Skocz do zawartości
eV

celeron 600@900 = too hot?!

Rekomendowane odpowiedzi

Elo siema

Mam celerona 600@750 (teraz) na płycie abita bx-133 raid .Kiedys miałem procka podgoniego do 900 Mhz i działa bez zarzutu przez około pół roku aż tu nagle zaczoł sie niezle grać (temperatura zaczeła skakać do 75 C :x ). Czego nagle temperatura procka zaczeła skakać i co moge zrobić żeby przywrócić procka do dawnej świtności?! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzał się zapewne spowodu złego chłodzenia. Cooler mógł się "obluzować" i nie stykać się z całą powierzchnią rdzenia. Daj novą pastę na proca i sprawdź mocowanie, powinno pomóc. (Jak nie to kup nowego coolera i po sprawie :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic mu sie nie stanie przy takiej temp - intele to wyjatkowo mocne proce - mialem celeronka ktory chodzi stabilnie podkrecony przy 95*C wiec nie masz sie co martwic

chyba ze jestes maniakiem i zalezy ci na jak najnizszej cyferce w biosie w miejscu temp no to juz inna sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan - jakiego miałeś tego celka? ile miał po @ ? Wytrzymała bestia :)

tualatin 1.3 podkrecony na 1.54 - wylaczylem pompke od wc i gralem i normalnie sobie przez ponad godz pracowalem:))))

na 1.65GHz juz nie byl az tak stabilny, proc zyje do dzisiaj:)))

niejaki grzybu tez mial tulipanka z tym ze 1.0A i chodzil mu stabilnie na ponad 120*C:))) wiec niedozarypania proc:))) amd juz by poszlo sie plómkac

napiecie bylo 1.825V

co do starszych celkow CM to tez duzo wytrzymywaly:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do CM to coś wiem na temat ich wytrzymałości :P . Mobo nie wytrzymała (kondki a jemu nic) :twisted: . Spadł jeszcze cooler z niego ale po 75*C wyłączył się, bo mobo ma zabezpieczenie włączone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak jak napisał DareDevil że mógł Ci się cooler obluzować, albo kondki Ci na płycie siadły :( co się czesto zdarza.

A to CM to znaczy CopperMine czy nie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...