Skocz do zawartości
bogdans1

Problem z napędem Liteon 52x24x52

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam nagrywarke (jak w temacie) i ogólnie działa dobrze, ale mam problem np, gdy oglądam film. Najpierw się rozpędza, a później zwalnia - zatrzymuje się na chwilę i znowu rozpędza... więc film jest z krótkimi przerwami. Dzieje się tak co kilka minut :(

Mam pytanie, czy może tak być, czy może jest ona uszkodzona - może są jakieś programiki, które mogą to sprawdzić?

Dodam, że nie jest to wina płyt, bo na starmy poczciwym CD-romie wszystko jest ok.

Dzięki za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisalem avantar mam długo... mniej wiecej od grudnia (ale mam sklerozę, więc dokładnie nie wiem) :)

To nie na złość Tobie ...

Ale to jest off topic... wracając do tematu - czy z tą nagrywarką jest wszystko ok, czy reklamować ja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten nowy jest niepowtarzalny  :P

Jak u kogoś takiego zobaczę to zabiję :lol: :wink:

czy z tą nagrywarką jest wszystko ok, czy reklamować ja?

No co Ty, to jest normalne, chyba Ci nie przeczyta całej płyty na raz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak u kogoś takiego zobaczę to zabiję   

hehe... zaraz zmienię sobie ;)

No co Ty, to jest normalne, chyba Ci nie przeczyta całej płyty na raz

O tym to ja wiem, ale denerwują mnie przerwy podczas filmów... na starej nagrywarce Ricocha tak nie było, tak samo na cd-robie i dvd... tylko tu tak mam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsza rzecz nie ogladaj fimow na divx/xvid z plytek, tyko odrazu wal sobie na dysk, szkoda plyt i napedu. Co do tych spowolnien, hmm...

1. frimware moze starawy i winda ma z nim problemy, poszukaj u producenta nowego i wgraj.

2. sciagnij sobie z netu programik do sprawdzania cd-romow, przetestuj

3. sciagnij z netu program spowalniający prace napedu, zmiejsz sobie powiedzmy do 24x odczyt, bedzie ciszej to raz a dwa nie bedzie sie caly czas rozpedzal tylko czytal caly czas, bez postojow.

Jezeli juz nic z tego nie pomoze to wymątuj naped i idz do kumpla, przetestuj go, jesli to samo bedzie ostatecznie reklamacja i dostajesz nowy naped.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK proszę bardzo:

1. Frimware, poszukaj dokladnie swojego modelu i sciagnij, postepuj zgodznie z instrukcja aby nic nie pokielbasic. STRONA LiteON

2. mozesz skorzystac z programu dolaczonego do NERO czyli CDSpeed, jesli go nie posiadasz, prosze bardzo. Strona do CDSpeed. Tu tez znajdziesz kilka programow, ktore moze cie zainteresuja do nagrywarki

3. Do spowolnienia mozesz uzyc takze progamu Nero Drive Speed. Pobrac mozesz TU

Jezeli juz nic nie pomoze to reklamuj towar bo moze byc wadliwy.

Powiadom czy pomoglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi