qbass Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Hejka Odrazu zaznaczam ze szukajka mi nie dziala i nie wiem co sie z nia dzije. Wiec sprawa wyglada tak: zmieniam pokoj i musze puscic kabel do drugiego pokoju wiec bede musial obciac koncowke zeby to zrobic a nie mam zarabiarki. Moze ma ktos jakis sposob zeby zarobic koncowke bez zarabiarki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Można zacisnąć obcążkami i śróbokrętem ale nie polecam tej metody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Przetnij kabel 0,5 m przed wtyczką,odizoluj,skręć,zaizoluj przewody. Tylko kolorami :wink: Musi grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Przetnij kabel 0,5 m przed wtyczką,odizoluj,skręć,zaizoluj przewody. Tylko kolorami :wink: Musi grać. To chyba bedzie jedyne wyjscie. Bo zarobic samemu bdzie trudno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 E tam. Wbrew pozorom aż tak trudno nie jest. Zarabiasz kable normalnie do rj45, pakujesz je do wtyczki normalnie a zaciskasz po prostu obcążkami (tam gdzie są te miedziane ząbki, dopychasz śróbokrętem) i klin też śróbakiem wciskasz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 ja juz zaciskalem kilka wtyczek przy pomocy srubokreta. pokolei do pinow przykladasz cienki srubokret i w niego umiejetnie uderzasz ze ta blaszka ladnie wchodzi w kabel. i tak 8 razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Idziesz do sklepu elektonicznego kupujesz takie "cos" co pozwala na wpiecie 2 wtyczek RJ45. Dajesz do sklepu komputerowego i prosisz o kabel i zacisniecie wtyczek wg uznania. podlaczasz i gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Ja tam już kilka wtyczek zarabiałem przy pomocy samego śrubokręta i wszystko pięknie działa. Na początki połamałem kilka wtyczek ale ćwiczenia czynią mistrza :wink: Jak zarabiałem to układałem wszystkie przewody w odpowiedniej kolejności i z całej siły ściskałem płaskim dużym śrubokrętem aby tylko troche złapał przewody żeby się nie wysunęły , a potem cieńszym pojedyńczo przebijałem każdy przewód no i na koniec znowu dużym zacisnąłem ten cypelek aby się kabel nie wysunął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Wielkie dzieki jutro zabieram sie do roboty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 jest udalo mi sie zarobic kabel bez zarabiarki. Bylo cieko ale sie udalo :). Zwalilem 6 koncowek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Więcej treningu ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Więcej treningu ;> następnym razem bedzie lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Ja czegoś nie rozumiem, przecież zarabiarka kosztuje 35zł, a jak masz dużo roboty to Ci się zaraz zwróci za połamane wtyczki :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Gdzie widziałeś zarabiarki za 35pln? Bo ja za moją rj45/rj11 dałem ponad 80pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Ja czegoś nie rozumiem, przecież zarabiarka kosztuje 35zł, a jak masz dużo roboty to Ci się zaraz zwróci za połamane wtyczki :wink: .Hehe 10 sztuk proszę , sprzedam za podwójną cene i jeszcze będą sie o nie zabijać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Najprostsza tajwańska jedynie do RJ-45 jest w Krakowie do dostania za 30 złotych. Na allegro po 27 bywają. Na temat ich trwałości nic mi nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 nawet na wolumenie sa zaciskarki po 30PLN a w ta niedziele koles mial po 15PLN w pudle bez pudelek. ofkoz jakies chinskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Kurcze no to ja jestem 100 lat za murzynami z cenami :lol: Musze się rozejżeć na Allegro i sobie takie szajskie sprawić , a to że nie firmowe , no coż mam nadzieje że ze 100 wtyków zacisną :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22154925 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...