Skocz do zawartości
zuli007

Dziwny osad...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zestaw wodny (blok z bloki.pl, nagrzewnica-autosanówka,i atman) Tydzień temu podłączyłem w/w nagrzewnice do obiegu. Dzisiaj otwarłem kompa, spojrzalem do zbiornika i widze iż tafla wody nie jest przeźroczysta ale srebrna. W wodzie jest pełno mikro drobinek koloru srebrnego. Miał ktoś cosik takiego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zestaw wodny (blok z bloki.pl, nagrzewnica-autosanówka,i atman) Tydzień temu podłączyłem w/w nagrzewnice do obiegu. Dzisiaj otwarłem kompa, spojrzalem do zbiornika i widze iż tafla wody nie jest przeźroczysta ale srebrna. W wodzie jest pełno mikro drobinek koloru srebrnego. Miał ktoś cosik takiego ?

Te drobinki nasuwają mi na myśl zawartość uszczelniacza do układów chłodzenia w samochodach . Uszczelniacze w proszku wlasnie tak wyglądają i ktoś pewnie traktował tego autosana tym specyfikiem.

Nie dobrze :( raczej trudno to usunąć z nagrzewnicy, a może znacznie ograniczyc jej wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie na wydajność nie narzekam, ale boje się żeby ten proszek nie porobił mi czegoś z pompką zwłaszcza że mam zamiar zmienić na coś innego...Atman zaczął mi głośniej pracować....Denerwuje mnie to... Wogóle z pompami to jest przekręt, mam w domu dwie Aquaelki i obie czasami luibią sobie nie wystartować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi