Kuniarz Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Witam ! Jak w temacie, mam serwer oparty na Windowsie 2003, łącze to aDSL, na kompie działa serwer www. - mogę obejrzeć stornę z serwera, ale tylko po IP : http://80.55.159.106 zadania bojowe: jak podpiąć domenę którą już mam, do tego serwera, jakie dane podać we wniosku do NASK w polach nameserver , skąd zapasowy nameserver ? cel : tak wykombinować, żeby domenę np. www.astec-online.pl podłaczyć do własnego serwera... Uprzejmie proszę o podpowiedź kogoś kto to już przerabiał, albo ma pojęcie... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 dwa rozwiazania. albo stawaisz wlasne dwa name serwery (chyba poza twoimi mozliwosciami), albo ten kto ci sprzedal/zarezerwowal domene udostepni ci dns'y. onet tak robi jak sobie u nich zakupisz domenke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 albo postawisz jednego DNS'a u siebie na kompie a drugi zostawisz w tp/nask (nie pamietam, ktory udostepniaj zapasowego dns'a) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuniarz Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no dobra chłopaki, powiedzmy że własnego DNS-a postawiłem (chyba), mam jego numer IP, ale pozostaje jeszcze pole "nazwa" - czy jest to nazwa którą sobie nadałem serwerowi ? w tym przypadku "SERWERWWW" - chyba nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...