e!Gr00bY Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Witam. Dziś w necie natknąłem się na ciekawy artykuł z którego można wywnioskować który BIOS użyć do swojego modelu Radeon'a.... Jest tam porównanie wszystkich 8 wersji BIOS'ów.... Ważne jest też, że uwzględniono tam stabilność po przetaktowaniu karty przy różnych częstotliwościach. Artykuł pochodzi z www.Rage3d.com Zapraszam do lektury: http://www.rage3d.com/articles/8500bios/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 dzieki Rafał za linka Moj Radek jest zaprzeczeniem tego artykułu. Najnowszy bios firmowany przez Gigabyte jest to 7006, karta działa na nim bezproblemowo na 295/305. Próbowałem tez biosów referencyjnych (w tym 7008) ale nie działa na nich V-Tuner (programik do monitorowania napiec i obrotów na karcie) nawet po przeróbce Radeditem na ID Gigabyte'a. W ogóle u mnie jakoś nie zauważam wpływu biosu na pracę karty i kręcenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 A ja mam na razie dosyć z tymi biosami.... 8O ...na samo myśl robi mi się słabo :lol: :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 A ja mam na razie dosyć z tymi biosami.... 8O ...na samo myśl robi mi się słabo :lol: :lol: 8) Wcale Ci się nie dziwie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 a ja za rada rafala zedytowalem sobie bios retaila i chodzi spoko na 300/600 :) i to w dodatku jest LE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 ja sie przesiadlem z 7002 na 7008 przed chwila ale wolalbym ten 7006 co tylko na standordowym taktowaniu chodzi mnie to by wystarczylo :P moze jakis link :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 czy sa i gdzie mozna sciagnac biosy dla powered by ATI ale dla radeon7500?????, czt to jest wazne kto jest producentem itd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 musza sie zgadzac pamiec wyjscia wejscia i taktowanie (niekoniecznie :P ) ja mam biosik od krisa z hisa :lol: a mam power colora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Ja mam inny problem Z moim Gigabytem a mianowicie nie dział mi V-tuner (ten od monitoringu). Przy uruchamianiu pojawia się komunikat: Failed to open GVCplDrv Win 2000Driver. Mam WIN XP Prof Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 MOżliwe, że się pobawię w te biosy jeszcze....ale najpierw muszę pomęczyć się z tym ECS-em :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...