Skocz do zawartości
przeciwnik

Najlepsze Sterowniki do nForce 2

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj poprawny link do tych 6.31 http://www.xtremenews.net/datos/down/drive..._REMIX_Beta.zip

Niech ktos poda aby nazwe pliku tych sterow 5.10 albo caly link

Po instalacji tych sterow wykrzyknik w karcie dzwiekowej i nei mozna tych sterow instalowac do dzwieku. To wreszcie,ktore są najlpesze dla dzwieku na EPOX'ie 8RDA3+ ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj poprawny link do tych 6.31 http://www.xtremenews.net/datos/down/drive..._REMIX_Beta.zip

Niech ktos poda aby nazwe pliku tych sterow 5.10 albo caly link

Po instalacji tych sterow wykrzyknik w karcie dzwiekowej i nei mozna tych sterow instalowac do dzwieku. To wreszcie,ktore są najlpesze dla dzwieku na EPOX'ie 8RDA3+ ??

Wejdź na stronę www.nvidia.com i dlaej już sobie poradzisz bez zbędnych pytań na tym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez dalej nie wiem jak to jest z tym nVidia IDE_SW.

Co zrobic, gdy nie moge zainstalowac sterow do dzwieku, mam CMI na plycie (EPoX) i chce zainstalowac drivery audio z paczki 4.27 i nie mozna, przedtem chcialem wsadzic dzwiek z remixu 6.31 i tez nie mzoan bylo, uzylem nawet DriverCleaner'a i tez nie mzoan zainstalowac dzwieku, dodam jeszcze tylko,ze dzwiek w windowsie jest, tylko,ze nei jest zainstalowany :) PARADOX!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno wiem że pytanie lol ale co na to poradze :(  

Co to za wersje i czym sie różnią:  

U.S. English i International

ups

Angielskiego nie znasz? To najwyższa pora zacząć się uczyć!

Pierwsza wersja jest angielska a więc nie dla Ciebie a druga międzynarodowa, w tym polska.

Różnią się objętością instalki. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nForce Audio Driver 4.57 WXP/2K WHQL , instalowal ktos moze te stery? Mam problem, otoz zainstalowalem nowe drivery i nie dziala nvmixer, pradopodobnie dlatego, mam starsza wersje. Sek w tym, ze nie ma nowego nvmixer oprocz tego z beta drivers. Moze jakies pomysly, wykluczajac odinstalowanie driverow:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie po instalacji tych audio 4.57 wyskakuje taki oto blad podczas wchodzenia do mixera http://www.mathew.master.pl/blad.jpg po klikniecu w OK wyskakuje ekran zamkniecia aplikacji

co moze byc powodem wystepowania tego bledu ? (dzwiek jest w grach, foobarze itd.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Na stronce nvidii pokazały się nowe sterki do soundstorma :D z dnia 22 grudnia 2004r. http://www.nvidia.com/object/nforce_audio_4.57_win2kxp u mnie śmigają jak złoto. W razie problemów z instalacją rozpakować pakiet 5.10 i wgrać je do folderu AudioDrv zastępująć pliki orginalne (20 sztuk), a następnie zainstalować cały ten pakiet setupem. Nowe stery audio 4.57 rozwiązują problemy z dźwiękiem w wielu grach i aplikacjach. Zapraszam do testowania :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mmm pewnie to juz obcykany temat ale nieszczęśliwym trafem nie mogę nic znalaźć...

mianowicie, mam soltek frn2 ( złota ) na nforce2 ultra,

zainstalowałem strrownik z nvmixerem "nforce 2 5.03 whql"

otrzymałem dźwięk stereo w 2 frontowych głośiników w Creative MegaWorks 550,

pytanie, jak odpalić tylne kanały w systemie "klonuj" , jak zaznaczam to w mixerze to nic sie nie dzieje, działają tylko efekty jakieś zupełnie mi nie potrzebne,

chce mieć taki sam dźwięk we wszystkich głośnikach. Używam foobar'a.

Głośniki przechodzą test nvmixa, działają poprawnie na muzyce granej przed tester, potem juz nie... ( centralny cały czas nie działa.. )

Odpalając film tylne sat. ani centralny nie działają.

Odpala mi się skrót w pasku do kodeka ac3, ale nie ma dzwięku...

Dodam że zaznaczanie w reg. głośności opcji rear speaker connected to line in oraz center & soobwofer mam zaznaczone...

i pytanie z innej beczki, czy jeżeli kupie audigy 1 to będzie możliwość ustawienia muzyki na wszystkie zatelity ?

Proszę o pomoc, nie mogę sobie z tym poradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najlepszymi sterownikami do nforce 2 są 3.14j remix

System najszybciej na nich reaguje, nie ma żadnych problemów dosłownie z niczym. mam je zainstalowane bez ID SW

Chciałbym aby ten temat został przyklejony.  :)  forumowicze mogli by podzielić się swoją wiedzą na temat różnych sterow do najlepszego chipsetu na platforme AMD :)

748112[/snapback]

-----------------------------------

A XP2400+, Epox 8RDA3I nF2 Ultra 400, ram 256DDR PC400, Seagate 40gb U5,....

Dobrze ze tu wpadłem. Wlasnie tez mam taki problem jakie stery sa najlepsze do nF2. Bo jest tak: W WinXp wszystko wydaje sie ok, ale w Win98 jest tragedia. Lepiej mi chodził na Duronie 850mhz w ECSie K7VZA ze 128mb niz to co mam teraz!!! To wina sterowników. Sprubuje moze tych 3.14. Czy trzeba instalować to IDE SW czy nie ? ? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nvidia.com pojawiły się nowe sterowniki oznaczone numerkiem 6.39. Całkiem fajne, wszystkie w najnowszych wersjach.

1257795[/snapback]

z tego co widzę to są to stery pod nForce 4. pod nForce 2 cały czas widzę stare 5.10. chyba ze się mylę to zapodaj linka Edytowane przez jakubwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi