Skocz do zawartości
Dziobak

VAT na Internet 22% ?! - Wysyłajcie apele !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety Senat przyjął poprawki nakładające na Internet 22% podatek VAT. http://biznes.interia.pl/news?inf=478601 :(

Możemy jednak chociaż coś przeciw temu zrobić - wysyłajmy do klubów parlamentarnych apele wzywające do odrzucenia senackich poprawek. Oto przykładowy tekst apelu ze strony http://www.pis.org.pl:

Temat wiadomości: Przeciw 22 proc. stawce VAT na Internet

Szanowni Państwo

Zwracamy się do Państwa z prośbą o odrzucenie senackich poprawek do ustawy o podatku VAT, które wprowadzają 22 proc. stawkę VAT na Internet dla indywidualnych użytkowników. Wzrost stawki spowoduje wzrost cen za korzystanie z Internetu. Wskutek decyzji Senatu Internet stać się może kolejną usługą dla wybrańców.

Z poważaniem,

Adresy klubów parlamentarnych:

SLD - kp-sld@sejm.pl

PO - kp-po@sejm.pl

PSL - kp-psl@sejm.pl

LPR - kp-lpr@sejm.pl

PiS - kp-pis@sejm.pl

UP - kp-up@sejm.pl

SKL - kp-skl@sejm.pl

ROP - kp-rop@sejm.pl

Pewnie to i tak nic nie pomoże, ale te dwie minuty na wysłanie maili chyba można dla dobra sprawy poświęcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh, tak myslalem. W ostatnim topicu o tym ze net ma miec 0% wszyscy sie cieszyli, ale ja wiedzialem ze frajerzy z rzadu tego nie przepuszcza :? , a do tego pluja sie na ta ustawe o odliczenie do 3k za samochod osobowy. Ludzie idzie po prostu zwariowac.

Dalej nie komentuje, kazdy wie jak jest ... :(

PS. Example neo 149pln jak wejdziemy do smiesznej unii bedzie 182pln. Co tam dla kazdego przeciez to "mala" roznica.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jego mac. Ja tych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ow tam za<span style="color:red;">[ciach!]</span>le. :?

No i jak sie tutaj nie wnerwic. Lac na to ze 22% VAT na neta chociaz to walnie po kieszeniach ale dawanie takiego podatku na wode mineralna, soki, warzywa itd. to juz lekka przesada. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wysłałem.

jak spotkam tego idiotę (hausner ???), który podnosi cenę jednej z najdroższych w europie usług dostępowych do netu - skopię sku***ynowi dupę :evil:

zastanawiałem się, dlaczego na liście adresów nie ma samoobrony...

w końcu doszedłem do wniosku, że przewodniczący wieśmin (lepper) zapytał by gdzie leży internet i chętnie z kumplami z partii w ramach protestu zrobi blikadę z bronami, traktorami, itp. i dałem sobie spokój...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz kiedys wyssylalismy takie rzaczy i gadalismy o ty.

Po 1 takie wysylanie listów nic nie pomoże - bo juz jest to oficjalnie zapowiedziane od dluższego czasu

Po 2 - glosowalisnie TAK na referendum to macie za swoje :wink: A tak powaznie podwyzka jest taka bo do uni wchodzimy.

Mnie i tak podwyzka cen szlugow (ktora jest nie umiknieona w koncu) bardziej martwi :cry:

Licze na to chociaz ze oglnie ceny za neta za nidlugo spadna na tyle ze tych 22% nie bedzie tak zal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apele ?? A po co?? To i tak nic nie da!!

Proponuję wynająć paru chłopaków "z miasta" - porozmawiają sobie z tymi pseudo przedtawicielami ludu gdzieś w głębokim lesie - i to lepiej poskutkuje niż jakikolwiek email, post itp.

Proponuję "zrzutkę" nawynajem "chłopców".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myśleliście że bedzie inaczej , że bedzie inaczej, teraz przy wyborach wszyscy będą się zarzekać że oni chcieli 0%vatu za internet tylko ciekawe z jakich parti pochodzą senatorzy, wogule powinni zlikwidować senat, siedzą tam wapniaki i biorą kase

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic tylko wyjechać z tego dziwnego "kraju", w którym codziennie wypływa nowa afera, codziennie ktoś podnosi ceny WSZYSTKIEGO.

troche mi to głupio pisać ale przestaje powoli widziec jakiekolwiek perspektywy w polsce.

słyszeliście może o nowym "pro rodzinnym" projekcie naszego wspaniaLego rządu?

by zwiększyć przyrost naturalny, nasi kochani senatorzy postanowili znieść podatek od ciuchów i pieluszek dla niemowląt...

gratuluję pomysłu - ludzie nie mają kasy na żarcie, zaspokajanie podstawowych potrzeb, o dostępie do netu nie wspomnę (zbytni luksus).

postanowili wcielić w polsce radziecką idee - nie ma niczego - niech będzie tańsza wóda - pijakami bez motywacji lepiej/łatwiej się rządzi...

szkoda gadać - idę się napić jakiegoś heńka (preferowałem tyskie ale kto wie, jaki polityk czerpie z niego zyski...)

BTW: ile kosztuje bilet do kanady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem w FM PiS i jako organizacja wewnątrzpartyjna sami apelujemy do wszystkich znajomych o rozsyłanie właśnie takich maili jak ten cytowany, może jutro każdy kto to czyta wysłałby to samo z 10 razy to można by pokazać, że przeciążymy trochę serwery pocztowe odbiorcow i to moze być też dobra forma protestu. nie zakładajmy wygranej, ani przegranej, ale poprostu starajmy się !!! każda forma protestu jest dobra. a więc jutro wysyłamy maile razy 10 na adres: kp-sld@sejm.pl i inne adresy zwiazane z SLD. Pozdr !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie piszcie apeli do tych złodziei bo to i tak nic nieda, ja proponuje wysyłać raczej obelgi i nasze opinie na ich temat niech sobie poczytają i tak nic nie robią.

22% Vatu na usługi Internetowe to kolejny wytwór chorych umysłów jakże mądrych polityków, nic tylko płakać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie 182 zl ? naucz sie liczyc, teraz mamy 7% Vatu wiec po przejsciu na 22 neo bedzie kosztowac 169 z groszami czyli 170 zl.

:oops: No racja zle przeliczylem, ale co z tego, bedzie czy tak drozej. Po prostu smieszne jest to ze co chwila ktos zmienia zdanie, raz 22%, pozniej 7%, znowu chca 22%, chca 0%, i w koncu 22%. Pochlastac sie mozna. I nie tym tonem prosze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://biznes.onet.pl/0,882587,wiadomosci.html

Borowski: Nie będzie 22 proc. VAT na Internet

(IAR, tm/08.03.2004, godz. 08:49)

Marszałek Sejmu Marek Borowski liczył na inne wyniki sobotniej konwencji Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Borowski powiedział w radiowej Trójce, że oczekiwał, iż przewodniczącym SLD zostanie Andrzej Celiński lub Jolanta Banach.

Konwencja wybrała na tę funkcję Krzysztofa Janika.

Marek Borowski oświadczył, że nie będzie 22-procentowego podatku VAT na usługi internetowe. Poprawkę tej treści do ustawy o VAT przyjął Senat. Jego poprawkami zajmie się teraz Sejm.

Marszałek Borowski powiedział, że wybór Krzysztofa Janika na przewodniczącego SLD nie jest jednak tragedią. Janik deklaruje bowiem, że poprowadzi partię w kierunku oczekiwanym przez jej członków. Borowski podkreślił, że nowi przywódcy SLD otrzymali kredyt zaufania od wyborców, ale tylko na krótko. Sto dni spokoju, o jakie prosł wczoraj Janik, to zdaniem Borowskiego za dużo.

Marek Borowski oświadczył, że nikt, kto chce naprawić SLD od wewnątrz, nie powinien brać pod uwagę rozłamu w partii. Jeśli jednak kryzys w Sojuszu będzie się utrzymywał, to na pewno ktoś z niej wystąpi. Borowski dodał, że on i wielu zwolenników SLD nie chce dalej słyszec, iż jest to partia "aferałów" i ludzi pazernych na władzę. Marszałek Sejmu podkreślił, że najbliższe tygodnie pokażą, czy nowe kierownictwo partii jest w stanie wyprowadzić ją z marazmu. Borowski nie chciał odpowiedzież na pytanie, czy wierzy w zmianę w SLD. Zawsze jest szansa - powiedział polityk Sojuszu.

Zdaniem Borowskiego, przebieg konwencji powinien dać premierowi do myślenia, co zrobić z Aleksandrą Jakubowską, która jest szefem jego gabinetu politycznego. Jakubowska, która została skrytykowana podczas konwencji, zrezygnowała z funkcji wiceprzewodniczącego partii. Gdyby premier jej nie odwołał z funkcji szefa gabinetu politycznego, to, zdaniem Borowskiego, powstanie kłopotliwa sytuacja. Fakt , że Aleksandra Jakubowska i Jerzy Jaskiernia uzyskali absolutorium podczas konwencji, Borowski uznał za dowód, iż nie wszyscy członkowie partii rozumieją jej obecną sytuację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wysłałem apele i nic na tym nie stracilem, wiec i Was zachęcam. Wysyłajcie i pokażcie im, że internauci też coś mogą, bo w kupie siła ;) Jak nie pomoże to trudno, na pewno nie zaszkodzi. Szybko można wysłać do wszystkich partii z http://www.pis.org.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powysylalem i nawet dostalem odpowiedz

Szanowny Panie Macieju!

Od samego początku byliśmy temu przeciwni podnoszeniu VAT na internet. I tak samo będziemy głosować w Sejmie nad poprawką Senatu!

Proszę również zajrzeć na naszą stronę: www.pis.org.pl  - zobaczyć i przyłączyć się do naszej akcji!!!!

Serdecznie pozdrawiam

Miszel Smorawski

Zespół Prac Programowych KP PiS

tel. (22) 694 25 96, fax (22) 694 20 57

e-mail: zpprog6.kp-pis@sejm.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed chwila w radiu mowili ze NIE bedzie 22%, bo UE, rozwoj, etc ;]

nie powiedzieli na ilu stanelo ale pewnie 7%

7% może być, ale 22 to już przesada. No ale coś się zaczyna dziać. Trzeba czekać na rozwój sytuacji.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5006689

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja juz nie wiem czego chcecie jak mialo byc 0 % to krzyczeli ze naprawde bedzie drozej jak ma byc 22 to tez placza ja juz nie wiem ...

Zgadzam sie ze 22 % to duzo ale nie ma szans zeby to przeszlo

A ceny mamy najwyzsze bo brak konkurencji dla ukochanej tepsy

a nie dlatego ze ktos w rzadzie sobie tak wymyslil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja juz nie wiem czego chcecie jak mialo byc 0 % to krzyczeli ze naprawde bedzie drozej jak ma byc 22 to tez placza ja juz nie wiem ...

Zgadzam sie ze 22 % to duzo ale nie ma szans zeby to przeszlo 

A ceny mamy najwyzsze bo brak konkurencji dla ukochanej tepsy

a nie dlatego ze ktos w rzadzie sobie tak wymyslil...

A TPS-ie opłaca się płacić kary za powolne oddawanie monopolu i ogólnie można im naskoczyć, mam nadzieję że UE coś zmieni :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi