Gość Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 niedlugo zamierzam (tak mysle) zmienic procka...teraz mam Athlona XP 2000+ troszke podkreconego (@FSB 139) PALOMINO (a wiec niezly grzejnik:) w stressie mam max 53,5 C na procku...wentylator to Titan (te co kiedys byly po 40 zeta) tylko ze troche zmodyfikowany, bo przykrecilem na tamten oryginalny wiatrak, jeszcze jeden (wiec ten oryginalny ma rpm okolo 3300, a dolozony 2700)...i mam PYTANIE: czy taki "wynalazek" wystarczy aby schlodzic Bartona 2500+??? zeby mial chociaz te max 55C w stressie?? za jakis czas kupie pewnie WC (Thermaltake Aquarius w 4max za 570zeta kusi mnie :lol: ), ale do tej pory chcialbym stabilnie dzialac na Bartoniku thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 pewnie ze wystarczy - zajrzyj do specyfikacji AMD i porownaj moce wydzielane przez te procki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqbi Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Mysle ze wystarczy. U mnie na bartku 2500@3200 i wentylu ZELMAN cpn7000CU mam 51stopmi w stresie :) mysle ze to zajeb*sty wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 ta wogóle to bym nie przepłacał kupujac Bartona bo ten dodatkowy casch nic nie wnosi, weź Durnia 1400 albo 2000+ na jadze Tortona :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrcin Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 taa :P jasne nic nie wnosi...... stary komu ty tu kit wciskasz. barton ma o wiele wiecej mapieci chcace od duronow i thortonow... roznica w wydajnosci jest dosc spora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 ale thortona mozna przerobic na bartona, ale o takiego thortona teraz juz trudno :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 ta wogóle to bym nie przepłacał kupujac Bartona bo ten dodatkowy casch nic nie wnosi, weź Durnia 1400 albo 2000+ na jadze Tortona :lol: Tego mogleś nie pisać.....lepiej kupic Durona niż Bartona, musiałem zkomentować 8O . pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Też słyszałem że te 512 cache to jakiś chwyt reklamowy i nic nie daje... ale mi sie wydaje że jednak jest wzrost wydajności... szczególnie w grach... Przy moim starym Gf2Ti i 256Mb ramu... większość nowych gierek mi chodzi i to w miare poprawnie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Mysle ze wystarczy. U mnie na bartku 2500@3200 i wentylu ZELMAN cpn7000CU mam 51stopmi w stresie :) mysle ze to zajeb*sty wynik. To kiepski wynik. Na tym coolerze przy 2500 MHz ma tyle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Też słyszałem że te 512 cache to jakiś chwyt reklamowy i nic nie daje... ale mi sie wydaje że jednak jest wzrost wydajności... szczególnie w grach... Przy moim starym Gf2Ti i 256Mb ramu... większość nowych gierek mi chodzi i to w miare poprawnie :] Nie do konca "chwyt reklamowy", poczytaj inne posty. Pozostaje jeszcze kilka innych zalet Bartona, zwłaszcza odpowiednia seria daje duze możliwości. Sam przesiadłem się z 2000 na Bartona 2500 i jest spora różnica wydajnościowa na korzyść Bartona. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 ta wogóle to bym nie przepłacał kupujac Bartona bo ten dodatkowy casch nic nie wnosi, weź Durnia 1400 albo 2000+ na jadze Tortona :lol: no comment :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...