Skocz do zawartości
wachowicz

Radeony 9700 'build by ATI' do niczego ?

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba by odsiezyc temacik:p

mam problemik z wiatrakiem od tej karty a mianowicie nie rusza juz sie wcale:).

drugi problem okobcony kabel od zasilania na tej karcie.Poprostu jest brazowy z jednej strony. Karta dziala po wymianie wiatraczka, ale teraz mam pytanko:)

Czy jest sens wysylac karte do serwisu? Gwarancja jest w Komputroniku.

Jesli mial ktos taka sytuacje to prosil bym o porade:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo padł wiatrak (przepalił się), albo jest zatarty, albo padła ścieżka zasilająca go (ewentualnie gniazdko/wtyczka). Stawiam jednak na to pierwsze.

"Okobcony kabel od zasilania"- standard po długotrwałym użytkowaniu. Jedna z lini zasilającej (nie pamiętam czy to 5 czy 12V) mocno się nagrzewa powodując nadtopienia gniazda/wtyczki/otuliny kabelka. Może też spowodować nadpalenia styków w gnieździe/wtyczce- jeśli takowe powstaną będzie jeszcze gorzej- przypływ prądu będzie utrudniony przez co wszystko będzie się grzało jeszcze bardziej.

Jeśli chodzi o gwarancję... nie wiem- zadzwoń i spytaj. Jeśli uznają być może dostaniesz nową kartę (np GF6600, 6600GT) bo 9700 już nie produkują i wątpię żeby mieli na stanie nowy wentyl do niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi