TuneReK Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Standardowo karta ma 250/333 MHz czyli jest to wersja SE ale ze 128 bitowa szyna. Jej mozliwosci o/c konczyly sie na 290-295MHz dla GPU i 390-395MHz dla pamiatek. Mizerny i ciagle grzejacy sie radiatorek(ktory z niewiadomych mi powodow sam odpadl - trzymal sie jedynie na kolkach mocujacych) wymienilem na cooler przeznaczony do AMD K6 a w/w schladzacz zostal pociety i powedrowal na pamiatki (starczylo tylko na jedna strone, na druga poszukam czegow kompuetrowym - moze maja gwarancyjne karty i odsprzedadza za grosze radioator). Myslalem ze zmiana chlodzenia nie da az tak duzo, ale fakt ze GPU moge krecic do 345MHz mnie zaskoczyl (3D Mark 2001 chodzi stabilnie - dopiero przy 350MHz sie zawiesza), pamieci niestety nie sa az tak podatne - dalej max dla nich to 395MHz :(. Moze ktos wie co to za pamieci: HYUNDAI HY5DU663222 0102A Q-6 3D Marka 2001SE zapuszcze wieczorem i podam wyniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 pamieci maja 6ns czyli wynik 395 jest wynikiem bardzo dobrym jak na taki czas dostepu. rdzen tez nie najgorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 ja miałem chaintecha mx440se 128 bit 250/333 i szedłstabilnie na 350/450 bez radiatorów na pamięciach, na gpu standartowy radiator + wentylatorek 40mm. i mało się grzała. pamięci też były 6ns ale nie pamiętam jakie, chyba xelo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Standardowo karta ma 250/333 MHz czyli jest to wersja SE ale ze 128 bitowa szyna. Jej mozliwosci o/c konczyly sie na 290-295MHz dla GPU i 390-395MHz dla pamiatek. Mizerny i ciagle grzejacy sie radiatorek(ktory z niewiadomych mi powodow sam odpadl - trzymal sie jedynie na kolkach mocujacych) wymienilem na cooler przeznaczony do AMD K6 a w/w schladzacz zostal pociety i powedrowal na pamiatki (starczylo tylko na jedna strone, na druga poszukam czegow kompuetrowym - moze maja gwarancyjne karty i odsprzedadza za grosze radioator). Myslalem ze zmiana chlodzenia nie da az tak duzo, ale fakt ze GPU moge krecic do 345MHz mnie zaskoczyl (3D Mark 2001 chodzi stabilnie - dopiero przy 350MHz sie zawiesza), pamieci niestety nie sa az tak podatne - dalej max dla nich to 395MHz . Moze ktos wie co to za pamieci: HYUNDAI HY5DU663222 0102A Q-6 3D Marka 2001SE zapuszcze wieczorem i podam wyniki ciesz sie udało ci sie fajnie podkrecic u mnie standartowo 250/333 a podkrecic bez artefaktów moge tylko do 330/375 puzniej artefakcicki a pamiątki to samsung 4ns --->> coś słabo mi sie ta karta kręci (a jest ledwo ciepła , wentylator 80x80 :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Pamięci 4ns powiny smigać na 500 MHz BEZ WYSIŁKU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Pamięci 4ns powiny smigać na 500 MHz BEZ WYSIŁKU.no właśnie ,tez mi sie tak wydaje w tym sklepie co kupiłem nie można wymienic na inną , za dopłatą też nie...lipa nie wiem , może reklamowac ? ze sie nie podkręca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Niemiec mam prośbę (widzę że siedzisz w temacie pamiątek) :wink: Karta GeForce4MX440-8X-odpisałem z kosteczek : Samsung 325 K4D623238B-QC45 co one sa warte i czy mogę się bawiś w podkręcanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 czas dostępu 4.5ns, pewnie elegancko sie podkręcą, powyżej 500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Niemiec mam prośbę (widzę że siedzisz w temacie pamiątek) Karta GeForce4MX440-8X-odpisałem z kosteczek : Samsung 325 K4D623238B-QC45 co one sa warte i czy mogę się bawiś w podkręcanie jak karta jest firmy pixelview to może byc nieciekawie u mnie jak wczesniej napisałem 380mhz max pamięci samsung 4ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Device name : Prolink Microsystems Corp [NV 18.2] bios 4.18.22.19 czy to ci coś podpowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 prolink = pixelview a 4.5ns ~= 444 Mhz, jak wpadnie więcej, możesz się cieszyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 pionaj => koledzy juz napisali wszystko :] nie zawsze mozna liczyc na sam czas dostepu, bo pamieci na grafie tez maja timingi. najlepszyn przykladam jest hrec 8500le aka 9100, ktory jest domyslnie taktowany 250/240 a pamieci ma chyba 3.6 lub 4ns, ktore max ida na 275 a po wgraniu biosu z poluzowanymi timingami ida na 300+. albo mozja karta, ktora ma pamieci samsung 4ns i ida bez vmodow i ze standardowym chlodzeniem z 550 na 680. Power by Amd tez ma samsungi 4ns i ida u niego z 513 na max 700. duzo zalezy od szczescia i danej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Dzięki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 pionaj => koledzy juz napisali wszystko :] nie zawsze mozna liczyc na sam czas dostepu, bo pamieci na grafie tez maja timingi. najlepszyn przykladam jest hrec 8500le aka 9100, ktory jest domyslnie taktowany 250/240 a pamieci ma chyba 3.6 lub 4ns, ktore max ida na 275 a po wgraniu biosu z poluzowanymi timingami ida na 300+. albo mozja karta, ktora ma pamieci samsung 4ns i ida bez vmodow i ze standardowym chlodzeniem z 550 na 680. Power by Amd tez ma samsungi 4ns i ida u niego z 513 na max 700. duzo zalezy od szczescia i danej karty. Ja tam wole mniej MHz i wyzsze timingi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 a taki moduł Właściwości modułu pamięci? Nazwa modułu Nanya M2U25664DS8HA0G-75Data produkcji Tydzień 5 / 2002 da sie cos z tego wycisnąć? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Ja wykręciłem sporo, i w sumie nic to nie dało. Kręcić karte to sie opłaca tylko dla 3DMarków chyba. W grach nie widać zupełnie różnicy. Na starych kartach to jeszcze tak, ale na nowych ktore i tak już są bardzo wydajne, to jest to zabieg tylko dla szpanu. Jednak ja tam lubie sie w to bawić. Zawsze fajnie mieć większe numerki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Nic nie da rady wiecej na moich pamiatkach wyciagnac ?? Moze jakis Vmod ?? Bo chlodzenie juz zamocowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek42 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Moje refleksje: wazna jest firma, a ztego co sie orientuje MSI to firma oferująca największe możliwości O/C . Mój gf4 mx 440 128 bit na standart chłodzeniu tylko na ramach walnołem radiatory leci z 275/513 na 365/702 fuuls stabilnie dając wynik 9748pkt w 3dmarku2k1. powiem szczerze ze te chłodzenie pamięci [ciach!]o dało bo przedtem też tak było. aha i na ramach leciałem jakichś no name w singlu 513MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 A ma ktoś jakieś info o Vmodach na MX460??? Chciałbym na swojej karce zrobić głównie na pamięci, bo szkoda ich marnować. W końcu to BGA. I czy ktoś wie do czego służy to żółte gniazdko na moje karcie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 może się mylę ale jest to chyba związane z zasilaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 No właśnie nie wiem. Nie moge nigdzie znaleźć w necie czegoś takiego. Czy nikt nie wie dokładnie do czego to i jak to stosować??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Witam mój kompik to Epox 8rda3i athlonik 1,7@2,2 ustawiłem fsb 166 pamieć ddr 265 400 nazwa bit 4 ram :) GeForce 4 mx 440 64 mb 64 bit :( Gro 250 a pamiec 317 w 3dmark 2001 se 3805 :( czy to nie za mało ?? podkreciłem programikiem riva tuner na 250@270 a 317@350 wiecje juz są pixele :( i wynik 4200 :( planuje zmienić na GeForce 4 ti 4200 w innym topiku mi polecono ją bo mam tylko 400 zł na karte, nie znam sie na podkrecaniu jeszcze dopiero sie ucze możecie ocenić czy nie jest za mało jak na mojego kompa taki wynik jaki około bede miał na GeForce 4 ti 4200 tak z ciekawości pytam Pozrawiam serdecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Bez kręcenia na dobrym Ti4200 wyciągniesz ok 10000 :D A wynik na taką kartę jak masz - bardzo dobry (chociaż mógłbyś zrobić v-moda). Jakie masz na niej pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 piszecie ze wolicie lepsze timiningi na pamiatkach na karcie . pierwsze slysze zeby dalo sie to regulowac, jezeli sie da to jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Pandi karta jest na ddr-ach aida pokazuje 158 mhz rzeczywista częstotliwość taktowania :) hmm jak na tą karte mówisz dobry wynik to moge odetchnąć bo bałem sie że może coś z kompem na nic czekam na gotówke i kupuje Ti 4200 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evemaster Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 te dr.stan ile zes wycis najwiecej z tej grafy? bo ja tyle co w podpisie i mysle czy by nie zainwestowac w radiatory na pamiatki i jakies lepsze chlodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 szukam instrukcji ma v-moda na g4 mx 440. w guglu nic nie znalazłem, a w końcu z tego cuda można jeszcze troche wyciągnąć. moja karta to SE ale chodzi teraz na 350/444 i wszystko jest w jak najlepszym porządku, pamiątki 5ns. karta firmy krzak[mint] 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snail Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 moja karta pixela 128bit gf 440 mx 4xAGP ma oryginalnie 270/405 idzie bezproblemowo na 350/500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Mój Gainwardzik na 330/550 ze standardowym, psywnym chłodzonkiem... dalej nie próbowałem, bo na tym kompie w zasadzie nie gram... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arias Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Witam Mam karte jak w podpisie (250/333) i na 3Dmarku bez krecenia mam ok. 6800. Karta firmy krzak 2 lata na niej jade i jest oki. Bawiłem sie kiedyś w jej podkrecenie tyle co pamiętam to na pamiątkach (6ns) wytargałem jakies 450. Karta ma tylko wiatrak na procesorze a na pamięciach niema nic. To tylko takie moje dwa zdania do tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...