bartezjusz Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 cytat z frazpc "Firmy Pionieer i Plextor jako pierwsze na świecie, wszystkie niesprzedane jeszcze modele CD-ROM oraz nagrywarek i napędów Combo, których odczyt płyt CD-ROM wynosi x48 i więcej, cofają do fabryk aby zablokować odczyt w tej i wyższych prędkościach ! Plextor jako pierwszy już do nagrywarek 48/24/40x wprowadzi zabezpiecznie przed prędkością x48 i ograniczy ją standardowo do x40. Użytkownik na własne ryzyko będzie mógl uruchomić tryb x48 poprzez oprogramowanie. Cay ten szum powstał gdy szybkie napędy, podczas rozpędzania się do maksimum wydajności, najzwyczajniej w świecie powodowały eksplozję płyty CD-ROM w środku napędu ! Ciekawe co teraz z nabywcami kupionych już modeli x48 ..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 głupio wyglądało 40/24/40 to zrobili 48 :D tylko po co? biedne te plyty CD-R/W :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Kupisz dobre płyty nie taniutkie to nie eksplodują a raczej nie rozprysną sie bo chodzi o dobre wyważenie płyt.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 A co z 52x, 56x i 72x ? Przeciez sa i jakos narazie nikt nie krzyczal ze cos nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 A co z 52x, 56x i 72x ? Przeciez sa i jakos narazie nikt nie krzyczal ze cos nie tak...czytalem o napedzie 72x ale mial kilka laserow czytajacych, wiec predkosci obrotowe nie byly w nim takie duze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 aaa...poza tym wydaje mi się że im większa prędkość obrotowa tym silnki napędu szybciej się zużywa [chyba?] :D mam napęd w starym kompie który ma x8 i działa już 7 lat ! a mój asus x50 padł po niecałych 3 latach ! silnki poszedł :D a co do pękania cedeków to naprawde muszą być jakieś lewe żeby się ropierdzielić w napędzie :D ... albo ma się pecha i trafi na markową płytę która ma wadę [źle wyważona] :? ... a chce sobie kupić teraz napęd teac x 40 z tego co czytałem i dowiedziałem się na forum jest m.in. trwały :D ... sorry za lekką zmianę tematu ale jest ciągle o napędach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 to chopaki producenci wypalarek maja zonka :) i niestety posiadacze 48x tez :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 A co z 52x, 56x i 72x ? Przeciez sa i jakos narazie nikt nie krzyczal ze cos nie tak...czytalem o napedzie 72x ale mial kilka laserow czytajacych, wiec predkosci obrotowe nie byly w nim takie duze kenwood produkował 75x i nie miały kilku laserów tylko jeden z siedmioma wiązkami... co do nagrywarek to sharp kombinuje cos z bezpiecznymi dla płyt napędami 60x... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Mnie jeszcze nie udalo sie polamac CD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 przez to wszystko mam tylko stracha jak wkładam nieswoją płytke do napędu... :( zwłaszcza, że w tych Asusach 52x (przynajmniej w wiekszości) nie można zmniejszyc obrotów... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 przez to wszystko mam tylko stracha jak wkładam nieswoją płytke do napędu... :( zwłaszcza, że w tych Asusach 52x (przynajmniej w wiekszości) nie można zmniejszyc obrotów... :? Nero CD Speed nie pomaga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 przez to wszystko mam tylko stracha jak wkładam nieswoją płytke do napędu... :( zwłaszcza, że w tych Asusach 52x (przynajmniej w wiekszości) nie można zmniejszyc obrotów... :? Nero CD Speed nie pomaga? zapomniałem o nim :oops: muszę spróbować... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 przez to wszystko mam tylko stracha jak wkładam nieswoją płytke do napędu... :( zwłaszcza, że w tych Asusach 52x (przynajmniej w wiekszości) nie można zmniejszyc obrotów... :? to juz nie dziala ten mechanizm - przytrzymujesz przycisk "> >>|" kilka sekund i silniczek zwalnia o polowe, nastepnie znow przyciskasz kilka sekund ... itd - kiepsko :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 A tam, bzdura - CD 48 mam odkad wprowadzili, teraz nagryware 48 i jeszcze mi sie nic nie rozsypalo ... 8) A przeciez nie wroce do wolniejszych napedow. Potrzebna nowa popularna technologia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 oj tam roznica w nagrywani 40 a 48 to jakies 30-60 sek, a to was nie zbawi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...