Sewer Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 No ja zainstalowalem i dziala :) hyhy wiec na nf2 tez sie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Kto mi powie dlaczego nie moge zainstalowac IDE? było ok ale zainstalowalem 6.37, potem próbowałem standardowe od Abita, no i teraz próbuje 5.10 i jest to samo: Wystąpił błąd poczas instalacji urządzenia. Sterownik nie jest przeznaczony dla tej platformy. Płyta z podpisu Abit NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 ale dlaczego w tych nowych sterownikach brakuje GART i MEMCTL ??? w porownaniu z 5.10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 ftp://download.nvidia.com/Windows/nForce/...ternational.exe link do 6.39. Są to sterowniki do Nfroce 2 - nFroce 4. Instalować, a nie pytać. Faktycznie nie ma w pakiecie GART... . Hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 tak się zastanawiam czy instalowanie nowych sterów ma jakiś sens. wydaje mi się, że dodają tylko obsługę nowych płyt i tak naprawdę nie rowijają już sterów pod nf2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 No ja zainstalowalem i dziala :) hyhy wiec na nf2 tez sie nadaje. 1257875[/snapback] [gluteus maximus] zimna. Do nForce 2 się nie nadają. Mi nie instalują karty sieciowej. Wróciłem do REMIXów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 W jaki sposob zainstalowac nowe stery audio 4.57, tak aby dzialal pozniej Nv mixer? Mam paczke 4.27 i jak zrobie update sterow audio do najnowszej wersji, to mi nie dziala Nv mixer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 W jaki sposob zainstalowac nowe stery audio 4.57, tak aby dzialal pozniej Nv mixer? Mam paczke 4.27 i jak zrobie update sterow audio do najnowszej wersji, to mi nie dziala Nv mixer. 1260167[/snapback] Do sterowników 4.57 potrzebujesz nowszej wersji NV Miksera. Zainstaluj paczkę 5.10 - same sterowniki dzwięku i NVmikser a późnie zrób update. A najlepiej zainstaluj sterowniki 6.39 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 W paczce 5.10 jest taka sama wersja Nvmixera, wiec nadal nie dziala. Mysle ze pomoglo by przeinstalowanie samego NVmixera, ale jak to zrobic? Nie dziwcie sie ze w paczce 6.39 brakuje sterownikow GART. To sa stery dla AGP, a przeciez nForce4 nie ma AGP tylko PCIE. No a paczka 6.39 jest przeznaczona dla nF4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 No a paczka 6.39 jest przeznaczona dla nF4. 1266861[/snapback] dlatego nie widzę sensu instalowania tych sterów. przypuszczam, że w tych sterach nie poprawiono nic jeśli chodzi o nF2. chyba nie ma co spodziewać się, żeby nvidia inwestowała czas w poprawę sterowników dla nF2. mają teraz na głowie nF3 i 4. Niezmienia to jednak faktu, że ktoś kto ma zainstalowne stery 6.39 mógłby podać testy porównawcze chociażby z 5.10 lub 6.31 remix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) Zainstalowalem 6.37beta. Na razie wsio OK. Edytowane 9 Lutego 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 +plyta Abit Nf7-S z Sata +windows 98 Wersja z CD Abita bardzo stara, bardzo slaba wydajnosc dysku. Ostatnia wersja 4.27 przy instalacji wywala blue screen, Ktora wersje polecacie do Win98 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 W weekend będę miał czas i mag porobić jakieś testo sterownik, jakie sterownik byście chcieli, aby zastały zamieszczone w teście i jakie testo przeprowadzić? Mam zamiar postawić nowy system, zainstalować sterowniki,, zrobić testo, zainstalować drugi i zrobić testo. Może macie jakieś inny propozycję? Można ewentualnie przywracać obraz dysku po każdych testach <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 przywracanie jest imho lepszym sposobem.. niźli od nowa instalka.. przetestuj 4,27 (marki 03 i 05, testy pamieci w everescie, i powiedzmy stresstest w HL2, super pi), może ma ktos jeszcze jakies propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Jak dla mnie moga byc jeszcze chyba juz archaiczne2.45, moze 3.13, 4,27, 5.10. Te wypisalem bo mam nadysku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 również uważam, że przywracanie obrazu partycji będzie rozwiązaniem optymalnym. proponuję następujące stery: 5.10, 4.27, 6.31remix, nowe do nF4 no i może coś ze starych czekamy z niecierpliwością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Moim skromnym zdaniem instalowanie 6.39 na nf2 mija się z celem. Nvidia chyba zapomniała o nf2. Teraz tylko nf3 i nf4 się liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 To jeszcze napiszcie mi jak zrobić obraz i przywrócić go za pomocą "Duszka" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dynamix5 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) pytanko od nowicjusza, mam płytkę Gigabyte GA-7N400 Pro2 (Rev 1.0), na chipie nForce 2 jakie stery polecacie, dodam, że nie używam jak wy to nazywacie SS, ponieważ ma Audigy, mam zarówno dyski SATA (chodzą w macierzy) i IDE (ata 133) Dzięki z góry za odp. i pozdrawiam. P.S. zapomniałbym dodać, że grafa to Geforce FX 5600 XT. Edytowane 11 Lutego 2005 przez dynamix5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 pytanko od nowicjusza, mam płytkę Gigabyte GA-7N400 Pro2 (Rev 1.0), na chipie nForce 2 jakie stery polecacie, dodam, że nie używam jak wy to nazywacie SS, ponieważ ma Audigy, mam zarówno dyski SATA (chodzą w macierzy) i IDE (ata 133) 1270675[/snapback] Jakbyś przeczytał ostatnie 10 postów to byś się dowiedział, że sami nie wiemy jakie są najlepsze. Dla pewności instaluj najnowesze oficjalne ze strony producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Od kiedy mam zainstalowane 6.39 (na nowiuteńkiej czystej windzie) komp jakiś zamulony chodzi. Chyba wrócę do 5.10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Od kiedy mam zainstalowane 6.39 (na nowiuteńkiej czystej windzie) komp jakiś zamulony chodzi. Chyba wrócę do 5.10 1271352[/snapback] Jest zamulony, bo paczka 6.39 nie zawiera sterownika GART. Zainstaluj 5.10, a potem zrób update do 6.39. Ja zainstalowałem 6.39 tylko ze względu na dźwięk - nowe sterowniki i nowa wersja NvMixer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Próba instalacji 6.39 na 5.10 kończy się BSOD. Winda nie wstaje i trzeba instalować ją od nowa. :-( Powalczę jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A dlaczego nie zainstalujecie paczki 6.37 beta? Tam sa najnowsze stery Audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 No to teraz chba pozostaje do katalogu ze sterami 5.10 wrzucić nowsze części sterów z paczki 6.39. Zrobic sobie małego remixa. Wtedy dopiero instalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Zrobiłem odwrotnego remixa - wywałka Ale winda wstała po bsod Oddzielna istalka audio i wszystko działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dynamix5 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Jakbyś przeczytał ostatnie 10 postów to byś się dowiedział, że sami nie wiemy jakie są najlepsze. Dla pewności instaluj najnowesze oficjalne ze strony producenta. 1271084[/snapback] masz rację, więc przeczytałem, a teraz mam jeszcze jedno pytanko, mam na pokładzie kartę SB Audigy Player oraz płytę z SS, dzwięku najczęściej słucham przez słuchawki i teraz: czy odstawić Audigy na półkę i zapodać dzwięk z chipsetu na płycie głównej (SS)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Masz dwa wyjścia i oba zależą tylko od Ciebie i od Twojego słuchu. Możesz zostawić SB i jego używać. Jednak możesz używać SS, a SB sprzedać. Druga opcja jest kusząca patrząc na przypływ gotówki ale to już zależy co według Ciebie lepiej generuje dźwięk (o lepszej jakości). Możesz też jeszcze poczytać cały temat o SS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 nForce 6.31 WHQL Drivers Audio driver version 4.57 (WHQL) Audio utility version 4.50 Ethernet NRM driver version 4.59 (WHQL) with 4.62 nvtcp.sys Network management tools version 4.62 SMBus driver version 4.45 (WHQL) with updated uninstaller files Installer version 4.58 Win2K IDE 2.7 driver version 4.64 (WHQL) with 4.74 raidtool WinXP IDE 2.7 driver version 4.64 (WHQL) with 4.74 raidtool Release Notes: WHQL certified kit Unified drivers with support for nForce, nForce2, and nForce3 products, including support for dual-processor systems. General compatibility fixes Audio Driver Improvements Addressed audio issues in numerous games and applications Storage Driver Improvements: RAID Morphing Improved RAID Interface RAID spans both SATA and PATA devices RAID 0, 1, and 0+1 Improved handling of various storage devices Pobierz: http://www.station-drivers.com/telechargem...k-xp%20whql.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 nForce 6.31 WHQL Drivers Audio driver version 4.57 (WHQL) Audio utility version 4.50 Ethernet NRM driver version 4.59 (WHQL) with 4.62 nvtcp.sys Network management tools version 4.62 SMBus driver version 4.45 (WHQL) with updated uninstaller files Installer version 4.58 Win2K IDE 2.7 driver version 4.64 (WHQL) with 4.74 raidtool WinXP IDE 2.7 driver version 4.64 (WHQL) with 4.74 raidtool Release Notes: WHQL certified kit Unified drivers with support for nForce, nForce2, and nForce3 products, including support for dual-processor systems. General compatibility fixes Audio Driver Improvements Addressed audio issues in numerous games and applications Storage Driver Improvements: RAID Morphing Improved RAID Interface RAID spans both SATA and PATA devices RAID 0, 1, and 0+1 Improved handling of various storage devices Pobierz: 1278139[/snapback] Nie nadaje się do nForce2: nie ma sterów do AGP a i stery do sieci sie nie instalują. 6.31 remix RULEZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...