Skocz do zawartości
Gość

program do partytcjonowania

Rekomendowane odpowiedzi

potrzeboje porgramu zeby przykurczyc jedna moja portycje sciagnolem sobie demo partition magic 7 ale pisze zebym full wersje kupil i nawet etykiety dysku nie zmienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież możesz to zrobić pod winxp/2003 (nie wiem czy także nie pod 2000) 8)

Panel sterowania -> Narzędzia Administracyjne -> Zarządzanie komputerem

W nowo otwartym oknie kliknij na "zarządzanie dyskami" - druga pozycja od dołu 8)

Co do PM i przykrócania partycji wraz z plikami to niepolecam. W większości przypadkach kończy się to utratą danych 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja takie coś robiłem koleżance na 80 GB HDD. Miała tam pełno danych i nie miałem gdzie tego przenieść więc trzeba było poeksperymentować . W sumie to PM wszystko zrobił pięknie tylko zajęło to ponad 2 doby :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu zmniejszałem partycje NTFS przy pomocy PM. No i zmniejszyłem partycje, partycje podstawową przesunałem na rozszerzoną a nowo utworzona partycja FAT32 miała zostać jako podstawowa. Wszystko przebiegło bez problemu az po stworzeniu FAT'a wywaliło błąd i komunikat "Unsupported File System". Co się okazało? Ten komunikat nie wiadomno czemu miał służyć, bo jedyną rzecza jakiej nie dokonał PM było ustawienie aktywnej partycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do PM i przykrócania partycji wraz z plikami to niepolecam. W większości przypadkach kończy się to utratą danych  8)

Tez sie z tym zgodze.

Zgraj gdzies dane jak mozesz i zaloz partycje na nowo.

A ja sie z wami nie zgodze :P

Często mam nowe pomysły co do rozlokowania partycji na moim dysku (30GB - prawie cały zajęty) i używam do tego PM8 - zero problemów.

Jeszcze ani razu nie mialem akcji żeby mi się coś zwaliło itp.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie z wami nie zgodze :P

Często mam nowe pomysły co do rozlokowania partycji na moim dysku (30GB - prawie cały zajęty) i używam do tego PM8 - zero problemów. 

Jeszcze ani razu nie mialem akcji żeby mi się coś zwaliło itp.

Pozdro

Racja. PM8 w zasadzie działa bez mydła. Schody zaczynają się przy podejrzanym dysku (jekieś błędne sektory).

Nie ma co wierzyć w check disk'a z PM8. Potrafi naprawić, alu skutki są czasami opłakane - rżnie partycje aż miło.

Także możesz z korzystać z PM8 pod warunkiem, że jesteś w miarę pewny (100% pewności nikt

mieć nie może) swego HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi