Skocz do zawartości
arthi

Moj nowy Radeon 7500 i "malutki problemik".....???

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec jak niektorzy z was wiedza, nosilem sie zamiarem zakupu karty, ostatecznie wybor padl na radeon 7500. Dzisiaj bylem na gieldzie w K-ce i znalazlem wprost wymarzony egzemplarz. Karta to Radeon 7500 64DDR TV/DVI/DH, pamieci z czasem dostepu 4ns, czestotliwosc parcy rdzenia 270Mhz a pamieci 230Mhz czyli 460Mhz DDR. Za te cudenko dalem, tak mi sie wydaje, smieszne pieniadze, a mianowicie 340zl. Tylko ze mam problem :(. Moj system to Win Me no i nie moge zwiekszyc odswiezania monitora, tzn. na zakladce niby jest ustawine 75Hz, ale widac i monior wyswietla ze to jest 60Hz, nie wiem jak to zmienic, moze ktos pomoze???????Zaznaczam ze nie mam zamiaru reinstalowac systemu!!!!!!!!!!!

Jak sie dobrze domyslacie z poprzednia karta, nie maialem takich problemow!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj nowe catalisty znajdz sterownik od monitora (powinno pomóc)

No wszystko pieknie napewno sproboje to zrobic, ale co to do cholery sa catalisty? :oops:

A jak kots ma jeszcze inny pomysl to piszcie, tylko bardzo prosze po polsku, zebym zrozumial!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jescze mam dodtakowe pytanie, na chipsecie znajduje sie strasznie tandetny radiator, czy moge miedzy chipset a radiator wlozyc miedziany kwadrat o boku dlugosci 4cm i grubosci 3mm, czy to niezaszkodzi, wydaje mi sie ze cieplo bedzie lepiej odprowadzane....co wy na to?????

A moze wrecz przeciwnie, w koncu ta blaszka jest dosc gruba i nie ma tak jak radiator blaszek...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...