Dziobak Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Niestety Senat przyjął poprawki nakładające na Internet 22% podatek VAT. http://biznes.interia.pl/news?inf=478601 :( Możemy jednak chociaż coś przeciw temu zrobić - wysyłajmy do klubów parlamentarnych apele wzywające do odrzucenia senackich poprawek. Oto przykładowy tekst apelu ze strony http://www.pis.org.pl: Temat wiadomości: Przeciw 22 proc. stawce VAT na Internet Szanowni Państwo Zwracamy się do Państwa z prośbą o odrzucenie senackich poprawek do ustawy o podatku VAT, które wprowadzają 22 proc. stawkę VAT na Internet dla indywidualnych użytkowników. Wzrost stawki spowoduje wzrost cen za korzystanie z Internetu. Wskutek decyzji Senatu Internet stać się może kolejną usługą dla wybrańców. Z poważaniem, Adresy klubów parlamentarnych: SLD - kp-sld@sejm.pl PO - kp-po@sejm.pl PSL - kp-psl@sejm.pl LPR - kp-lpr@sejm.pl PiS - kp-pis@sejm.pl UP - kp-up@sejm.pl SKL - kp-skl@sejm.pl ROP - kp-rop@sejm.pl Pewnie to i tak nic nie pomoże, ale te dwie minuty na wysłanie maili chyba można dla dobra sprawy poświęcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 wlasnie sie tne u mnie oznacza to skok o 12,5 zl na miesiac w ciagu roku robi sie juz niezla suma :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Ehh, tak myslalem. W ostatnim topicu o tym ze net ma miec 0% wszyscy sie cieszyli, ale ja wiedzialem ze frajerzy z rzadu tego nie przepuszcza :? , a do tego pluja sie na ta ustawe o odliczenie do 3k za samochod osobowy. Ludzie idzie po prostu zwariowac. Dalej nie komentuje, kazdy wie jak jest ... :( PS. Example neo 149pln jak wejdziemy do smiesznej unii bedzie 182pln. Co tam dla kazdego przeciez to "mala" roznica. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 A dopiero co gdzies slyszalem, ze VAT na I-net mial spasc do 0% 8O Echhh... Kolejny absurdalny pomysl na zapychanie dziury :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Pewnie to i tak nic nie pomoże, ale te dwie minuty na wysłanie maili chyba można dla dobra sprawy poświęcić. dokładnie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Zan Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no to nieźle neo 30zł w góre. :( nasz rząd wie jak uprzykrzać ludziom życie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 No <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jego mac. Ja tych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ow tam za<span style="color:red;">[ciach!]</span>le. :? No i jak sie tutaj nie wnerwic. Lac na to ze 22% VAT na neta chociaz to walnie po kieszeniach ale dawanie takiego podatku na wode mineralna, soki, warzywa itd. to juz lekka przesada. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 jakie 182 zl ? naucz sie liczyc, teraz mamy 7% Vatu wiec po przejsciu na 22 neo bedzie kosztowac 169 z groszami czyli 170 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 wysłałem. jak spotkam tego idiotę (hausner ???), który podnosi cenę jednej z najdroższych w europie usług dostępowych do netu - skopię sku***ynowi dupę :evil: zastanawiałem się, dlaczego na liście adresów nie ma samoobrony... w końcu doszedłem do wniosku, że przewodniczący wieśmin (lepper) zapytał by gdzie leży internet i chętnie z kumplami z partii w ramach protestu zrobi blikadę z bronami, traktorami, itp. i dałem sobie spokój... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Juz kiedys wyssylalismy takie rzaczy i gadalismy o ty. Po 1 takie wysylanie listów nic nie pomoże - bo juz jest to oficjalnie zapowiedziane od dluższego czasu Po 2 - glosowalisnie TAK na referendum to macie za swoje :wink: A tak powaznie podwyzka jest taka bo do uni wchodzimy. Mnie i tak podwyzka cen szlugow (ktora jest nie umiknieona w koncu) bardziej martwi :cry: Licze na to chociaz ze oglnie ceny za neta za nidlugo spadna na tyle ze tych 22% nie bedzie tak zal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aarek68 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Apele ?? A po co?? To i tak nic nie da!! Proponuję wynająć paru chłopaków "z miasta" - porozmawiają sobie z tymi pseudo przedtawicielami ludu gdzieś w głębokim lesie - i to lepiej poskutkuje niż jakikolwiek email, post itp. Proponuję "zrzutkę" nawynajem "chłopców". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 a co myśleliście że bedzie inaczej , że bedzie inaczej, teraz przy wyborach wszyscy będą się zarzekać że oni chcieli 0%vatu za internet tylko ciekawe z jakich parti pochodzą senatorzy, wogule powinni zlikwidować senat, siedzą tam wapniaki i biorą kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 nic tylko wyjechać z tego dziwnego "kraju", w którym codziennie wypływa nowa afera, codziennie ktoś podnosi ceny WSZYSTKIEGO. troche mi to głupio pisać ale przestaje powoli widziec jakiekolwiek perspektywy w polsce. słyszeliście może o nowym "pro rodzinnym" projekcie naszego wspaniaLego rządu? by zwiększyć przyrost naturalny, nasi kochani senatorzy postanowili znieść podatek od ciuchów i pieluszek dla niemowląt... gratuluję pomysłu - ludzie nie mają kasy na żarcie, zaspokajanie podstawowych potrzeb, o dostępie do netu nie wspomnę (zbytni luksus). postanowili wcielić w polsce radziecką idee - nie ma niczego - niech będzie tańsza wóda - pijakami bez motywacji lepiej/łatwiej się rządzi... szkoda gadać - idę się napić jakiegoś heńka (preferowałem tyskie ale kto wie, jaki polityk czerpie z niego zyski...) BTW: ile kosztuje bilet do kanady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 a mialo byc tak pieknie :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 co dadza te apele , ten kraj jest po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lony update : www.mofnet.gov.pl pingowc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 jestem w FM PiS i jako organizacja wewnątrzpartyjna sami apelujemy do wszystkich znajomych o rozsyłanie właśnie takich maili jak ten cytowany, może jutro każdy kto to czyta wysłałby to samo z 10 razy to można by pokazać, że przeciążymy trochę serwery pocztowe odbiorcow i to moze być też dobra forma protestu. nie zakładajmy wygranej, ani przegranej, ale poprostu starajmy się !!! każda forma protestu jest dobra. a więc jutro wysyłamy maile razy 10 na adres: kp-sld@sejm.pl i inne adresy zwiazane z SLD. Pozdr !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Nie piszcie apeli do tych złodziei bo to i tak nic nieda, ja proponuje wysyłać raczej obelgi i nasze opinie na ich temat niech sobie poczytają i tak nic nie robią. 22% Vatu na usługi Internetowe to kolejny wytwór chorych umysłów jakże mądrych polityków, nic tylko płakać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 A tak powaznie podwyzka jest taka bo do uni wchodzimy.Nie wiem co ty mówisz, jedyny kraj w UE z takim Vatem to Węgry 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Wystarczajacy powod dla dziadow z radzu, zeby podniesc ten <span style="color:red;">[ciach!]</span>iutki VAT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 jakie 182 zl ? naucz sie liczyc, teraz mamy 7% Vatu wiec po przejsciu na 22 neo bedzie kosztowac 169 z groszami czyli 170 zl.:oops: No racja zle przeliczylem, ale co z tego, bedzie czy tak drozej. Po prostu smieszne jest to ze co chwila ktos zmienia zdanie, raz 22%, pozniej 7%, znowu chca 22%, chca 0%, i w koncu 22%. Pochlastac sie mozna. I nie tym tonem prosze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahimede Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Zamiast apeli zalozyci wlasna partie i bedziemy walczyc o wlasne prawa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Mało im, że u nas internet jest droższy o połowe niż w krajach UE!? :evil: Btw a jeszcze niedawno obliczałem ile taniej będe płacił za neta z 0% VAT-em :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Zamiast apeli zalozyci wlasna partie i bedziemy walczyc o wlasne prawa :DTo bedzie za 3 lata. Juz z kumplami mamy pomysl jak przejac wladze i jakos ten kraj wyprowadzic na ludzi. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 http://biznes.onet.pl/0,882587,wiadomosci.html Borowski: Nie będzie 22 proc. VAT na Internet (IAR, tm/08.03.2004, godz. 08:49) Marszałek Sejmu Marek Borowski liczył na inne wyniki sobotniej konwencji Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Borowski powiedział w radiowej Trójce, że oczekiwał, iż przewodniczącym SLD zostanie Andrzej Celiński lub Jolanta Banach. Konwencja wybrała na tę funkcję Krzysztofa Janika. Marek Borowski oświadczył, że nie będzie 22-procentowego podatku VAT na usługi internetowe. Poprawkę tej treści do ustawy o VAT przyjął Senat. Jego poprawkami zajmie się teraz Sejm. Marszałek Borowski powiedział, że wybór Krzysztofa Janika na przewodniczącego SLD nie jest jednak tragedią. Janik deklaruje bowiem, że poprowadzi partię w kierunku oczekiwanym przez jej członków. Borowski podkreślił, że nowi przywódcy SLD otrzymali kredyt zaufania od wyborców, ale tylko na krótko. Sto dni spokoju, o jakie prosł wczoraj Janik, to zdaniem Borowskiego za dużo. Marek Borowski oświadczył, że nikt, kto chce naprawić SLD od wewnątrz, nie powinien brać pod uwagę rozłamu w partii. Jeśli jednak kryzys w Sojuszu będzie się utrzymywał, to na pewno ktoś z niej wystąpi. Borowski dodał, że on i wielu zwolenników SLD nie chce dalej słyszec, iż jest to partia "aferałów" i ludzi pazernych na władzę. Marszałek Sejmu podkreślił, że najbliższe tygodnie pokażą, czy nowe kierownictwo partii jest w stanie wyprowadzić ją z marazmu. Borowski nie chciał odpowiedzież na pytanie, czy wierzy w zmianę w SLD. Zawsze jest szansa - powiedział polityk Sojuszu. Zdaniem Borowskiego, przebieg konwencji powinien dać premierowi do myślenia, co zrobić z Aleksandrą Jakubowską, która jest szefem jego gabinetu politycznego. Jakubowska, która została skrytykowana podczas konwencji, zrezygnowała z funkcji wiceprzewodniczącego partii. Gdyby premier jej nie odwołał z funkcji szefa gabinetu politycznego, to, zdaniem Borowskiego, powstanie kłopotliwa sytuacja. Fakt , że Aleksandra Jakubowska i Jerzy Jaskiernia uzyskali absolutorium podczas konwencji, Borowski uznał za dowód, iż nie wszyscy członkowie partii rozumieją jej obecną sytuację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 A ja wysłałem apele i nic na tym nie stracilem, wiec i Was zachęcam. Wysyłajcie i pokażcie im, że internauci też coś mogą, bo w kupie siła ;) Jak nie pomoże to trudno, na pewno nie zaszkodzi. Szybko można wysłać do wszystkich partii z http://www.pis.org.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 powysylalem i nawet dostalem odpowiedz Szanowny Panie Macieju! Od samego początku byliśmy temu przeciwni podnoszeniu VAT na internet. I tak samo będziemy głosować w Sejmie nad poprawką Senatu! Proszę również zajrzeć na naszą stronę: www.pis.org.pl - zobaczyć i przyłączyć się do naszej akcji!!!! Serdecznie pozdrawiam Miszel Smorawski Zespół Prac Programowych KP PiS tel. (22) 694 25 96, fax (22) 694 20 57 e-mail: zpprog6.kp-pis@sejm.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 przed chwila w radiu mowili ze NIE bedzie 22%, bo UE, rozwoj, etc ;] nie powiedzieli na ilu stanelo ale pewnie 7% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 przed chwila w radiu mowili ze NIE bedzie 22%, bo UE, rozwoj, etc ;] nie powiedzieli na ilu stanelo ale pewnie 7% 7% może być, ale 22 to już przesada. No ale coś się zaczyna dziać. Trzeba czekać na rozwój sytuacji. http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5006689 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 to ja juz nie wiem czego chcecie jak mialo byc 0 % to krzyczeli ze naprawde bedzie drozej jak ma byc 22 to tez placza ja juz nie wiem ... Zgadzam sie ze 22 % to duzo ale nie ma szans zeby to przeszlo A ceny mamy najwyzsze bo brak konkurencji dla ukochanej tepsy a nie dlatego ze ktos w rzadzie sobie tak wymyslil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 to ja juz nie wiem czego chcecie jak mialo byc 0 % to krzyczeli ze naprawde bedzie drozej jak ma byc 22 to tez placza ja juz nie wiem ... Zgadzam sie ze 22 % to duzo ale nie ma szans zeby to przeszlo A ceny mamy najwyzsze bo brak konkurencji dla ukochanej tepsy a nie dlatego ze ktos w rzadzie sobie tak wymyslil... A TPS-ie opłaca się płacić kary za powolne oddawanie monopolu i ogólnie można im naskoczyć, mam nadzieję że UE coś zmieni :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...