Skocz do zawartości
Piszczel

Padła partycja ... help!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Włączam sobie kompa, wchodzę na MójKomputer i widze, że dysk "E" nie nazywa się już "PROGRAMY" ale Dysk Lokalny. Przy próbie otwarcia wyskakuje komunikat "Dysk jest niesformatowany. Czy chcesz sformatować?". Jasna kupa. Co ciekawe pod DOS-em (Dos Navigator) partycja jest widoczna i można śmiało kopiować pliki i działa normalnie. Ale już w Partition Magicu (też pod DOS-em) go nie wdać (tzn. widać jako niesformatowany).

Jak to naprawić???

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie takie proste bo to są same instalki programów, tzn. wątpię, żeby np ofiice działał po takim skopiowaniu, proszę o jakieś inne propozycje.

Aha - pod windą 98 partycja działa normalnie! (mam dwa systemy na C-98, a na D-XP, no a na E-Programy).

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robisz kopie parytycji na innej. Formatujesz i wczesniej skopiowane dane przenosisz na tą partycje. Dla programów to bedzie tak jakby niebyły stamtąd ruszane.

Mozesz jeszcze spróbowac z win98 scandiska(pełne sprawdzenie dysku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK już działa.

Przeniosłem dane na inna partycję potem format i jeszcze raz pezniesienie danych, później restart i chula znakomicie.

BTW to chyba winXP coś zamieszał bo pod win98 miałem dwa dyski "Programy"- tzn. E i nie wiem skąd nagle jeszcze L. Oba identyczne.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Archeolog amator???

To może wolałbyś jakbym nowy temat założył :?:

Nie wiem, ja umiem kopiować tylko z lewej ramki (dysk L: ) do prawej ramki (dysk N: )

Już się tak nie chwał :lol:

Powiedz jak to robisz to ja postąpię analogicznie tylko na odwrót :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi