letrev Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Kiedys dawno dawno temu z braku kaski etc kupilem sobie wlasnie takiego q-teka ktory to mialbyc niby superancko cichy a wcale taki nie jest wiec postanowilem cos z nim zrobic . . . Mianowicie rozebralem g juz doszczetnie i przemalowalem obudowe i teraz jest zamiast "gold" black :E ale nie o to tu chodzi a mianowicie te dwa wiatraki w srodku zasilacza sa na 2 pin i szukam teraz albo 8x8 cm wiatraczkow cichych i wydajnych w miare albo czekam na polecenie jakis zwyklych wentylatorkow ktore moglbym wstawic do tego zasilacza . . . Mam jeszcze pytanko czy jezeli przerobie taki zasilany z 3 pin na 2 pin a przypadkiem ten wentyl bedzie mial ledy to czy bedzie dzialal ??? od razu powiem tez ze srednio mnie stac na noiceblockery wiec prosze mi tego nie polecac :wink: tzn za 2 chce zaplacic max 100zl Co wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ...Mam jeszcze pytanko czy jezeli przerobie taki zasilany z 3 pin na 2 pin a przypadkiem ten wentyl bedzie mial ledy to czy bedzie dzialal ???...Dzialac bedzie jak najbardziej. Wentyle sa i tak zasilane 2 przewodami. Czarny masa, czerwony +12V. Trzeci kabelek (zolty) sluzy tylko do pomiaru obrotow wentylatowa. Jesli go pominiesz przy podlaczeniu to nie wplynie to na dzialanie wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ...Mam jeszcze pytanko czy jezeli przerobie taki zasilany z 3 pin na 2 pin a przypadkiem ten wentyl bedzie mial ledy to czy bedzie dzialal ???...Dzialac bedzie jak najbardziej. Wentyle sa i tak zasilane 2 przewodami. Czarny masa, czerwony +12V. Trzeci kabelek (zolty) sluzy tylko do pomiaru obrotow wentylatowa. Jesli go pominiesz przy podlaczeniu to nie wplynie to na dzialanie wentylatora. dokładnie a wentyle to sam sobie wybierz w 4maxie sa takie fajne thermalteci niebieskie sa cichutkie i wydajne jak bym miał 100zł to własnie je bym se wsawił do zasiłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Nie przeplacaj ze kolorowe chaszcze. IMHO do zasilacza w zupelnosci wystarcza czarne wentyle, one przeciez maja byc ciche, a nie kolorowe :lol: Polecam wiez slizgi Zalmana, ZM F1 koszt okolo 20 zl za sztuke, a w zawieraja w dodatku przelotke rezystorowa spowalniajaca obroty wentyla, sa doslownie nieslyszalne. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Nie przeplacaj ze kolorowe chaszcze. IMHO do zasilacza w zupelnosci wystarcza czarne wentyle, one przeciez maja byc ciche, a nie kolorowe :lol: Polecam wiez slizgi Zalmana, ZM F1 koszt okolo 20 zl za sztuke, a w zawieraja w dodatku przelotke rezystorowa spowalniajaca obroty wentyla, sa doslownie nieslyszalne. 8) Tez nad tym Zalmanem mysalem, ale zastanawiam sie jak to bedzie z czasem (powiedzmy 3 miesiace) - glosnosc sie zwieksza, czy wciaz pozostaje na przyjemnie niskim poziomie :?: Mozesz cos wiecej na ten temat powiedziec :?: W sumie 20zl to nie duzo, wiec zawsze mozna kupic nowego, ale lepiej wiedziec wczesniej :idea: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...