Skocz do zawartości
TuneReK

Refleksje po podkrecaniu GF 4MX 440

Rekomendowane odpowiedzi

1,5 roczny 440 mx prolink 128Mb 128 bit - Ze standardowych 250x400@ 300x500. Na ciut podkręconym AXP2400+@2600+ ponad 7000 3d marków. Na niekręconym procu niecałe 7000. Stery z płytki dołączonej do karty ( nie wiem jakie) ale na innych sterach wynik zawsze niższy. Zero artefaktów i innych smieci. Nie mam czasu na gry ale siedłem kiedys prz NFS U, pół dnia ciupałem i nie wysiadła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w kompie siedzi MSI Gf4MX 440 t8x. Standardowo ma 250/405 GPU/RAM, a wykręciłem go do 392/554, dodam tylko żę na radiator na GPU założyłem wentyl 80 na 80 mm a na ramy zrobiłem radiatorki z radiatora od mojego starego BX :-) . Niestety karta to 64 bity a w 3Dmarku 2k1 mam to co w podpisie. Czy to dużo jak na te marne 64 bity???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam MSI GF4 MX440 64mb (AGP 4x). Standardowo chodziła na 270/405 (na 99%, takie a nie mniejsze...). Teraz na standardowym wentylatorku, i bez radiatorów na pamięciach chodzi, bez najmniejszych problemów na 400/525... A co jeszcze ciekawsze mimo standardowego wentylatorka temperatura nie przekracza 38 stopni. Na razie doszedłem do tego wyniku, i od trzech dni intensywnie gram na tych osiągach w NFSU, jak na razie nie zacięło się ani razu...

A teraz mam pytanie... czy zna ktoś sposób na to, zeby na MX-ie można było w NFSU uruchomić najciekawsze efekty(Motion Blur, Crowds, itp.), np. poprzez jakąś zmianę biosu... proszę pomóżcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

roboty2 mam ta sama karte, tu masz linka: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8073927

czy masz na tych ustawieniach arty w 3dmarku zapetlonym? bo ja np rdzen mialem na 400 i 3dmark stabilny ale w csie mialem artefakty wiec obnizylem do 365. pozatym daruj sobie krecenie rdzenia zero zysku a ograniczasz pamieci. moje chodizly na 594 teraz cos artami sypia ale musze jeszcze potestowac czi to nie wina chlodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[hS.4f] Logan, widzę że nasze wyniki są baardzo zbliżone, ty masz trochę lepsze przez tego Bartona :-) ja ma tylko T-Breda. A co do artów to nie robiłem zapętlonego MArka bo jakoś nie miałem czasu, ale po dłuższej grze w NFSU czy Q3 nie było żadnych artów. Kiedyś miałetm taką sytuacje że podniosłem ramy na ~567 i były krzaczki a po zniżeniu taktowania do default było to samo dopiero reinstalka sterów coś pomogła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisza wszyscy to i ja :wink:

standardowo 250/333 na 325/515 na tym wszystkim wiatrak od zasilacza wszystko zmine ale niestety artefakty moim zadniem zwiazane z brakem "dowoltowania" :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj gf4mx440 firmy canyon 275/512@380/708 (bez vmodow,jak kupie nf7 to podniose napiecia na agp i bedzie mam nadzieje 450/800) radiator letni, pamieci bez radiatow, bardzo cieple (ale nie gorace wiec chodzi tak caly czas) 8) oczywiscie to sa ustawienia przy ktorych nie ma artefaktow, zwisow itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi