Skocz do zawartości
Dzidzia

Dzidzia MoD V 4.0 ["dosyc" duze foty]

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle mod niedokończony , ale wiodcznie to juz musi tak byc :cry: W zasdzie nie ma co sie rozpisywac to co opisie upchnolem w budzie jak na zdjeciach i wyszlo takie sobie cos. Dadam jeszcze ze popierwsze brakuje okien , po drugie przedni panel obowiazkowo wymaga stealth moda bo wyglada tak sobie. Hmm ogolnie jestem zadowolony moze nie tyle z efektu visualnego (lekko pospolity) co z wygody urzytkowania i ciszy w IDLE uzywam psive tzn. PAPST 120mm wyloaczony wiatrak w zasilaczu 5V(nie slychac) , OTES na 35% ustawiony w speed fan'nie . wszystko wygluszone +cdbreemse cisz totalna. w grach zapuszczam OTES na 50% docelowo bedzie potencjometr nie speed fan a papsta daje na 5/6V temp max 45*C wtedy wlaczam FAN i spada do 37/38*C (3,25Ghz 1,6V FSB 250) .

Co jeszcze jak mi sie cos przypomni to dam update: (nia mam bloku na NB bo lezy w pudelku :) )

Widok Ogolny stanowiska:

Dołączona grafika

przygotowanie do sesji zdjeciowej :lol:

Dołączona grafika

Face

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Face at night

Dołączona grafika

BOK

Dołączona grafika

BOK w nocy

Dołączona grafika

bok zoom

Dołączona grafika

Bebeszki :)

Dołączona grafika

Papst 120mm i blok na HDD

Dołączona grafika

Chlodnica front

Dołączona grafika

Srobki od Revoltec'a

Dołączona grafika

Moje HDD'ki w ubranku

Dołączona grafika

monitor na ktorym sie meczylem jak wysiadl mi Flatron 2 tyg pozniej highscreen i zostalo to :?

Dołączona grafika

a tu fajna fotka kompa w trakcie przenosin do nowej obudowy.

Dołączona grafika

Pozdrawiam :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezle...ale mam 2 PYTANIA:

czy klawa to jest ten Logitech deNuevo(czy jak to tam sie pisze) za 1200zeta??? mi sie tak wydaje jak patrze na te zdjecia....jesli tak to: WOWWWW!!

skad wziales to do oklejenie cdkow??? kupiles?? jesli tak to gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-co do koloru baza jest duzo ciemniejsza ale przy lampie blyskowej baza(perlowa) powoduje ze buda robi sie jasniejsza .(ja tam lubie niebieski/blekitny/granatowy)

-CD'kie wiem przyznaje sie wyszly wiesniacko najpierw malowalem je na czarno (porzedni mod) potem doszlo to i ..... ale mowie naprawie to , ale najpierw musze dorawac okna (czy ma ktos jakis kontakt z X3m Factory strona nie dziala e-maile tez [spiderMAN ten co mi kiedys podales tez :cry: ])

-cdeki nie so oklejone tylko pomalowane tym samym lakierem co reszta.

-Tak to jest DiNovo :twisted:

-cinkovsky "a ja myslalem ze pusciles 4V na pamieci...." o co chodzi jest gdzies babol w texcie czy co :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-co do koloru baza jest duzo ciemniejsza ale przy lampie blyskowej baza(perlowa) powoduje ze buda robi sie jasniejsza .(ja tam lubie niebieski/blekitny/granatowy) 

-CD'kie wiem przyznaje sie wyszly wiesniacko najpierw malowalem je na czarno (porzedni mod) potem doszlo to i ..... ale mowie naprawie to , ale najpierw musze dorawac okna (czy ma ktos  jakis kontakt z X3m Factory strona nie dziala e-maile tez  [spiderMAN ten co mi kiedys podales tez  :cry: ]) 

-cdeki nie so oklejone tylko pomalowane tym samym lakierem co reszta. 

-Tak to jest DiNovo  :twisted: 

-cinkovsky "a ja myslalem ze pusciles 4V na pamieci...." o co chodzi jest gdzies babol w texcie czy co  :?:

nie. nie...mi chodzi o ta "gabke,wykladzine" ktora jest wewnatrz budy i oklejone tez sa nia cdromy i hdd wewnatrz...

ile Cie kosztowalo to DiNovo?? kupiles w Polsce czy sprowadxzane??? i jesli mozna wiedziec to sam to kupiles "dla bajeru" czy moze dostales??? jestem ciekaw jak sie na tym pracuje...jest roznica w porownaniu do Logitecha za 3-4 stowy??

aha...po glebszym zobaczeniu zdjeci ksztalt okien mi troche nie pasuje...hmmm.. to znaczy nie sa "spojne"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom fajnie fajnie... Kolorek budy mi się nie podoba , ogolnie kolorki mi sie nie podobają... I okno tez mi sie nie podoba... Za to podoba mi sie moj Antec PlusView 1000 AMG z lekkim podswietleniem ;P Heh.. A no i podoba mi się Monitor i DiNovo bo sam mam cos ala DiNovo tyle ze na kablu co mi naprawde nei przeszkadza ,a bylo o prawie 800 zeta tansze.. Mianowicie MX500 i UltraX flat ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-dziurki wycinalem tak:

Dlugie proste linie wyzynarka , specjalnie sobie kupilem :lol: jakas tam Kinzo/kenzo czy jakos tak z takim sprosnym laserowym celowniczkiem ktory oczywiscie jest skrzywiony ok. 100zl w Ciastoramie )

Potem luki wiercilem co 1 /1,5 cm 8mm wiertlem i doprawialem dremlem (nie mialem zbrojonych tarczek , i do tej pory znajduje przy odkurzaniu resztki :twisted: )

Wszystko na koniec rownalem dremel +taka walcowa koncowka z papierem sciernym (to akurat polecam bo efekt jest napewno leprzy od tych lewych kamieni ktore po rozgrzniu odpadaja :evil: )

Ps: zeby pocwiczyc uzycie wyzynarki zrobilem sobie pudelko na plyty (to to brazowe po prawej od kompa :P bo faktycznie mogl by sie kots zastanawiac na cholere komu taka chuda szafka)

Malowalem lakierem samochodowym (to niby jest kameleon ) ale jakis second hand i efekt nie jest taki powalajacy jak sie spodziewalem z tym ze moj byl jakies 10x tanszy bo normalnie ... zreszta szkoda gadac moze proporcje byly niedobre ale badz tu czlowieku madry jak siadasz pierwszy raz do kompresora i masz :( baza-baza perlowa-klar-utwardzacz do klaru-rozcienczalnik-podklad) przy odpowiednim oswietleniu widac jak przaechodzi z ciemnego niebieskiego w prawie zielony-blekit ale na zdjeciach nie udalo mi sie tego uchwycic.

Subwoofer "naprawie" dzisiaj wieczorem :)

co do "wykladziny" jesto Akasa PaxmateII przykleja sie bardzo przyjemnie i daje IMO niezly efekt .

Dinovo hmmm w zasadzie ojciec kupowal do biura do firmy i ja zwachalem okazje i wiercilem mu dziure w brzuchu przez jakis czas i sie zgodzil zeby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> dwie <jupi> a co do uzywania podejrzewam ze urzywa sie tak samo jak UltraX flat z tym ze mam podreczny kalkulator , a pare innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l i moge sobie isc z media padem 10m od kompa chociazby jak sie ucze przelanczac utwory i z grubsza sterowacc windowsem :) Co do Ultra flata to powiem ci jak jest roznica ok przyszlego czwartku bo starsza sobie kupuje. Dalej czy jest roznica wczesniej mialem Logitech® Cordless Desktop® a jeszcze wczesniej jakistam Logitech® Internet Navigator™ Keyboard (na kablu) i powiem ze roznica jest kolosalna uzywalem tez kalwiatury w notebooku HP Xe3 i tez jest o niej lepsza po tej klawie sie porostu przyjemnie pisze pomijajac wygode i ciche klawisze.

Co do sprowadzania czekalem czekalem i wkoncu przyjechaly ( THX mka11 :D )

Okno nie jest "spojne" bo :oops: nieprzewidzialem ze pol kole zasloni mi PSU ktore bedzie mialo docelowo okienko i podswietlenie. a wczesniej sam je przesunolem w dol o ok. 5 cm zeby zbiornik sie zmiescil . "blad w obliczeniach zaklucil spojnosc budy :) "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez strasznie zaluje ze nie wziolem Big towerka a goscie z siris mi oferowali za ta sama cene biga :( ale co tam na poczatku myslalem o mjejscu ze po co mi bedzie zawalac mjejsce, i nie myslalem o modzie ze kiedykolwiek mnie to tak wciagnie :P ale teraz musze sie niestety zadowloic obudowa medium :) jak ja skoncze modowac to zbiore hajsy na nastepna ale jaka to nie mam pojecia moze cos akrylowego ( ale to odlegla przyszłośc narazie musze zrobic moda tego co zaczołem )

Jeszcze mam pytanie jakie oswietlenie masz ?? ile katod i jakie ?? bo (na tych w nocy szczegolnie ) zapupiasto wychodzi srodeczek no i froncik tez nie odstaje od reszty , szkoda ze w " matrixie" nie ma takiego mjejsca na Glowire:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie katody normalne Sunbeam niebieskie. 2x katoda UV 10cm Sunbeam a co do chieftecow to mi sie podoba Scorpio(czy Scorpion) bez klapki (ale nie bylo. Matrix hmm... no fakt IMO faktycznie lekko nieudany design frontu. Co do oswietlenia dojdzie jeszcze biala katoda do PSU wypruta ze skanera o dziwo wspolpracuje z inwerterem sunbeama :) co tam jeszcze jedna dioda czerwona LED w radiatorku od FX na gorze po co gotam dalem bo ma wypasiony ksztalt i podswietlony ladnie wyglada (oczywiscie jest pasive)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O

Kolorek budy jak najbardziej mi sie podoba :D

Mod jak i osiagniety efekt wizualny calkiem fajny.

BTW fajna masz lampke nocna z tej poswiaty od kompa :wink:

Teraz by sie przydal jakis mod biurka bo jakos marnie wypada przy takiej budzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten świecący kabelek w dolnej części przedniego panelu to spiralka revolteca ? Mam zamiar niedługo zakupić obudowę anteca 1000 amg, a że bardzo podoba mi się ten motyw, chciałbym zastosować go także u siebie. Tylko jeszcze pytanie - w tym projekcie spiralka jakiej długości była zastosowana ( 150 cm czy 250 cm ) ? To jest kolor turkusowy ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi