Skocz do zawartości
Qba100

Sapphire 9800 pro czy Powercolor 9800 pro

Rekomendowane odpowiedzi

Macie może jakiegoś pomysła żebym wycisnął wiecej z pamiątak na moim poercolorze 9800 pro. Mam te aluminiowe radiatory spire ( niebieskiei) ale i tak pamiątki hynixa słabo się kręcą - tylko do 365 MHZ. Wcześniej poradziliście mi żebym kupił kartę z pamiątkami hynixa a teraz okazuje się że ci którzy mają z samsunga jak kojak_ct mogą więcej z nich wycisnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał na Hynixach.Na moim Radziu 9600PRO mam Hynixy 2.8ns i lecą na 412MHz z radiatorkami(bez nich na 400MHz bez artefaktów).A i jeszcze jedna zecz ostatnio troche pogoniłem proca i co za tym idzie musiałem podnieśc napięcie na nim, co bardzo źle sie odbiło na mojej grafie.Teraz pamiątki sypią krzakami przy wartości 365MHz :cry: .Wniosek potrzebny mocny zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ze troche zejde z tematu ale dzisiaj zakupilem radeona 9700pro i mialem do wyboru pamiatki hynixa 2,8ns i samsungi 2,86. Wzialem hynixy bo maja krutszy czas dostepu ale po przeczytaniu tego tematu sam nie wiem jakie kosci mam wybrac. Moze wy cos doradzicie bo w karzdej chwili moge zmienic wybor na te samsungi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to mozliwe, ze ten 9800se ma takie taktowanie jak pro? Wie ktos jakie sa na nim pamiatki? Powaznie zastanawiam sie nad jego kupnem.

/tak bdw: jak ktos bedzie mial czas to moze doradzi mi co jest wartego uwagi na tej stronce. Oczywiscie mowa o grafie.

Thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to mozliwe, ze ten 9800se ma takie taktowanie jak pro? Wie ktos jakie sa na nim pamiatki? Powaznie zastanawiam sie nad jego kupnem.

/tak bdw: jak ktos bedzie mial czas to moze doradzi mi co jest wartego uwagi na tej stronce. Oczywiscie mowa o grafie.  

Thx

Mój PowerColor ma nominalnie 380/680 Hynix 2,8ns, czyli jak PRO. A bez dodatkowego chłodzenia na pamiątki kręce 415/720 tak że całkiem dobrze, tak mi się wydaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi