tomasz Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 ECS K7VTA3 v.1 wykrywa dyski twarde max do 136 GB. Kupiłem Barracudę o pojemnośc 160 GB, który oczywiście jest jako 136 GB w BIOS-ie wykryty. :x Zrobiłem partycje na innym kompie i XP widzi go prawidłowo jako 160 GB. W ten sposób oszukałem BIOS tej płyty głównej. :twisted: W związku z tym pytanie: czy praca tego dysku 160 GB na tej płycie głównej nie będzie powodować jakiś błędów typu utrata danych, partycji itp? :?: Niedawno padła tablica alokacji partycji na tym dysku. Czy to oszukanie BIOSu mogło to sparawić? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Widzieć widzi... ale czy uda Ci się zapisać coś powyżej >136 GBajta to już musisz sprawdzić, bo niekoniecznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 poszukaj nowego biosa do tej plyty,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Ze strony ECS-a (www.ecs.com.tw) mam już wgrany ostatni BIOS do tej płyty (14/03/2002). Nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 XP bedzie ten dysk widział poprawnie i nie powinno być zadnych problemów. Problemy moga wystepować tylko w starszych wersjach windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...