Skocz do zawartości
Robikon

Jakie pamięci pod EPoX EP-8RDA3+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przeszukałem forum ale nie znalazłem w pełni odpowiedniego tematu.

Chciałem Was zapytać jakie kości pamięci bedą najlepsze pod ta płytę. Bardziej chodzi mi o stabilność i niezawodność niż o oc.

Chciałem 2x256MB w dual-chanell.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slabo szukales.

mozesz wladowac wszystko poza totalnym noname typu elixir. poza tym epox nie lubi tex hynixow 4.3. Wybierz jakiegos Twinmosa lub cos z pamieci z "gornej" polki typu HyperX, OCZ, Geil. wszyscy ci producenci maja zestawy dual ddr choc mozna tez kupic dwie kosci oddzielnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem wczoraj Aidą32 jakie mam obecnie pamięci, ale nawet nie moge odczytać numeru seryjnego i producenta. Jakieś totalne nonamy, ale mimo tego puściłem je na (6-2-2-2) i chodzą.

Testowałem przeszło 6h za pomocą memtest86 i żadnych błędów. Komp chodzi normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slabo szukales.

mozesz wladowac wszystko poza totalnym noname typu elixir. poza tym epox nie lubi tex hynixow 4.3. Wybierz jakiegos Twinmosa lub cos z pamieci z "gornej" polki typu HyperX, OCZ, Geil. wszyscy ci producenci maja zestawy dual ddr choc mozna tez kupic dwie kosci oddzielnie.

:arrow: skladajac jakis czas temu kumplowi komp. oparty na 8RDA3+ zastosowalem wlasnie Hynix'y (2x256MB, 400MHz). nie bylo wtedy jeszcze tak glosno o tych pamiatkach (wlasciwie nic jeszcze o nich nie bylo wiadomo). komp. zostal zlozony i smiga jak nalezy. zadnych problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie plyta chodzila jakby chciala a nie mogla. to samo mial MK1 ze swoim epoxem, pisal do support i odpowiedzieli, ze mobo nie lubi takich pamieci. moze w nowszych rev juz naprawili ten problem. ja sie wypowiadam an podstawie swoich doswiadczen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi