Spokojnie chłopaki, nie pozabijajcie się... FumFel_20 :arrow: dwie pod rząd - eeee, wątpie, nawet Codegeny nie mają tak złej passy :lol: czyli kłamie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Wiesz co FumFel_20 - zachowujesz się jak obrażony pięciolatek. Na podstawie dwóch sztuk (które pewnie uwaliliście z Waszej winy) twierdzisz że "lipne sztuki sie robią". Jakoś mi padły dwa epoxy a trzeci od razu był zwalony i nie waliłem od razu na forum że idzie apokalipsa. Wiesz co to statystyka? Dla mnie Twoje rewelacje nie są niczym podparte i jesteś cały mało wiarygodny jako forumowicz. Kiedyś polecałeś rzeczy, których nawet nie widziałeś pewnie na oczy - jak kupiłeś solteka to nagle się zmieniło ('goofno, nie kupujcie' itp.) - teraz już jest zapewne ok. Nie można tak jednostkowo traktować sprzętu po kilku egzempalrzach. 'Chciałeś ostrzes że mogą się trafić trefne sztuki' - zawsze się takowe mogą trafić. Widzę że jak wytknie Ci się coś to dąsasz się jak baba. Od loli Cię nie wyzywałem, dla mnie over & out Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Spokojnie chłopaki, nie pozabijajcie się... FumFel_20 :arrow: dwie pod rząd - eeee, wątpie, nawet Codegeny nie mają tak złej passy :lol: czyli kłamie :?:Nie, źle mnie zrozumiałeś. Poprostu albo padły z waszej winy lub poprostu jesteś niesamowitym "farciarzem". I skończcie te kłótnie, bo ja je zakończę :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 IMHO może to nie być wina Chiefteców. Swego czasu miałem do czynienia ze "wspaniałą płytą" Asus P3C2000 na i820. Wyobraźcie sobie, że spaliła 3 (!) zasilacze pod rząd w przeciągu 1 dnia. Pierwszy padł po kilku minutach pracy - myślę do d.u.p.y był. Wyciągam jakiś zabytek z szafy - pół godziny i dym. Jeszcze dwa razy to mógł być duży zbieg okoliczności. Trzeci wsadziłem kumplowy - kilka minut i padł. Normalnie mało co k.u.r.wica mnie nie trafiła. Ale się i tak zdarza. Chiefy też bywają lipawe, ale to co pisze FumFel_20 to już nie wina zasiłek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Ogólnie nie ma sie czym podniecać, u mnie 6 kości ramu z rzędu nie działało (2 dni męczarni) aż w końcu dopadłem hynixy :) Także stay low man :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 masz po prostu "szczescie". albo prawa Murphy'ego zadzialaly i juz :) ja tak nie mam podstaw do narzekan. napiecia piekne i zapas mocy na przyszlosc,bo moj komp to nie potwor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 do paszczu - takiego barana jak ty to jeszcze nie spodkałem w życiu normalnie.Czy ja pisze zeby ludzie nie kupowali?Tylko ostrzegam ze mogą sie trafić lipne partie.NIe oceniam tego na podstawie tego przypadku co ja miałem tylko na forum ktos juz też pisał o tym.Na innych serwisach znalazłem tylko jeden wątek o tym.Racja zdażaja sie lipy ale zauważ że w przypadku chiefteka o tym mało było słychać.Zastępczego dali codegena i jakos działa - jakos potrafiłem go podłąćzyć dziwne nie :?: aha paszczu miszczu mzoesz mi powiedziać jakie rzeczy polecałem o których nie miałem pojecia :?: pardzo mnie to ciekawi bo sobie nic takiego nie przypominam.Normalnie jak z tobą gadam to czuje sie jak bym z jakimś burtakiem rozmawiał.Ja pisze jedno a ty drugie i nie na temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Spokojnie chłopaki, nie pozabijajcie się... FumFel_20 :arrow: dwie pod rząd - eeee, wątpie, nawet Codegeny nie mają tak złej passy :lol: Mnie 3 Codegeny padły w ciągu 10 minut. 2 tylko zapaliły światełka na obudowie i koniec, a trzeci pochodził kilka minut i też death. Dopłaciłem do Modecoma i było ok. Od 3 tygodni jadę na Chieftecu 420 i jestem happy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Do pana, który założył toppic - ze statystyki nie byłem specjalnie dobry, ale jedno zapamiętałem na całe życie - na podstawie małej próby NIGDY NIE WNIOSKUJEMY O ZBIOROWOŚCI. Czym śa Twoje 2 zasilacze w setkach alboa tysiącach sprawnych sztuk? Normy ISO dopuszczają 3 na 40 wadliwe sztuki wyrobów. To tak, jakby się zepsuł Mercedes i od razu padło by twierdzenie, że firma robi szajs.Litości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...