[TiLt] Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Witam Moje WC nabiera coraz bardziej realnych ksztaltow ale oczywiscie jest pare pytan. Przede wszystkim plexi na shroda. Czy moze sie jakos inaczej nazywac w sklepie? Bylem dzis w ciastoramie (ostatnio bywam tam codziennie :D) i nie bylo nic co zwalo by sie plexi, znalazlem cos podobnego ale nazwe mialo inna (nie pamietam jaka :?) i kosztowalo jakies 45 zeta za arkusz i bylo dosyc cienkie.Czy to moglo byc to? Czym kleic plexi? tylko nie mowcie ze chloroformem.Chodzi o jakis klej, cos w tym stylu. Bo do ciecia wydaje mi sie ze pilka do metalu styknie, chyba ze sie myle. aaa i jeszcze jedno ale z innej beczki. Zamowilem dzis nukleonika :D , a moja wspaniala towarzyszka zycia ufundowala mi pojemnik z plexi z mcs :).Mialem go robic sam ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada :D A pytanie tyczy sie tego ze wyczytalem gdzies tu ze najlepiej te dwa wyjscia z nukleona wpuscic bezposrednio do pojemnika a nie laczyc trojnikiem.Prawda to? Bo jezeli tak to napisze maila zeby mi Mate jak bedzie mogl wstawil do tego pojemnika dodatkowy krociec, a jak nie to polacze trojnikiem. Sory za te pytania ale wole sie trzy razy upewnic niz pozniej pluc sobie w brode. Pozdrawiam TiLt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voor Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 "]Czym kleic plexi? tylko nie mowcie ze chloroformem.Chodzi o jakis klej, cos w tym stylu. Bo do ciecia wydaje mi sie ze pilka do metalu styknie, chyba ze sie myle. Klej mozesz zrobic na bazie rozcienczalnika nitro + opilki z plexy. Do ciecia cienkiego arkusza brzeszczocik standardowy do wiekszych grubosci > z "grubym" zębem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 w castoramie szukaj nazwy Acryl - akryl :)) lub szklo akrylowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Ja zawsze uzywałem aceton nie nitro (ale może) Tylko uważaj czasami sprzedaja lekko zabarwiony i klej wychodzi żółtawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...