rozpruwacz Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Obecnie w rozsądnej cenie do ok 450 zł można nabyć już ciekawe płytki EPOXa ( jak 8KHA+ , 8KHAL+ , 8K3A ) i MSI ( jak K7T266 Pro2A, KT3 Ultra , KT3 Ultra 2 ) Na chipsecie Via kt333 są modele 8K3A i KT3 Ultra, KT3 Ultra2 . Na korzyść EPOXa przemawiają przedewszystkim dobre parametry do O/C , natomiast MSI ma świetną dzwiękówkę - co mnie osobiście narazie bardziej interesuje . Osoby doświadczone, obyte i znające się na tych płytkach proszę o wypowiedzi i wybranie najlepszej . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Mialem 8KHA+ ,a teraz mam 8K3A i nigdy nie bylo zadnych problemow tak wiec szczerze polecam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Jeszcze 2 pytania : Czym różnią się te płyty między sobą ? Czy nie lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś na via266 jeżeli będzie używać się DDRów PC 2100 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 w Praktyce rozni sie tym ze epox 8k3a pozwala ustawic fbspamieci asynchronicznie np 133/166 i ma oficjalnie dzielnik 1/5 jak wszystkie kt333. Podobno *kha+ tez go mial ale na 8k3a osiagnalem sporo wyzsze fsb. Aha i po zmianie plyty temp mi wzrosla o 10C :) wiec oze jakies inne czujniki temperatury sa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Jeżeli nie chcesz podkręcać to bierz msi, jeśli chcesz to bierz epoxa (proste) + Sb Live Player jak Ci zależy na dzwięku. Podobno ten epox ma jakies błędy ale większość ich nie zauwarzą bądz nawet nie ma. A jeśli chcesz kupić płyte na kt266a to kup Epox 8kha+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 do hardcore o/c lepszy jest epox 8k3a (Vcore 2,2V) natomiast jezeli nie bedziesz uzywal takich napiec (czyli do nojmarnej pracy + nie hardcore o/c) to mozesz spokojnie brac msi tylko ze Vcore na duronie to max 1,7V chyba ze zamalujesz mostki L7 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 sprzęt ma wyglądać następująco: procesor: AtlonXp 1700+ ( seria AGOIA - kolor zielony ) (dobra pasta termoprzewodząca z copper shim ?) wentylator: Titan TTC-D5TB ( LUB TITAN CU5TB ) płyta: EPOX vs MSI(ma dzwięk sześciokanałowy) ???????????????? HDD : Segate 40GB Bartacuda IV 7200 obr. ( lub maxtor 40GB 7200 ) pamięć: DDR 256MB PC 2100 ( najlepiej tania firmówka ? ) grafika: GF3 Ti 200 najtańsza lub jeżeli finanse out to GF4mx440 FDD: standard ( NEC/TEAC) CD: (NEC/lite on/LG)z tańszych obudowa: 300 wat z zasilaczem ustawionym poziomo, stabilna i twarda ( + 2 wiatraczki wprowadzający i wyprowadzający powietrze o obniżonych obrotach 80x80 ? ) Monitor: AOC 7A+ 17'' Tylko ta płyta ? jaka???? np MSI K7T266 PRO2A obsługuje od 500 do 1500 Mhz ... ? proszę o pomoc w wyborze płyty z pierwszego topiku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 aha bawić się w o/c nie zamierzam , a zresztą nie potrafię :oops: i nie mam na to czasu , no może za 2 lata gdy ten sprzęt będzie już ledwo zipiał :cry: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 aha bawić się w o/c nie zamierzam , a zresztą nie potrafię :oops: i nie mam na to czasu , no może za 2 lata gdy ten sprzęt będzie już ledwo zipiał :cry: :) to sie nie zastanawiaj i bierz MSI KT3 Ultra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 aha bawić się w o/c nie zamierzam , a zresztą nie potrafię :oops: i nie mam na to czasu , no może za 2 lata gdy ten sprzęt będzie już ledwo zipiał :cry: :) to sie nie zastanawiaj i bierz MSI KT3 Ultra jesteś pewny tego wyboru ? i Czy mogę prosić inych o konsultację tego wyboru ? ( mam nadzieję że Rosio się nie obrazi , po prostu chcę się upewnić ) dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 ojej ! Wez msi kt3 ultra i nie stekaj ! Epox tak sie tobie nie przyda ! A pozatym z tego co wiem to na msi tez pokrecic mozna i to niezle (ja nie krece bo mam na ten temat odmienne zdanie niz niektorzy na tym foru - w skrocie nie widze potrzeby :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 skoro ta plyta MSI KT3 Ultra ma dzwiek na ktorym ci zalezy to bierz ja i niree pytaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 MSI KT3 Ultra :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Dziękuję za umożliwienie mi szybkiego wyboru ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 aha bawić się w o/c nie zamierzam , a zresztą nie potrafię :oops: i nie mam na to czasu , no może za 2 lata gdy ten sprzęt będzie już ledwo zipiał :cry: :) :arrow: rozpruwacz dokonales juz pewnie wyboru, a ja go tylko potwierdze. nie bedziesz bawil sie w OC, a dzwiek jest Ci potrzebny, wiec MSI KT3 Ultra. osobiscie bralbym Epox'a i Sound Blaster'a Live... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 MSI KT3 Ultra jaki ja debil byłem że tydzień nie poczekałem z kupnem swojej b bym tą tera miał :( , a 6scio kanałowy dzwięk to kanał, i tak proponowałbym zakup live 5.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Uprzejmię proszę posiadaczy MSI KT3 ultra - o podanie najlepszego biosu do tej płyty oraz najlepszego patcha Via 4in1 . Bardzo dziękuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Uprzejmię proszę posiadaczy MSI KT3 ultra - o podanie najlepszego biosu do tej płyty oraz najlepszego patcha Via 4in1 . Bardzo dziękuję via sp 4.40v, bios nie wiem... nie wiem jak u innych, ale na moim epoxie, na gniezdzie audio jest napisane "6 channel"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Z tych dwoch chyba Msi , ale i tak uwazam ze Asus na KT333 jest najlepsza obecnie plyta . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Sam sobie oceń ja też mam zamiar zakupić w najbliższym czasie płytkę i stawiam na MSI, oto link /całkiem świeży :)/: http://www.dzikie.net/artykuly.php?cel=kt3_ultra_aru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Tez mialem ten dylemat ale wybralem Epoxa 8KHA+. Duron 600 chodzi mi na 6x166 i wiecej, powyzej 180 sie nie odpala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naro Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 MSI jest o.k. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Mialem 8KHA+ ,a teraz mam 8K3A i nigdy nie bylo zadnych problemow tak wiec szczerze polecam :) jak widac w podpisie................rowniesz polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 ale nalezy pamietac ze 6 kanaowy dzwiek ma ARU a ona troszke kosztuje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...