Skocz do zawartości
SonGoace

NF7 padł - co sie stało ?

Rekomendowane odpowiedzi

[ciach!] jak cos sie robi to sie robi to co umie  8)

Koles ty tez nie odrazu byles overclockerem a tak na marginesie niewypowiadaj sie jezeli masz tu kogos obrazac frendzlu :evil:

spoko to byl komentarz spasuj :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do SonGoace nie przejmuj sie ja swoja przygode z komputerami zaczolem od nisko poziomowego formatowania dysku. Chcialem sprawdzic do czego sluzy opcja format ktora mialem w biosie w moim wspanialym 386SX. I po formatowaniu jakos nie wgrywal sie dos 5.0 ani tez windows 3.11 wogule nawet jakby dysku nie wykrywal. Pol roku sie meczylem z dykietkami (probowalem taz sformatowac go jeszcze kilka razy kilka nawet przerwalem w polowie) az w koncy kolega powiedzial mi o takim

programie co sie fdisk nazywal. Naprawilem w ciagu 5 minut. Pozniej bylo juz tylko kilka podzespolow poszlo z dymem ( ostatnio zjaralem Anteca 430 i zip driva i flopa bo tu uwaga ZROBILEM ZWARCIE NA STACJI SYKIETEK BO WKLADALEM WTYCZKE DO FLOPA NA FUKSA I NIE TRAFILEM w momencie kable zaczely sie dymic co prawda mialem szczescie bo nie zjaral sie od razu tylko za kilka tygodni ( chodzil wieczorem a jak rano wstalem to juz nie ) pozatym dobrze ze do tej wiazki nie mialem podlaczonego dyku twardego i mi gwarancje na zasilacz uznali.

Nie pisze tego po to zeby sie pochwalic ze wszystko wiem i wogole (bo nie

bo nie jestem szczegolnie jak widze co niektorzy na tym forum wyprawiaja zreszta popatrz na co co powyrzej napisalem) ale po ta zebys wiedzial ze nie tylko ty popelniasz bledy. Karzdemu sie moze zdazyc a najgorzej to sie zlalamac. Sflashuj se tego biosa i nastepnym razem bedzie lepiej. A tak na wszelki wypadek to korzystaj z tego forum. mi pomoglo i pewnie jeszce nie raz pomoze .

A tak na arginesie to za kilka lat bedziesz mial z tego polewe jak ja mam z tego formatowania ( chociarz strasznie sie wtedu balem ).

Pozdraiwam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziki za słowa otuchy :) Zejde teraz z tematu bo nie chce pisać nowego (nawyk z php.pl) Mam przed sobą CPU - przysłał mi go kumpel z włoch. Ale nie mam pojecia co to za procek. Potrafie tylko powiedzieć ze to jest athlon ale nie wiem jaki ma zegar, jaki tdzen itd. Podam wam to co pisze na rdzeniu a wy pmi w miare możliwości powiedzcie co to za szajs.

AX2000MT3C

AGOJA 0207VPEW

Y78433 0771

Kolor procesora brązowy, kształt rdzennia - kwadrat !

Wiecie moze co to jest ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niekoniecznie ... ukruszony rdzen nie powoduje ze proc jest do wywalenia (choc czasem i tak sie zdaza) - teraz po prostu ta grzalka bedzie grzala sie jeszcze bardziej ;)

mniejsza powierzchnia oddawania ciepla z rdzenia i wyzsze temperaturki ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...