-tuter- Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Witam Stoje przed wyborem nowego zasilacza i mam na oku tego modecoma co w temacie. Na forum jest o nim bardzo malo, wiec chcialem sie zasiegnac opini innych unserow, zanim wybiore. Dlaczego modecom :arrow: hmm.. sam ma teraz modecom 300GT (niby to jest forton ), i sprawuje sie nadzwyczaj dobrze, ciagnie to co w podpisie. Ale dalszy overclocking odpada :arrow: zasilka wymieka ( chciaz podregulowalem sobie napiecia ), 300w to za malo dla mego kompa. A wiec czy zasilacz o mocy 350w wystarczy dla mego komputer i umozliwi mi dalsze podkrecanie ?? Czytalem recenzje na benchmark.pl i zasilacz wypada bardzo dobrze ( dobre napiecia, aktywne pfc ) chyba lepiej niz chiftec 360w. Cena tej zasilki tez jest w miare ~~220PLN Mozna tez sobie wybrac kolor ( black or blue, i swieci :P ale to juz bajery ). Rowniez na forum sa podzielone opinie na temat jego glosnosci, niektorzy go chwala, a inni mowia ze jest dosc glosny. Zalezy mi na ciszy ! Moj obecny modecom byl utrapieniem, po wlaczeniu kopma byl cichy ale gdzy sie nagrzal stawal sie istnym tornadem. Przez co musialem wymontowac z niego uklad odpowiedzilany za automatyczna kontrole obrotow. Z tym nie chce tak robic gdyz nie chce stracic gwarancji. Wiem ze kilka osob posiada ww. zasilacz. Prosze o pomoc. Z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Witam, jestem szczesliwym posiadaczem tegoz modelu, a wiec tak: zasilacz jest bardzo cichy, chodzi na moim sprzecie z podpisu, mysle ze na nim niezle kompa podkrecisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Hmm Jako alternatywe uwzgledniam tez chiteca 360W, gdyz jest on sprawdzony, i posiada dobre opinie wsrod uzytkownikow. Tylko ze Chieftec 360w posiada pasywne PFC. Słyszalem ze modecom z tej seri co w temacie jest produkowany w tej samej fabryce co zasilacze firmy Antec, a to juz moze swiadczoyc o jakosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 spróbujemy to sie przekonamy - właśnie zamówiłem modecoma w siriusie - chętnie podzielę się spostrzeżeniami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Jak bede kupował to tez zamowie w siriusie - cena jest chyba najnizsza. Myszaqu kompa masz w miare pradozernego :P wiec bede mogl sie oprzec na twojej relacji. Masz zamiar cos podkrecać :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 wypadołyby radka..... chociaż na razie nie widzę specjalnej potrzeby :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 hmmm wrzuciłem go z rana do maszyny (wczoraj o 23 nie byłem w stanie :P) i mam trochę mieszane uczucia ... Cichy aż miło (ale to dlatego że mam niespecjalny cooler na procku :P i zagłusza) , nieźle wyciąga powietrze z obudowy - ale na 3.3 V mam tylko 3.16-3.20 ... Na poprzednim noname zasilaczu miałem 3.15 (hyhy) i od 2 tygodni resety (radek 9700 trochę go zmęczył) ...Nowego zdążyłem tylko godzinke pomęczyć wszystkimi benchmarkami z UT 2003 i nie napotkałem żadnych problemów... Pewnie moja płytka solteka obciąża tak te cholerne 3.3 V :wink: No i swoje waży :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 no ale sprawdz lepiej miernikiem bo to co pokazuje komp to czysta herezja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 hmmm wrzuciłem go z rana do maszyny (wczoraj o 23 nie byłem w stanie :P) i mam trochę mieszane uczucia ... Cichy aż miło (ale to dlatego że mam niespecjalny cooler na procku :P i zagłusza) , nieźle wyciąga powietrze z obudowy - ale na 3.3 V mam tylko 3.16-3.20 ... Na poprzednim noname zasilaczu miałem 3.15 (hyhy) i od 2 tygodni resety (radek 9700 trochę go zmęczył) ...Nowego zdążyłem tylko godzinke pomęczyć wszystkimi benchmarkami z UT 2003 i nie napotkałem żadnych problemów... Pewnie moja płytka solteka obciąża tak te cholerne 3.3 V :wink: No i swoje waży :twisted: No, no niezle. Mozliwe ze twoja plyta ciagnie z 3,3.. Nie wiem. Bo 3.16 nie jest juz za ciekawym napiecie. no ale sprawdz lepiej miernikiem bo to co pokazuje komp to czysta herezja Prawda tylko miernik jest wiarygodnym zrodlem informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 jakbym mial pod ręką to bym zmierzył :P .... na serio będę happy jak pozbędę się resetów - te 3.16-3.20 to mam już chyba od zawsze - a będzie z 3a płyta głowna na pokładzie w ciągu 4 lat :twisted: , się przyzwyczaiłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Przy feel 300W Soltek HM pokazuje 3,28 - 3,296. Więc może coś jest źle wykalibrowane, a zasiłka daje ładne napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 nic tylko pogratulować - dzisiaj Sandra mało nie przyprawiła nas o zawał w robocie gdy po podkręceniu P4 2,6 o 10% zamiast 12V pokazała 15,5V :P ... BIOS nie dał się tak łatwo oszukać na szczęście :twisted: ... Ale ten blue light z zasilacza modecoma oświetlający mi od spodu biurko od kompa to jest to .. Chyba sobie odwrotnie postawię sprzęciora :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Wczoraj zamówiłem modecoma cwt350, tylko że czarnego. Ma przyjść jutro. Napisze jakie 3,3V będzie wskazywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Myszaqu ciagle masz te zwisy kompa ?? Bo watpie zeby bylo to zpowodowane zasilka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 a skąd :):):) wszystko śmiga aż miło... to noname codegen zdychał :P od wczoraj mam dsl w LANie więc zapuszczę chyba sprzęciora na noc ot tak dla ostatecznego testu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picapau Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 i jak ten ostateczny test wypadl? mam tez pytanie czy 350BDP ma plomby na zew czy mozna go otworzyc bez utraty gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ma plomby tak jak kazdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Dzisiaj przyszedł. Niebieski zamiast czarnego i we wtorek zamiast w piątek ("tylko" 4 dni poślizgu). :? Wsadziłem i ślicznie świeci, tuż po uruchomieniu komp przy feel 300W był troche cichszy ALE po rozgrzaniu już jest odwrotnie - CWT jest cichszy. Szumi spokojnie, jednostajnie, bez efektów dodatkowych. Jestem zadowolony. Napięcia (wg Soltek HM, nie mam miernika) "skaczą" podobnie jak na feel'u ALE podczas obciążenia nie zjeżdżają w dół 8) . maxymalne odchylenia łącznie (extrema z i bez obciążenia): 3,232 - 3,28 ~0,05 (1,5%) 4,999 - 5,08 ~0,08 (1,6%) 11,855 - 12,038 ~0,18 (1,5%) Po wymianie zasiłki temp na procku wzrosła średnio o 2 stopnie :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Pomyślałem, że może 2 wentyle - z tyłu obudowy i ten z nowej zasiłki "zabierają" powietrze coolerowi i ten nie ma czym dmuchać. Odłączyłem wentyl z tyłu obudowy (ten pod zasiłką) i Q.....WA mało kompa nie ugotowałem. Poszedłem sobie na film, wracam, w budzie 40st, na procku 59st dysk nagrzany jak..... . Wentyl z powrotem włączony. Więc po co ten wentyl 92mm w zasiłce ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 oj grzeją się te CWT sprzedawane z nalepką modecoma. jakiś czas temu juz wspominałem, że np taki CWT-550ADP grzeje się dużo mocniej niż odpowiadający mu Antec TrueP/C 550.... a w środku niby to samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Wydaje mi się, że w zasiłce są za słabe wentyle, szczególnie ta niebieska 80-tka. Teraz (komp chodzi od rana) wentyl z zasiłki dmucha słabiej niż coolermaster 80x80 saf (pod zasiłką, puszczony na 7V) i niewiele cieplejszym powietrzem. Myśle, że po prostu nie wyciąga za dobrze powietrza z budy i bez dodatkowego wentyla w obudowie powietrze w środku prawie stoi. A 90-tka wprowadza zamęt i zamieszanie :wink: . Chociaż jak ją zatrzymałem, to zasilacz przestał prawie wydmuchiwać powietrze a i stał się niesłyszalny. Szkoda gwary, bo jak nic zmieniłbym wentyl 92. Jak na razie zdjąłem tylko grile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Witam, sprawdzalem napiecia (miernikiem) na tej zasilce i sie bardzo zmartwilem napiecia mam takie: 12v 12.75 5v 5.15 powiedzcie czy to bardzo zle? zasilke mam na gwarancji takze w kazdej chwili moge reklamowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Może sprawdź innym miernikiem i jak się potwierdzi to do serwisu ... bo 12,75 wygląda b. nieładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 hmm. u mnie na procku chłodniej minimalnie - tylko że mam 200oXP i jakiś badziewny wiatraczek... Tylko 3.2 V mnie wkurzało, ale znalazłem dobry sposób na to - nie włączam żadnych monitorów napięć i jestem happy ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 U mnie na procku też już chłodniej. Odseparowałem (za pomocą odpowiednio wyciętego kubeczka po jogurcie :D ) wentyl procka od wentyla zasiłki - już nie "biją się" o powietrze. W efekcie temp. na procku spadła o 3 stopnie!! Jak miło. Podstawą jest odpowiednie krążenie powietrza w obudowie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Adam Słodowy jest z Ciebie na pewno dumny 8) ... naprawdę fajny pomysł :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...