przeciwnik Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Moim zdaniem najlepszymi sterownikami do nforce 2 są 3.14j remix System najszybciej na nich reaguje, nie ma żadnych problemów dosłownie z niczym. mam je zainstalowane bez ID SW Chciałbym aby ten temat został przyklejony. :) forumowicze mogli by podzielić się swoją wiedzą na temat różnych sterow do najlepszego chipsetu na platforme AMD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Ja mam 3.13 i narazie nie narzekam na nie, ale możliwe że ściągnę te 3.14, bo do tej pory nie wiedziałem że takie są 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 A skad je ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :? prosze o linka :) Moze byc na priv ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 www.nvidia.com dział "download drivers" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 www.nvidia.com dział "download drivers" Ale ja tu widze tylko te 3.13, a chodzi o te 3.14j REMIX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no ja tez nie znalazlem tych 3.14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Istnieje cos takiego jak GOOGLE. Wiec zabieraj sie za szukanie. Wystarczy tylko wpisac np. Nforce drivers 3.14j REMIX i to wsio. Pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 nForce Drivers 3.14j Remix Pojawiły się nowe nieoficjalne sterowniki do płyt głównych opartych o chipset nForce/nForce2 dla systemów Windows XP/2000. Zmiany : - zastąpiono sterowniki Audio 3.62/3.66 wersją 3.75, - usunięto sterowniki nVidia Display Driver 52.16 (WHQL). Download: nForce Drivers 3.14j Remix (3,2MB) http://www.pegasoft.cz/soft_down_free/nFor...pegasoft.cz.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 eeee, te 3.14 to stare są, macie linka do nowych: nForce 3.22 International Remix for XP 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 eeee, te 3.14 to stare są, macie linka do nowych: nForce 3.22 International Remix for XP 8) a te nowe remix co nowego wprowadzają i jak się sprawują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Dopiero teraz zainstalowałem, jak dłużej popracuję to ocenie. A tu macie info na ich temat: For Windows XP Audio driver 3.75 Beta Audio utilities 3.75 Beta Ethernet driver 3.39 (WHQL) + TOT.nvu GART driver 3.43 (WHQL) MemCtl driver 3.38 (WHQL) + TOT.nvu SMBus driver 3.43 IDE In-the-box 3.44 and 2.70 Installer 3.77 For Windows 2000 Audio driver 3.75 Audio utilities 3.75 Ethernet driver 3.13 (WHQL) + TOT.nvu GART driver 3.43 (WHQL) MemCtl driver 3.38 (WHQL) + TOT.nvu SMBus driver 3.43 IDE In-the-box 3.44 and 2.70 Installer 3.77 1. Fixed in Xp IDE SW driver cause corruption with the 3.44 driver say yes to install. To install the 2.70 in the box say no. If you have ever had issues with any of the SW IDE drivers or you use PLextools Say no to the SW IDE driver this will install the in the box 2.70 2. Fixed NIC driver spikes CPU in XP when using 3.63 drivers. By using the 3.39 NIC driver 3. Fixed MP3 sounds muffled with the 3.66 driver by using the 3.75 driver from MS update with the Audio utilities control panel from 3.75 4. EAX support with the 3.75 audio drivers 5. Added new Gart and Smbus for better gaming. If you want great sound this is the driver for you enjoy Disable your Anti virus software before installing this driver. The file is a self extracting compressed Winrar archive. It will begin the installation automatically upon extraction into C:NVIDIA folder Enjoy. This has been tested on Window XP PRO with SP1 and win2k. 1. Can be done as an over the top of any of the nforce drivers 2. Can be done on a clean install 3. Aslo an uninstall then a reinstall of the new drivers If you encounter a "Overwrite the existing file" message while installing this driver select the "YES" option to proceed. * Selecting "YES" will ensure that the components of this driver bundle will replace your existing driver components. * Selecting "NO" will result in a MIX of new and old driver components, which is undesirable. Hard drive bug any hard drives attached to the NVIDIA IDE controller using the 3.44 driver may turn on and off real quickly when doing a restart this can be potentially damaging to the drive if done often. Work around is to shut the computer off and then turn back on. The reason why the 3.44 driver was used is it has the least problems the only know issue is this one. Also it yield better performance without HD corruption. For Windows XP and win2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Przetestuj je też w giercach :) czekam na twoją recke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Jeśli już to te też są godne polecenia do pobrania tutaj..... nForce 3.16 Remix driver WinXP/2000 International Version Audio driver 3.75 Beta Audio utilities 3.75 Beta Ethernet driver 3.39 (WHQL) + TOT.nvu GART driver 3.43 (WHQL) MemCtl driver 3.38 (WHQL) + TOT.nvu SMBus driver 3.43 IDE In-the-box 3.44 and 2.70 Installer 3.77 http://heh.pl/download.php?id=5 nForce 3.26 Remix driver Win9x/ME International Version No display Audio driver 3.75 (WHQL) Audio utilities 3.75 Ethernet driver 3.39 (WHQL) GART driver 3.43 (WHQL) SMBus driver 3.43 (WHQL) USB 2.01 Installer 3.65 http://heh.pl/download.php?id=34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 paolowawa :arrow: podałeś linka do takich samych sterów jak ja i nie jest to wersja 3.16 (choć taka informacja jest na stronie) tylko 3.22 (tak wynika z instalatora). :lol: :lol: :lol: Co do działania w/w sterów to narazie nie napotkałem żadnych problemów 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 paolowawa :arrow: podałeś linka do takich samych sterów jak ja i nie jest to wersja 3.16 (choć taka informacja jest na stronie) tylko 3.22 (tak wynika z instalatora). :lol: :lol: :lol: Co do działania w/w sterów to narazie nie napotkałem żadnych problemów 8) hmmmm...dzieki za wiadomosc....nie wiedzialem..zainstalowałem.......i tesz nie narzekam...wszystko stable.......tylko nie instalowałem IDE SW .....nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Też nie instalowałem IDE SW. Zawsze jak to robiłem na poprzednich sterach transfer z partycji na partycje spadał do 2MB/s 8O Wolałem nie ryzykować, bo skończyło by się to formatem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 A tzeba stare stery odinstalowac :? ?? Czy mozna tez zainstalowac na te stare :? A jesli je susunac to czym :P Prosze napiszcie i nie wyzywajcie mnie bo lama jestem ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Ja poprostu nainstalowałem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Też nie instalowałem IDE SW. Zawsze jak to robiłem na poprzednich sterach transfer z partycji na partycje spadał do 2MB/s 8O Wolałem nie ryzykować, bo skończyło by się to formatem :lol: dodam tylko, że w przypadku dysku(ów) SATA powyższe nie powinno mieć miejsca u mnie po zainstalowaniu IDE SW ten pasek co śmiga przed odpaleniem Win XP przewija się tylko 1 (słownie raz) a przed intalką IDE SW 8 razy winda startuje jak burza jade na swoich Remiksach (posklejane z kilku sterów) jak ktoś nie chce experymentowac z Remiksani: to są oficjalne stery nVidii: 2.03 2.41 2.42 2.45 (tylko przy tych mam w MusicMatch dźwięk w tylnich glosnikach) 3.13 (jeżeli coś ominąłem poprawcie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 najlepsze to 3.13 :) a remixy to mam w d... nie chce zeby mi dysk padl od wylaczania dysku przy restarcie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 nie rozumiem tego co piszesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Ok stery smigaja ;) Jak narazie co mnie cieszy to to, ze TS dziala bez zarzutu :) Gdzie przy starych sterach komp mi sie wieszal :/ Jak narazie moge wyrazic swoja ocene pozytywna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyza Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 witam od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem Seagate Barracuda 7.200 120 GB 8 MB Cache i jak instalowalem system to zaznaczyłem opcję IDE SW i jak na razie nie mam zadnych objawow wolnego dzialania. Jak mam sprawdzic czy dysk nie jest spowolniony przez te sterowniki?? przegranie z partycji na partycje 250 MB (powyzej 2 tys plikow) zajmuje mu okolo 25 sekund......a przegranie filmu okolo 30 sekund. Dobre to sa czasy ?? na pewno transfer nie spada mi do 2 MB ...... w tescie SiSoftware 2004 mam wynik 33 tys dla partycji 80 GB i dla sysemowej 10 GB okolo 27 tys pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyza Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 aha jeszcze mam pytanie nie na temat ....jaki programem moge sprawdzic czy moj dysk na pewno ma 8 MB CACHE ,bo nigdzie nie ma tego napisane ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Np. w AIDA32. Zakładka magazyn->ata i tam możesz to sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 No powiem wam, że stery jak najbardziej OK. Nie mam z nimi żadnych problemów, choć z 3.13 też nie miałem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Wlasnie zainstalowalem remixy 3.22 i pokazal mi sie SoundStorm! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 hyyyyyyyyyyyymmmmmm nie wiedzialem ze na epox'ie jest SoundStorm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 hyyyyyyyyyyyymmmmmm nie wiedzialem ze na epox'ie jest SoundStorm ja też nie 8O raczej C-MEDIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Wlasnie zainstalowalem remixy 3.22 i pokazal mi sie SoundStorm! 8O heh u nie to samo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...