Skocz do zawartości
wunat

Corsair. Model CMX256A-2700C2PT opinie, recenzje, możliwości

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi.

Planuję zakup takich Corsairów. Na moich obecnych pamiątkach mam odczyt ok. 2200MB/s (podejrzewam że to wina chipsetu). Czy na tych Corsairach miałbym większy???

To ma wpływ na to czy zostawie sobie te 128MB, wtedy miałbym 384MB. Tylko czy właśnie te Microny nie będą zwalniać Corsairów??? I wogóle czy jest sens mieszać zupełnie różne kości???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MIeszanie pamieci nie ma sensu.

Czesto jedne spowalniaja drugie.

Po lekkim OC na tych kostkach mozesz uzyskac ponad 3000.

Dzisiaj wieczorem jak zdaze przetestuje je jeszcze tak jak ktos chcial. Znaczy sie na niskie timingi. WIec jak chcesz moge tez zamiescic screena z Aidy32 jakie wyniki wychodza na tych kostkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja nie bede dawał więcej FSB niż 166. W sumie to zrobie tak. Najpierw wsadze Corsairy i zobacze jak wypadają, a potem dołoże Microny i zobaczymy jak razem.

W sumie mógłbym kupić coś na nForce2 i wycisnąć więcej z pamięci i proca, ale to już za dużo zachodzu (sprzedać płyte obecną) i jeszcze trzeba by cooler zmienić bo Titan nie styka.

W zupełności wystarczy mi ta wydajność co obecnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi