Skocz do zawartości
Gość

Roznica w temperaturze Athlon 2000+ a Barton 2500+??

Rekomendowane odpowiedzi

niedlugo zamierzam (tak mysle) zmienic procka...teraz mam Athlona XP 2000+ troszke podkreconego (@FSB 139) PALOMINO (a wiec niezly grzejnik:) w stressie mam max 53,5 C na procku...wentylator to Titan (te co kiedys byly po 40 zeta) tylko ze troche zmodyfikowany, bo przykrecilem na tamten oryginalny wiatrak, jeszcze jeden (wiec ten oryginalny ma rpm okolo 3300, a dolozony 2700)...i mam PYTANIE: czy taki "wynalazek" wystarczy aby schlodzic Bartona 2500+??? zeby mial chociaz te max 55C w stressie?? za jakis czas kupie pewnie WC (Thermaltake Aquarius w 4max za 570zeta kusi mnie :lol: ), ale do tej pory chcialbym stabilnie dzialac na Bartoniku

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta wogóle to bym nie przepłacał kupujac Bartona bo ten dodatkowy casch nic nie wnosi, weź Durnia 1400 albo 2000+ na jadze Tortona :lol:

Tego mogleś nie pisać.....lepiej kupic Durona niż Bartona, musiałem zkomentować 8O .

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też słyszałem że te 512 cache to jakiś chwyt reklamowy i nic nie daje...

ale mi sie wydaje że jednak jest wzrost wydajności... szczególnie w grach... Przy moim starym Gf2Ti i 256Mb ramu... większość nowych gierek mi chodzi i to w miare poprawnie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze wystarczy.

U mnie na bartku 2500@3200 i wentylu ZELMAN cpn7000CU mam 51stopmi w stresie :) mysle ze to zajeb*sty wynik.

To kiepski wynik. Na tym coolerze przy 2500 MHz ma tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też słyszałem że te 512 cache to jakiś chwyt reklamowy i nic nie daje... 

ale mi sie wydaje że jednak jest wzrost wydajności... szczególnie w grach... Przy moim starym Gf2Ti i 256Mb ramu... większość nowych gierek mi chodzi i to w miare poprawnie :]

Nie do konca "chwyt reklamowy", poczytaj inne posty. Pozostaje jeszcze kilka innych zalet Bartona, zwłaszcza odpowiednia seria daje duze możliwości.

Sam przesiadłem się z 2000 na Bartona 2500 i jest spora różnica wydajnościowa na korzyść Bartona.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta wogóle to bym nie przepłacał kupujac Bartona bo ten dodatkowy casch nic nie wnosi, weź Durnia 1400 albo 2000+ na jadze Tortona :lol:

no comment :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...