Niemiec Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 ... albo brakiem ich dostepnosci, jak np.: male cisnieniomierze lub przeplywomierze.jedno nie wyklucza drugiego. choc bardziej jest to polaczenie tych dwoch zjawisk. za przeplywomiez dalbym max 50-70pln a typ z linka, ktorego podalem zaplacil za niego 180$. to jest chore. glupie weze kosztuja 50-60pln/m. ale wierze w to, ze kiedys i u nas ceny beda dostosowane do zarobkow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Ceny do zarobkow... ? Nigdy, to herezja (pamietaj o kosztach materialu, pracy, know-how i masie innych czynnikow decydujacych o cenie) Ale zarobki do ceny... To juz predzej. Pytanie- kiedy tak sie staniu w naszym pieknym kraju? Pozdro i sorry za O/T ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 W koncu dostalem maila w sprawie Clearflexu. Cena ponizej jednego 1$ za ft (1.10 5/8'' ID). Niestety cena transportu to 155$, ale jest to paczka lotnicza. Dla mnie moga nawet wioslowac przez Atlantyk byleby bylo taniej. Bede teraz naciskal, zeby wybrali jak najtanszego przewoznika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 UWAGA! Poszukiwany najtanszy przewoznik: - Nowy York - Warszawa - Waga ~50# (ten # to jakis skrot czy co?) - 1 karton o wymiarach 22x22x30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 W koncu dostalem maila w sprawie Clearflexu. Cena ponizej jednego 1$ za ft (1.10 5/8'' ID). Niestety cena transportu to 155$, ale jest to paczka lotnicza. Dla mnie moga nawet wioslowac przez Atlantyk byleby bylo taniej. Bede teraz naciskal, zeby wybrali jak najtanszego przewoznika. no to super cena :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 5/8'' - 7/8'' - to dokladnie 1,04 $/ft (wyzebralem discount) 1/2'' - 3/4'' - 0.92$/ft (uwaga! to jest grubszy model o mniejszej srednicy zgiecia, ale tylko taki ewentualnie bym zamawial) Teraz cala kwestia to transport. Prawdopodobnie bede troche tego zamawial, ale i tak jesli ktos zna taniego przewoznika to prosze pisac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Za 155$ to oni chyba Jezusa namawiaja aby to przeniusl na piechote przez ocean 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Wyslij zapytanie do UPS albo FEDEX albo United State Postal Service (nie wiem czy to nie UPS) Wiem ze jest jedna firma (moze United State Postal Service) gdzie maja wylicznki cen tylko wychodza kosmiczne Liczylem na pudlo ma t i dalo cos kolo 500$ KOszt wyslki powinien byc w okolicy 30-50$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 a czy jest dostepny waz 10/12?? bo tylko taki by wchodzil dla m,nie w gre. i czy mozna go stosowac z szybkozlaczkami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 1. Sprawdzalem w UPS'ie na stronie (FedEx tez ma takie mechanizmy do sprawdzania ceny), ale dalo wynik ~1000$, wiec raczej mija sie to z prawda. 2. Bedzie tego weza troche zamawiane, ale jednak 155$ to troche sporo. Niemiec > ja osobiscie na pewno 100 ft. nie bede bral (to jest minimalna wielkosc zamowienia). Jak chcesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 33m to mow. Nadzieja jest jedynie taka, ze jakas firma sobie zazyczy taki waz i potem ewentualnie bedziesz mogl od niej to odkupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ScR Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 2. Bedzie tego weza troche zamawiane, ale jednak 155$ to troche sporo. Niestety ale 155$ za przesylke lotnicza to nie jest duzo. Moze byc jeszcze wiecej w zaleznosci od wagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Ale ja nie potrzebuje lotniczej. Moge poczekac dluzej na transport morski jesli bedzie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Dobra, to ile za 4m (12mm - srednica wewn) takiego wężyka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Przeciez masz napisane wyzej. Sprawa transportu ciagle w toku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 No niestety raczej sprawa z wezami umarla smiercia naturalna. Za malo chetnych, zeby oplacalo sie sprowadzac cos takiego. Jak ktos chce pojedyncze kawalki (dowolna ilosc metrow) ClearFlex'a 1/2''-3/4'' (tylko ten rozmiar) to bede sproawadzal je z Danii przy okazji innego zamowienia. Do tego wezme tez kilka bajerow, ktorych w Polsce kupic sie jak na razie nie da: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Ale ja nie potrzebuje lotniczej. Moge poczekac dluzej na transport morski jesli bedzie taniej. Dłużej czyli jakieś 2 miesiące :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 te nozki to fajna sprawa :D pisalbym sie na takie :) tylko po ile ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 też bym się pisał na nóżi tylko za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 mi sie bardziej podobaja te wtyczki UV. ile cos takiego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 jak tyle co tu to nie chce ich raczej :( http://www.pc-hardware24.com/pl/dept_169.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Sprawa wyglada tak: bede sprowadzal kawalek ClearFlex'a (jak ktos chce to piszcie na maila to po prostu wezme wiecej - mozna zamawiac ile sie chce), nozki i wtyczki. Nozek bede bral ~4 komplety (3 niebieskie w tym jeden dla mnie + 1 czerwony) oraz 4 PSU UV Kit'y (2 zielone w tym jeden dla mnie + niebieski + czerwony). Robie to za wlasna kase, wiec transakcje nie jest uzalezniona od innych ludzi. Jesli ktos jest chetny to moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> dodatkowe sztuki. Niestety obie zabawki sa dosc drogie: Cena za PSU UV to cos kolo 15$ (za caly kit). Nozki to juz wydatek rzedu 100 PLN :/ (moze dlatego firmy boja sie tego sprowadzac). Dokladne ceny bede znal w ciagu 10-14 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 2. Bedzie tego weza troche zamawiane, ale jednak 155$ to troche sporo. Niestety ale 155$ za przesylke lotnicza to nie jest duzo. Moze byc jeszcze wiecej w zaleznosci od wagi. To nie za przesyłkę ale za wszystko łacznie z podatkiem, przesyłka do 7 dni masz towar na cle to koszt 20$ wiem bo już w ten sposób sprowadzałem sobie przez kolegę 9500pro, pamięci i proca. Płacąc 155$ robicie najgłupszą rzecz o jakiej słyszałem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 2. Bedzie tego weza troche zamawiane, ale jednak 155$ to troche sporo. Niestety ale 155$ za przesylke lotnicza to nie jest duzo. Moze byc jeszcze wiecej w zaleznosci od wagi. To nie za przesyłkę ale za wszystko łacznie z podatkiem, przesyłka do 7 dni masz towar na cle to koszt 20$ wiem bo już w ten sposób sprowadzałem sobie przez kolegę 9500pro, pamięci i proca, poprostu idzie to jako towar ze sklepu nie jako gift i stąd te opłaty. Płacąc 155$ robicie najgłupszą rzecz o jakiej słyszałem :lol:przecierz nikt nie zaplacil tyle :D sprawa z clear flexem tak jak napisal Lukas20 umarla smiercia naturalną :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 1. Jesli bym zamawial z Kanady to towar szedlby wlasnie jakos prywanie, zeby ominac zlo. 2. 155$ to transport lotniczy. Jakbys nie zauwazyl to roznica w masie i wymiarach radka, a szpuli weza jest dosc znaczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Lukas20 kiedy masz zamiar skladac zamowienie??? i czy jest jakas mozliwosc zebys podal jakom oferte tego sklepu co bys zamawial?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zamawiam przez znajomego (sam sklep na powstac za pare dni). Dlatego tez licze na jakis upust. Na dzien dzisiejszy zrezygnowalem z Casefeet'ow, bo nie moglbym ich sprzedac taniej niz 99.00 PLN wiec nie ma sensu. Jak bede znal dokladna cene PSU UV Kit to dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 a cene ClearFlex'a mniejwiecej znasz?? i rozumiem ze rozmiar 1/2'' na 3/4'' to jest ~12mm na ~18mm tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Dokladnie tak. Grubszy waz sie lepiej zgina. Cene postaram sie podac wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Kurde wychodzi 4,5 euro za metr wiec nie wiem czy nie lepiej sprowadzic tego z USA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 z USA wychodzi przy zakupie ~3m (a tyle albo troche wiecej bym bral) - 10$ chyba trzeba by sie bylo zebrac na kolejne zamowienie z Tweak'a na Dan'a... wtedy wzielo by sie moze jeszcze jakis sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...