RaveN* Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Witam wszystkich... Mam niestety problem... moj duron 1400 @ 2000 mhz.. jak w podpisie.. byl u mnie kolega zakladalismy copershima... no i [gluteus maximus] za przeproszeniem : cos sie stalo.. na 1400 temperatura potrafi podskoczyc do 50 stopni :| na 1700 dziala juz kompletnie wrecz niestatbilnie... gdy kolega wkladal proca wlozyl go bez shima i bez tych ... gumek na powierzchni proca.. zabezpieczajacych przed uszkodzeniem. Na procku nie widac uszkodzen fizycznych. Mobo - Asrock k7vt4x . Proc nie ma prawwie wogole pasty.,.. ale niewydaje mi sie zeby byl to powod az tak wysokiej temperatury : co wedlug was moze byc powodem? ( sprawdzalem zasilacz inny.. to samo ) prosze o pomoc :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Proc nie ma prawwie wogole pasty.,.. ale niewydaje mi sie zeby byl to powod az tak wysokiej temperatury : jak nie ma pasty to logiczne chba ze grzeje sie bardzie ... co do CS'a - to nie jestes pierwszy ktoremu skoczyla temp. po jego zalozeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 CS'a zdjalem.. i to samo... wiem ze brak pasty zwieksza temp.. ale zeby az tak ? heh.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 CS'a zdjalem.. i to samo... wiem ze brak pasty zwieksza temp.. ale zeby az tak ? heh..dzizass ! 8O no to po jest pasta zeby zbic temperature - jak jej nie ma to jest goraco ! echhh nie chce mi sie z toba gadac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 nikt cie nie zmusza do pomocy... pasta jest ale sladowe ilosci.. do wieczora sproboje dolozyc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 nikt cie nie zmusza do pomocy... pasta jest ale sladowe ilosci.. do wieczora sproboje dolozyc...jakiej pomocy 8O ?? masz wykreconego 1.4@2.0 , radka 8500@pro i zadajesz takie LOLowate pytanie ze prosi sie o klodke ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 u mojego znajomego na d800 tez bylo w idle 50 a w stress 65 bez pasty ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 wunat - dzieki za pomoc gnz - jesli tak wqrza cie moja osoba to po prostu sie nie dopisuj ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 a dopisze sie :P tu nie chodzi o twoja osobe a o pytanie - przeciez pasty sa po to by obnizaly temperature - nie dales jej no to temp. skoczyla w gore - gdzie tu jest problem ? echhh OK juz nie komentuje nic ... ;) sorry - mam MEGA kaca i jestem zmierzly :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no spoko nic sie niestalo... tylko po prostu nie wiedzialem ze brak byl powodem wzrosut temp.. o prawie 20 * ; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 zapodaj sobie Arctic Ceramique - zaj 8) Kosztuje jakies 15-20 PLN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 tylko ze paste ma ciut mniej jak u mnie ale jakas warstwa jest..... a temp skoczyła jakies 15-20* C czy przy minimalnym ukuszeniu nawet jest mozliwa taka zmiana?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 u mnie przy ukruszeniu podskoczyla temperatura o 7-10 stopni ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 ale jak mocnym?? i gdzie dokładnie ukruszyłes?? na rogach czy wzdłuz?? ja mam lekko róg i nic mi sie temp nie podniosła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 A temp jak nie spadla tak nie spada heh : P 1400 mhz idle ~50-52* : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 A temp jak nie spadla tak nie spada heh : P 1400 mhz idle ~50-52* : nie wiem jaki masz problem, przeciez to wcale nie jest jeszcze tak duzo, a jakie napiecie w ogóle, sprobuj zmniejszyc co do pasty to chyba logiczne ze musi byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 v core 1.5.... a temp bardzo duza :| powiedzmy ze mialem wczoraj mniej na wykreconym na 2000 mhz i vcore 1.6 oO co do pasty.. no nic sprobojemy.. jednak watpie : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 ale jak mocnym?? i gdzie dokładnie ukruszyłes?? na rogach czy wzdłuz?? ja mam lekko róg i nic mi sie temp nie podniosła ja to mialem go podzierganego :) lewy gorny rog i caly prawy bok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 sprobuj biosa wgrac nowszego moze oszukuje z odczytami temp, najlepiej sciagnij obudowe, zajedz pasty tak jak trzeba, potorturuj procesor np. prime i dotknij radiator czy faktycznie jest gorący Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 niestety dobrze odczytuje temp.. : jutro dopiero pasta bedzie bedzie mozna cos probowac.. narazie 1400 mhz ; zdieki wam za wszystkie odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...