Makonar Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Nie wszczynając wonjy. Celeron to bardzo słaby procesor w porównaniu z Athlonem XP. Co do domniemanej słabej stabilności AMD, to jest to bzdura. Procesory są wszystkie idealnie stabilne. Jeżeli coś powoduje w komputerze niestabilnośc to prędzej jest to płyta głowna, pamięci, czy nieumiejętnie podkręcony sprzęt z wysoką temperaturą... niestabilny.. smiać sie chce! Co to w ogóle ma znaczyć: "niestabilny", co może się rozpada? Nóżki odpadają czy jak? Takie plotki, są rozsiewane po to, aby komuś zła opinię wyrobić. Oba procesory, są równie stabilne, ale Athlon jest znacznie wydajniejszy, a przy tym tańszy. Wniosek sam się nasuwa, Celeron słaby i drogi, Athlon dobry i tani, bajki o stabilności to dzieciom w przedszkolu można opowiadać. Nie wiem, dlaczego ludzie zaczęli tu nawijać o Pentiumach 4, przecież post jawnie mówi Athlon czy Celeron. Proponuję trzymac się tematu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 ludzie przestancie sie bluzgac prawda jest taka: Celek i w ogole intel robi dobre procki, malo sie grzeja (cisza), maja zabezpieczenia termiczne, sse2 (te nowsze proce of coz) Duron super szybki za ta cene, dla overclockerow, ktorzy lubia modyfikowac obudowe i w ogole jest oki dla reszty troche napewno przysporzy im problemow (glosne rozwiazanie tez chyba ze watercooler) Athlon jak wyzej ale drozszy i sporo szybszy porownywalny do nowych pentiawekIV nawet o wyzszym zegarze (ale fajnie sie pali :) ) Co wybierze to jego sprawa !!!! AMD szybsze INTEL cichsze rozwiazanie moze teraz ATI vs KYRO vs NVIDIA znowu kazdy pokarze 8O poziom intelektu (choc sa tez ludzie rozumni na forum i dzieki im jest tu o czym poczytac) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Myśle że czas przestać porównywać co jest szybsze.Trzeba podejśc do tematu w inny spośób.Należy uzmysłowić sobie ile za kase którą mam w kieszeni możemy kupić sobie mocy obliczeniowej.Mam więcej kasy = mam więcej mocy obliczeniowej.I teraz mając np 200 zł (niewiele to ale to przykład) kombinujemy jak je mądrze wydać.Jak sądzicie co wybierze mądry,biedny(polak) i oszczędny człowiek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Sory ja nie chcialem zadnej wojny poprostu mialem na mysli dowiedzenia sie czy w cenie do 450 pln bo tyle kosztuje celeron box ( mniej wiecej ) 1.7ghz dostanie cos lepszego ( amd jest tanszy o jakies 100 pln 1700 xp ) a co do pamieci napewno ddry beda przedewszytkim chodzi w tym zestawie o stabilnosc a słyszałem ze amdeki niebardzo sobie z nia daja rade moze sie myle kiedys mialem amd ale to byl k-6 450 i działał ale nie ma co nawet porownywac do nowej generacji procesorow dlatego z tad moje pytania i prosze bez wojen poprostu niech kazdy napisze co sadzi a kumpel i tak wybierze sam DZIEKI :P :P :P no widzisz kolego nasluchales sie tu bajek od kolegow intelowcow ze AMD sa niestabilne, co to znaczy ze jest niestabilny i sie zawiesza, niestety to nie wina procka tylko np, pamieci albo zasilacza albo ecs:) Ja ci polecam za 450zl kupisz juz XP 1800+ ktory jest z 2x wydajniejszy od rtego celka Kupisz celeona to gry ci sie beda slimaczyc taka jest prawda:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 ludzie przestancie sie bluzgac prawda jest taka: Celek i w ogole intel robi dobre procki, malo sie grzeja Zamin coś powiedz najpierw to sprawdz.buhah celek i mało ciepła lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Co to znaczy cichsze procki? Słyszałeś w ogóle pracę procesora? Musisz mieć niezły słuch, skoro się dosłuchałeś tego. Niestety to jest kolejna plotka, którą ktoś powtarza. Prawda, że Celeron grzeje się odrobinę mniej od AMD, ale różnica jest naprawdę niewielka, i w gruncie rzeczy na jedno wychodzi. A ciszę zapewnia cooler, nie procesor, i na AMD spokojnie można pracować z cichutkim coolerem (mój ma 25 db, ciekawe ile mają box'owe intela). Zresztą, o ile dobrze pamiętam, to nie autor postu kupuje procesor, a jego znajomy, ale po tym co chce wybrać widać, ze nie ma za dużego pojęcia. Jeżeli kupuje procesor głównie do gier, to niech bierze AMD, bo na Celeronie to długo sobie nie pogra, a z jego wiedzą kręcić raczej nie będzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 uch musze pisac ze mi chodzi dokladnie o prace wentyla na radiatorku !!!! trudno sie domyslec ??? intela procki mniej sie grzeja, tak !!! tzn mozesz miec jeden wiatrak mniej w obodowie bo i tak jak masz super cichy cooler na amd to i tak to cieplo w obudowie laduje i trza z tamtad wywiac ja jestem zwolennikiem amd bo to wg mnie najlepsze rozwiazanie ale ktos woli moze co innego. moj duron oddaje ok 63W ciepla (nie na 100%) niepodkrecony chyba ze 50-55W celek natomiast ok 40W (zalezy od modelu) to co z tym cieplem ?!? a z reszta niechce mi sie gadac jade na wakacje :) pic!!!!! browara chm kolejna wojna (tem razem z kumplami) WARKA vs ZYWIEC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 uch musze pisac ze mi chodzi dokladnie o prace wentyla na radiatorku !!!! trudno sie domyslec ??? intela procki mniej sie grzeja, tak !!! tzn mozesz miec jeden wiatrak mniej w obodowie bo i tak jak masz super cichy cooler na amd to i tak to cieplo w obudowie laduje i trza z tamtad wywiac ja jestem zwolennikiem amd bo to wg mnie najlepsze rozwiazanie ale ktos woli moze co innego. moj duron oddaje ok 63W ciepla (nie na 100%) niepodkrecony chyba ze 50-55W celek natomiast ok 40W (zalezy od modelu) to co z tym cieplem ?!? a z reszta niechce mi sie gadac jade na wakacje :) pic!!!!! browara chm kolejna wojna (tem razem z kumplami) WARKA vs ZYWIEC :) Zamin coś napiszesz to to sprawdz!!!Celeron wydziala 60 watów nie 40 to jest willimate !A duron 1,2 wydziela 45 watów przy 1,65v (chyba takie jest standardowe napięcie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 ja juz raz zaliczyłem przesiadke z celka 800 na durka 800 i juz nie chxe sie przesiadać spowrotem na intela za drogi i niewydajny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Intel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 WYbierz AMD- bedziesz miał na dzisiaj sprzęt super- gorzej z uleprzeniem- najwyżej Barton XP 2600( maksymanie 2Ghz) . Ja mogę wżucić sobie P4 Prescot nawet i 4,5 ghz na Socket 478..i to jest na 100% pewne, zę taki procesor wyjdzie. Intel nie przewiduje zmianu podstawki do końca produkcjii P4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 WYbierz AMD- bedziesz miał na dzisiaj sprzęt super- gorzej z uleprzeniem- najwyżej Barton XP 2600( maksymanie 2Ghz) . Ja mogę wżucić sobie P4 Prescot nawet i 4,5 ghz na Socket 478..i to jest na 100% pewne, zę taki procesor wyjdzie. Intel nie przewiduje zmianu podstawki do końca produkcjii P4.Smieszny jestes z tym swoim uporem :). PODAJ MI LINK gdzie jest napisane, ze Intel nie zmieni podstawki - no chyba, ze poszedles do wrozki i wywruzyla ci z fusow :lol: . A czy bedzie w ogole te 4,5GHz to jeszcze zobaczymy nie mow hop puki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 ..dziwne..ale paru użytkowników forum działa mi na nerwy. Na ostatnim dużym pokazie Intela podajże w lutym tego roku pokazano działąjący, w pełni sprawny procesor 4,5 Ghz na Socket 478- sampel Procesora Prescot. Były problemy ze stabilnością, więc działał ,,tylko" jako 4 Ghz. Mam już dość pisania takim leszczom jak Majdan I Pite_er tego, co sami mogliby przeczytać w necie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Sam sobie poszukaj. Co ja kurde..wyszukiwarka jestem? Trochę inwecjii a nie pierdzielisz jakieś bzduru i negujesz co powiedziałem. Ne masz pojęcia o temacie- to się nie odzywaj :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Tak ciekawe kto?? Ja chciałem kulturalnie dyskutować jednak chyba jestes za mlody, a kultury rodzice jeszcze cie nie nauczyli. "Na ostatnim dużym pokazie Intela podajże w lutym tego roku pokazano działąjący, w pełni sprawny procesor 4,5 Ghz na Socket 478- sampel Procesora Prescot. Były problemy ze stabilnością, więc działał ,,tylko" jako 4 Ghz."I co z tego??? To wcale nie znaczy, ze pojdzie na twojej plycie, zreszta jak pisalem wyzej jeszcze zobaczymy - nie badz taki pewien bo sie jeszcze rozczarujesz, chyba Intela nie znasz za dobrze. "Mam już dość pisania takim leszczom jak Majdan I Pite_er tego, co sami mogliby przeczytać w necie."I kolejny przejaw twojej "wielkiej" kultury myslisz, ze jak masz celerona to co?? Taki Mastah z ciebie? Ja prosze zebys mi pokazal argumenty, a nie jakies plotki nie wiadomo z kad (interesuje mnie ten prescot, a w szczegolnosci jego podstawka). Co do leszcza, a... nie bede tego komentowal sam pokazales swoja inteligencje i poziom wypowiedzi, ktory jest na b.niskim poziomie... "Sam sobie poszukaj. Co ja kurde..wyszukiwarka jestem? Trochę inwecjii a nie pierdzielisz jakieś bzduru i negujesz co powiedziałem. Ne masz pojęcia o temacie- to się nie odzywaj"Po raz kolejny potwierdzasz moje juz wyrobione zdanie o tobie. W przeciwienstwie do ciebie nie pisze bzdur, nie masz ARGUMENTÓW(Lub skoro taki Mastah z ciebie, (tak wnioskuje z twoich wypowiedzi) to daj mi link do tej wiadomosci bo ja ci nie wierze i mnie przekonaj, ze niemam racji, a nie unosisz sie nie wiadomo czemu). BTW zauwarzylem twoja jeszcze jedna wade chwalisz COS czego nigdy nie miales w reku i czego nie mogles porownac!!! Jestes nie obiektywny, np w poscie gdzie chwalisz sie (jak by bylo czym) Radeonem i piszesz, ze jest najlepszy na swiecie, a nigdy nie widziales jak w GF4 dopiernicza, rece opadaja. I teraz jest tak z twoim Celeronem kupiles go i wedlug ciebie to sluszny wybor, a tak naprawde to tylko cie osmiesza ten podpis na dole...Intel Pentium4 Celeron 1700, ECS P4S5A na SIS 645 i nie pisz, ze nie mogles kupic czegos innego. A i jesli o znanie sie na temacie chodzi to narazie mi nie doruwnujesz, z kad to wnioskuje?? Napisales, ze twojego Radeona jeszcze zadna gra (w pelni) nie wykorzystuje i bodajze zadna aplikacja tez :P. Z powazaniem PIT_er Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 nie chcial bym sie wtracac ale nie wiem czy pamietacie ile czasu AMD wykozystywalo slot A!! jeszcze krocej niz Intel slot 1 wiec ja nie wiem o co tu jest klutnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 nie chcial bym sie wtracac ale nie wiem czy pamietacie ile czasu AMD wykozystywalo slot A!! jeszcze krocej niz Intel slot 1 wiec ja nie wiem o co tu jest klutnia Hm ja nie chcialem klutni tylko, zeby Slayer dal mi link. A on od razu zaczol sie klucic. Nie moja wina, ze jest za maly do tego forum. Widocznie poziom jest dla niego za wysoki, ale to normalne dla ludzi jego pokroju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Ne masz pojęcia o temacie- to się nie odzywaj :twisted: Dobrze że ty masz pojęcie :lol: .Litości!!! NIe katujcie tematu 3 D-Marka, bo to jest już chore! Jaki jest w tym sens, jak u mnie na Kyro2 raz był 2400, a za 2 razem 1400? Ja chszanię taki test! Wogóle nie rozumiem, po choleręciągle pisać o nim. Taki np. Vegita 2001 zaświadczył, że 3D-Mark jest stronniczy i w nim testów więcej nie robi.......a tu się okazuje, że dalej je robi! Na serio....ludzie mają porąbane z tymi testami. Działa karta? Szybko chodzi? NIc się nie tnie? To powinno wystarczyć, bo na dzisiaj nie widzę sensu w testowaniu nawet mojej karty, jak żadna gra nie wykorzystuje jej w 100%, nie pisząc już o 3D-Markach Ten post mówi sa za siebie jakie masz wielkie pojęcie o kompach . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 WYbierz AMD- bedziesz miał na dzisiaj sprzęt super- gorzej z uleprzeniem- najwyżej Barton XP 2600( maksymanie 2Ghz) . Ja mogę wżucić sobie P4 Prescot nawet i 4,5 ghz na Socket 478..i to jest na 100% pewne, zę taki procesor wyjdzie. Intel nie przewiduje zmianu podstawki do końca produkcjii P4. juz kupiony celek 1.7 tak jak pisales bardziej sie to oplaci poniewaz zawsze ma juz socket 478 pod p4 a plyta msi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...