Monev Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Czesc, jestem zmuszony wymienic mobo [padl mi Soltek 75-KAV-X] i mam zamiar kupic Epox'a 8RDAE [http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rdae.htm]. Poniewaz nie jestem na biezaco z wiadomosciami o sprzecie chcialbym uzyskac informacje, czy na te plytke moge wrzucic mojego starego Athlona 1.33GHz [10x133 MHz, nie XP, bodaj Thunderbird] , oraz grafike MSI GF2Ti [niepokja mnie opisy typu AGP 8x for 1.5V cards :). Oraz drugie pytanko, czy przy takiej konfiguracji moge wrzucic dowolne pamieci DDR czy o jakiejs okreslonej czestotliwosci taktowania, bo w cenniku jest zatrzesienie rownych wersji a mnie interesuje najtansza kosc 512 MB :) [ide na ilosc a nie jakosc :D] Jezeli ktos znajdzie chwilke, aby odpisac, z gory dziekuje! pozdrawiam i zycze milego dnia, Monev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Witam co do plyty na niej u mnie chodzi barton i nie widze problemu czemu mialaby tobie nie chodzic dobrze, co do pamieci to sie nie wypowiem .....pozdrawiam UPDATE zamiast 8RDAE mozesz doplacic 30zl i miec EPOX 8RDA3I NFORCE2 SOCA AGP8 DŹ6/SIEĆ 290zl ta plyta ma niby tez dual, za taka cene mozna sie skusic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monev Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no wlasnie w tym problem, wszyscy teraz uzywaja juz Athlonow XP, a ja nadal mam nieXP :). Nie chce go zmieniac bo jest dla mnie w 100% wsytarczajacy i przedewszystkim nie mam na to kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Procesor bedzie chodził na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Grafika też :) Pamięci możesz wrzucić dowolne od 266 MHz DDR(czyli PC 2100) wzwyż (czyli także 333, 400 i 433 MHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 a nawet PC1600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 No, PC1600 (200 MHz) to nie bardzo bo TB1.33 jest na FSB 133 MHz. Poza tym nie widziałem kostek 512 MB PC1600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monev Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 dzieki wielke za odpowiedzi, dzis juz zlozylem kompa na nowym mobo i wszystko smiga pieknie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...