SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 NIe znam sie na kompach i mam problem. Na waszym foum wyczytałem o podkrecaniu CPU - sam chciałem to zrobić (2600+) Ustawiłem 10,5 x 200 i zapisałem zmiany w biosie - komp sie resetnoł i nagle na monitorq pojawił sie czerwony napis - zjarałem sie palłem reseta - od wtedy juz nic nie działa - nie włacza sie monitor i nic sie nie dzieje - co sie stało ??? POMOCY ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 zrestaruj bios zworką lub wyjmij na 15 minut baterie z płyty.Jakie masz pamięci ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Jaką zworką, ??? jest ich tam kilka - co do pamięci 2 x 256 (pc3200) ale nie działają na dualu bo są rózne ! Jeszcze raz jaką zworką ? (jak mozna to kontakt na GG:1478896) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahimede Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Clear cmos i powinno byc ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 jak nie wiesz gdzie jest zworka lub nie widzisz bateryjki :lol: to odpal kompa z wcisnietym insertem - dziala tak samo ja w/w metody ;) komputer ci nie wstal bo nie podniosles Vcore 1 i 2 temacik do przeczytania przed zalozeniem kolejnego tematu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 "Clear cmos" co to jest ? Jak juz pisałem to nie znam sie na kompach a bardzo prosił bym o pomoc bo starzy mnie zabiją jak sie dowiedzą ze zepsułem a gwarancja tego nie obejmnie ! Bateryjke juz wyjołem ! Poczekam 15 min, zobacze co sie stanie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahimede Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 to jest wlasnie ta bateryjka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Powiedzcie mi jeszcze co znaczył ten czerwony ekran (zanim dałem reseta) i co sie zepsuło ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 nic nie zepsules :lol: przeczytaj te linki co ci dalem bo widze ze ciezki przypadek sie trafil ;) (kliknij w te 2 cyferki "1" i "2") ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 hmm, z tego co wiem to po zmianie taktowania procesora pojawia się czerwony napis informujący o flashowaniu, jeśli się w czasie tego procesu zresetuje kompa albo wyłaczy to po BIOSie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Bios do wymiany ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Wyjęcie bateryjki nic nie dało ! nadal monitor sie nie włącza ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Ten czerwony napis oznacza że zapisywane są dane do BIOSU i żeby nie wyłącząć zasilania dopóki nie skończy zapisywać. SonGoace - zrobiłeś najgorsze co mogłeś zrobić wyłączająć komputer. Napisz czy ci ten komputer wstał po resecie BIOSU. Sam jestem ciekawy, ale mam obawy ze płyta już nie wstanie i czeka cię serwis i flashowanie BIOSU. Jakbyś poczekał do końca - nie wyłączał komputera to gdyby nawet miał nie działać po podkręceniu to teraz by na 100% wstał po resecie BIOSU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Pisaliśmy w tym samym czasie poprzedniego posta. Czyli tak jak przypuszczałem - płyta na serwis (flash BIOSu). Sam już tu niestety nic nie zrobisz. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morris_Moore Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 'do not power off while bios is saving your settings!' naucz sie czytac komunikaty, bo aqrat reset to najgorsze co mogles w tym wypadku zrobic :mrgreen: zgadzam sie z poprzednikiem: serwis albo znajdz kogos z Abitem NF7 i tak podobno tez mozna sflashowac bios (nie wiem niestety jak to sie robi, ale pewnie bylo na forum) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 normalka w sobote, wesole przedszkole :lol: SonGoace -> nie dołuj się mogłes bardziej nabroić ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Jak sie nie zna to tak jest. Zobaczyłem czerwony komunikat i od razu bez czytania pierwsze o czym pomyślałem to to że Procek sie dymi i palłem reseta - taki odruch ! Teraz wiem ze 80 zł nie moje, zresztą w serwisie moze mi spuszczą tym razem :):):) raz juz mi wgrywali biosta tyle ze tamtym razem starałem sie go sam zautualizować ale nagrałem złą wersje biosu i tez nie wstawał ! Ps. jak dam do serwisu to oni bedą wiedzieli co było powodem padnięcia biosu ? i czy moge mieć przez to klopoty z gwarancją ? Bardziej - ??? mogłem go przez okno wywalić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 hmm mogle sie pokusic o wlozenie raczek do środka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Ten czerwony napis to pewnie cos w stylu: "AAAAAAA wylacz mnie, wylacz to ja twoj procesow pale sie aaaaaaaa pale sie" Bo przciez kazdy procesor jak ma za duzo temp. wyswietla komunikaty o paleniu sie. Swoja droga ja mam radka xt, ktory strasz nie wolno monitor zalacza tzn. jak odpalam kompa to monitor mi sie rozjasnia w momencie wgrywania ms windows. Na starym gf2ti moglem przeczytac nawet bios karty. Teraz musze pausowac zeby zobaczyc czy podkrecanie sie udalo albo czy pracuja mi pamieci w ttrybie ddr. ++ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Ale mogło poza biosem coś jeszcze paść ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahimede Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 SonGoace:Niema sie co przejmowac 80zl w te czy w tamta strone, takie sa poczatki kiedys razem z bratem probowalem zrobic moda (juz niepamietam jkiego)na mobo i cos zle dolutowalem ze sie stopilo i mobo poszlo do serwisu, tak wiec toszke pocwcz na starszym sprzecie jak cos zepsujesz to ci niebedzie zal a i wprawy w o/c nabierzesz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Tym razem przewiduję optymistycznie że na 99,99 % jest padnięty tylko bios. Ten 0,01% to dlatego ze nigdy nie można być niczego pewnym dopóki się nie sprawdzi :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 sciągłem jeszcze radiator z procka :) mam nadzieje że nie zdymałem go podczas sciągania :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 yyyy walnoal reseta jak ustawienia zapisywalo NIEZLE :lol: tam pisze jak wol ''nie wciskac powera i resetu ,,,,,,'' :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 sciągłem jeszcze radiator z procka :) mam nadzieje że nie zdymałem go podczas sciągania :D:D:Dniedorozwoj z ciebie :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 ste3an nie kazdy rodzi sie taki utalentowany jak ty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 ste3an nie kazdy rodzi sie taki utalentowany jak tyqrwa jak cos sie robi to sie robi to co umie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 zeby umiećtrzeba sie nauczyć - ja sie ucze na błędach ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 zeby umiećtrzeba sie nauczyć - ja sie ucze na błędach !wiesz najlepiej sie czlowiek uczy na cudzych a nie na swoich :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahimede Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 [ciach!] jak cos sie robi to sie robi to co umie 8) Koles ty tez nie odrazu byles overclockerem a tak na marginesie niewypowiadaj sie jezeli masz tu kogos obrazac frendzlu :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...