Gość KOzi]K[ Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 trzeba by odsiezyc temacik:p mam problemik z wiatrakiem od tej karty a mianowicie nie rusza juz sie wcale:). drugi problem okobcony kabel od zasilania na tej karcie.Poprostu jest brazowy z jednej strony. Karta dziala po wymianie wiatraczka, ale teraz mam pytanko:) Czy jest sens wysylac karte do serwisu? Gwarancja jest w Komputroniku. Jesli mial ktos taka sytuacje to prosil bym o porade:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Albo padł wiatrak (przepalił się), albo jest zatarty, albo padła ścieżka zasilająca go (ewentualnie gniazdko/wtyczka). Stawiam jednak na to pierwsze. "Okobcony kabel od zasilania"- standard po długotrwałym użytkowaniu. Jedna z lini zasilającej (nie pamiętam czy to 5 czy 12V) mocno się nagrzewa powodując nadtopienia gniazda/wtyczki/otuliny kabelka. Może też spowodować nadpalenia styków w gnieździe/wtyczce- jeśli takowe powstaną będzie jeszcze gorzej- przypływ prądu będzie utrudniony przez co wszystko będzie się grzało jeszcze bardziej. Jeśli chodzi o gwarancję... nie wiem- zadzwoń i spytaj. Jeśli uznają być może dostaniesz nową kartę (np GF6600, 6600GT) bo 9700 już nie produkują i wątpię żeby mieli na stanie nowy wentyl do niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...