Skocz do zawartości
Lukas20

WC eXtreme 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

no to chłopaki trzeba by bylo ustalic jakis termin itp i mozna by cus zamowic (niemowie zeby sie spieszyc czy co ale spokojnie jakis termin ustalic np 2 miechy i wtedy sie zebrac i zamowic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yarross > rozczaruje Cie - nie lutowalem kolanek :)

Wszystko jest robione na klej (szczeliny sa tak male, ze nie ma nawet najmniejszych szans na przecieki). Dodatkowo da sie to zrobic tak, ze na zewnatrz nie bedziesz mial ani sladu.

Wszystkie ksztaltki po klejeniu pokryte byly bezbarwnym lakierem, dzieki temu nie matowieje i nie brazowieja poprzez utlenianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zmartwiłeś mnie, tylko nieco zdziwiłeś...

Ja jakoś nie mam zaufania do klejonych metali :?

Ta czy inaczej quite and nasty piece of work, bo złączki wyglądają świetnie.

BTW: Ktoś próbował prowadzić gięte rurki miedziane? Mam ochotę tym pociągnąć część instalacji u siebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym gift nie jest tak ladnie, jest ograniczenie wartosci prezentu (przesle samochod z napisem gift :) )

Nie jestem pewien ile mozliwe 90euro

(Ostatnio gadalem z kolegom ze strefy przygranicznej i mowil ze za tyle mog pozagraniczni bez cla, oni mniej z 60, po 1 maja sie to zmieni ale VATu niemieckiego sobie juz nieodliczysz0)

A dokladniej idzie paczka (jak firma kurierska to wieksze szanse) ze wpadnie na clo, jak wpadnie na clo i przekracza wartosci, to juz zalezy od celnika czy przymknie oko czy nie

Pewnie na 1-2 karty graficzne przymykna, ale jak tam bedzie z 10 zestawow albo wiecej hmm

Moga byc problemy, musi byc odpowiednia faktura itd. z okresleniem karaju pochodzenia (inaczej najwieksze stawki itd)

Oczywiscie sa duze szanse ze sie uda, ale nie ma ze nie ma ryzyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamarał bo temat jakos malo przyciagajacy :) trzeba cos bardziej zachecajacego , a ja sie was chce o jedna zecz spytac jak takie zamuwienie wyglada jezeli sie ma kogos znajomego w USAi jak za posrednictwem tej osoby mozna zrobic tak zeby jak najmniej wydac na wszystkie podatki przesylke i clo i czy wyszlo by to taniej ?? narazie nic nie obiecuje ale byc moze mam kogos takiego kto bylby chetny do pomocy ale musze sie was zapytac jak by taka tranzakcja wygladala ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ale czy taki gift przejdzie , ale raczej nic z tego bo nimoge znalezc kontaktu d tego typa :/ jeszcze poszukam kiedys z nim gadalem i byl chetny ale po formacie sie polapac nie moge polowe ludzi z kontk stracilem :/ , takze narazie pisze sie na zamuwienie robione przez lukasa20, pisz jak juz bedziesz cos konkternego wiedzial , ja bym wziol clearFlexa 1/2' na 3/4' okolo 2-3 metry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, pora kontynuowac topic. Od ostatniej prezentacji wiele sie nie zmienilo dlatego jeszcze nie jest czas na wersje 4.0.

Pare drobnych zmian:

:arrow: dodanie do przedniego panelu IRDy

:arrow: dodanie czujki do Grider'a (w sumie mozna to samo uzyskac tylko przez irde, ale czujke mialem juz wczesniej)

:arrow: wymiana podporki zasilacza (w koncu!). Te, od Chiefa jest beznadziejna, bo blokuje powietrze zasysane przez wiatrak, co wiecej podnosi zasilacz do gory, przez co nie daje sie on dobrze dokrecic do tylnej sciany (po prostu grill wystaje troche ponad obudowe)

Dołączona grafika

:arrow: wymiana Chieftec'a na Enermaxa. Nie jest to tylko wymiana jakosciowa - Chief jest niestety niemodowalny, Enermax oweszem.

:arrow: wymiana niektorych diod, ale to juz szczegol

Co w planach:

Najblizsze 2 tygodnie oznaczaja wymiane przylacza od pompy. Nowa konstrukcja bedzie ciut mniej restrykcyjna i dodatkowo zostanie zaopatrzona w zlaczki wtykowe. Ich zdobycie graniczylo z cudem, ale w koncu sie udalo. Po uprzednim obrabianiu ich tokarka czekaja teraz juz na wklejenie do przylacza. Nie bedzie to straszna zmiana, ale zwiekszy wygode uzytkowania i moze miminalnie odbije sie na wyjdanosci (czyt. niezauwazalnie).

Druga sprawa to wymiana rezerwuaru. Model od DD, ktory mam teraz niestety nie jest przystosowany do mocniejszych pomp:

:arrow: pompa wyłaczona:

Dołączona grafika

:arrow: 1 bieg:

Dołączona grafikaDołączona grafika

:arrow: 2 bieg:

Dołączona grafikaDołączona grafika

3 biegu nawet nie probowalem odpalic.

Nowa wersja zyska wiekszy gwint + wtyki, ktore powinny zmniejszyc predkosc wody i tym samym uspokoic prad w srodku rezerwuaru. Montowanie tak duzych zlaczek w Chieftecu bedzie wymagalo lekkich zmian konstrukcyjnych, ale to nie jest problem. Nie bedzie tez zadnego zasysania wody.

Przy okazji podziele sie jedna kwestia wazna dla ludzi o rozbudowanych (restrykcyjnych ukladach) i mocnej pompie. Niestety opory blokow sprawiaja, ze rurki po stronie ssacej pompy zaczynaja sie zgniatac (tzn. scianki zaczunaja sie zapadac do srodka). Powoduje to zmniejszenie przeswitu i znacznie obniza wydajnosc. W paru miejscach musialem pozakladac opaski zasikowe na waz, zeby zblizyc przekroj do kola. Dzieje sie to nawet w przypadku weza o 15/20 na odcinkach po 3-5 cm! Bede teraz musial kupic jakis waz 12/21-23 (wazne zeby byl bez wzmocnien, bo to brzydko wyglada).

Do ukladu przyda sie tez zaworek zaraz za dolna chlodnica. Moze ktos wie gdzie mozna kupic male zwroki o w miare duzych przeswitach? Widzialem, ze w osprzecie do Atmana daja cos takiego (szczelne do konca to to nie musi byc), ale boje sie, zeby nie polamala sie przegroda w srodku. Wazne jest to, ze przestwit jest stosunkowo duzy, wiec nie bedzie powodowal dodatkowych oporow.

Wiecej niespodzianek bedzie pod koniec sierpnia/wrzesien. Na razie nic nie zdradzam, zeby nie zapeszyc. Moze jak uzbieram kase - 80 euro :/ - to uda sie tez kupic przeplywomierz z prawdziwego zdarzenia (SF800). Mam nadzieje, ze pod koniec wrzesnia moje WC zostanie juz finalnie ukonczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi