Skocz do zawartości
eV

Czym sie różni ati od asus?

Rekomendowane odpowiedzi

Elo siema jestem tu nowy mam takie oto pytanko :

Czym sie różni redeon 9200se 128mb ddr asusa od radeon 9200se 128 ddr Ati ?? Oczywiscie oprócz firmy :lol: i który z nich jest lepszy?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tylko tyle ze jezeli juz "musisz" qpic radka 9200se to 64mb bo po co przeplacac za 128 ? moze uda Ci sie zlapac pelnego 9200 z 64mb, jezeli tak to nawet sie nie zastanawiaj, a tak wogole to wybor karty niezbyt trafny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rużnią się pudelkiem, dodatkami(asus ma więcej), troszke wyglądem (układ chlodzenia szczegulnie), bo pcb zostalo to samo jesli się nie mle. Ale wybrał bym asusa

Nie wiem ile szanowny forumowiczu masz latek, ale naucz się języka polskiego , albo korzystaj z korektora pisowni.Słyszałeś kiedyś może przypadkiem o literze o z kreseczką?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary wszysko co ma 128 bit aby nie radeon 9200se po prostu to jest najgorsza karta w swej cenie teraz na rynku jej nawet 512 mb by nie pomogła jak ma 64 bit

i zwróć owage ze miedzy 128 mb a 128 bit jest róznica i mb moze być 64 a le bit nie bo w tedy grafika jest bardzo słaba w recz namaxa lamerska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak do grania to:

NIE

NIE

Nie ma się co oszukiwać, za tą cenę nie kupisz nowej dobrej karty, jedyne to dobry gf4mx lub używka gf3ti/radeon 9100 np TEN   8) lub TEN

nie polecasz 9200 a mówisz ze gf4mx jest dobry?? to chyba nie miales do czynienia z zadna z tych kart.

bo 9200 to bardzo dobra karta w swojej cenie, ktora polecam, a gf4mx bardzo odradzam, przeciez ona nawet nie ma wsparcia dla DX8.1!

za takie pieniadze pozostaje kupic pełne wersje 9200 albo fx5200 (oczywiscie wersje SE omijaj szerokim łukiem), chyba ze uda ci sie trafic na gf3 albo 9100.

z tego co widze, wszyscy odradzajacy 9200, a polecajacy gf4mx biora swoje doswiadczenie ze swoich bujnych snów, bo innego wytłumaczenia nie widze

eV: spojrz na to i sam ocen

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha a gdzie tu cos o bitach jest napisane?? bo ja tam tylko widze wielkosc pamieci 64MB i 128MB. jak wy nawet testow czytac nie potaficie, to nie dziwie sie ze potem gf4mx polecacie.

a to ze gf4200 jest w wiekszosci aplikacji szybsze od fx5600 to nie zadna nowosc.

fajnie by bylo gdyby w przyszlosci w takich tematach wypowiadali sie posiadacze kart o ktorych jest mowa, a nie tylko specjalisci czytajacy cenniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha a gdzie tu cos o bitach jest napisane?? bo ja tam tylko widze wielkosc pamieci 64MB i 128MB. jak wy nawet testow czytac nie potaficie, to nie dziwie sie ze potem gf4mx polecacie.

a to ze gf4200 jest w wiekszosci aplikacji szybsze od fx5600 to nie zadna nowosc.

fajnie by bylo gdyby w przyszlosci w takich tematach wypowiadali sie posiadacze kart o ktorych jest mowa, a nie tylko specjalisci czytajacy cenniki.

nie,no sorry, ale berkut mial FX'a tego i mowil, ze duzo szybszy od 4Ti :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mówisz że nie potrafimy to czuję się również obrażony :lol: Ale powiedz mi tak szczerze o wiarygodności tego testu skoro 9200 jest minimalnie lepsze od 9500 (64) 8O Wytłumacz mi to racjonalnie :D

Update: Widzę że w przypadku dodatkowcyh 64MB 9500 dostaje kopa a 9200 też dostaje ale "kopa" - Dobrze odczytałem? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie ta liczba tzn. 64 , 128 , 256 odnosi sie do pamieci na pokladzie a nie bitow. Jednakze IMO ten test jest jakis zfakeowany.

najbardziej smieszy niewielkie zwyciestwo FX 5600 nad Radkiem 9200 :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie ta liczba tzn. 64 , 128 , 256 odnosi sie do pamieci na pokladzie a nie bitow. Jednakze IMO ten test jest jakis zfakeowany.

Nie znasz się MeHow :wink: wiadomo, że 9200 RULEZ :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znasz się MeHow :wink: wiadomo, że 9200 RULEZ :lol:

frstjob trzeba przyznac ze zabawny jestes, fajnie ze na forum sa ludzie z poczuciem humoru, piszący na temat i doradzający innym.

a moze powiesz jaka karte polecisz do 300zl, nową, najlepiej z linkiem?

zapewne miales R9200, Fx5600 i wiele innych wiec twoje uwagi będą bardzo cenne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi