Skocz do zawartości
rytuan

FX 5950 ....

Rekomendowane odpowiedzi

nooo tak to wiele tlumaczy. . . patrzcie jak miejsce zamieszkania zmienia wizje na kompy diametralnie :wink:

Ja majac taki zestawik tez bym go skrecil maxymalnie bo cala frajda polega na posiadaniu lepszego sprzetu niz sie zaplacilo za niego ( nie wazne ze taki sprzet w polsce to fortune kosztuje :| )

a patrzac po wiekszosci czlonkow tego forum OC to bardziej forma zycia niz "podkrecony proc" :wink:

PS. Ja chetnie bym zobaczyl te zdjecia takiego kompa :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chetnie pokaze wam zdiecia ...,ale jeszcze nie wiem jak mam to zrobic :oops: .

Rozpoczelam juz nauke o/c procesorow ,tylko niewiem co zastosowac do chlodzenia w "Comp USA" jest tylko jeden cooler wodny (drogi 160 $) Jest pare miedzianych wydajniejszych zestawow ,ale nie wiem na co sie zdecydowac.

Mysle tez nad jakims coolerem na karte ,bo troche sie grzeje po podkreceniu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ze jeden za drugim.

Czy ktos wie czy mozna odblokowac mnoznik w tym Athlonie ,bo nie moge ani w gore ani w dol (przy urzyciu ClockGen) : :(

To drugie FSB podnioslam tylko o 5 Mhz (co dalo 205x10) dalej nie moglam ,bo komp mi sie restartowal nawet nie wchodzac w 3dmarka. Temperatura w normie nawet nie 40C

Napiecia nie zmienialam ,ale mam 1.55 v i to jest chyba max. Napiecie pamieci 2.6 v nie zmienialam.

Wszystko to wiem dzieki sprytnemu CoreCenter. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na A64 się nie znam, ale z dotychczasowych doświadczeń z OC wnioskuję, że należałoby trochę podnieść napięcie :) Na początek proponuję zacząć od 0,05 v (o ile płyta na to pozwala), jak nie pomoże to 0,1 v i zobacz jak komputer na to zareaguje. I zanim zaczniesz podnosić napięcie zaopatrz się w jakiś doby cooler bo temperaturka pójdzie sporo wzwyż. Wszystkie zmiany (FSB + napięcia) proponuję dokonywać w biosie - nie mam przekonania do wszystkich windowych programów odpowiadających za kręcenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi