Skocz do zawartości
nitro

Zamienione rozdzielczości w mpeg2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki prblem, jak w temacie. Szukałem sposobu jego rozwiązania na wyszukiwarce, ale nic takiego nie znalazłem. A chodzi o to, ze zgrałem wczoraj moją studniówkę z DVD na HDD. Pliki nie były zabezpieczone, więc spoko. Ale co się okazało: rozdzielczość plików jest zamieniona: zamiast 576x352 jest 352x576. Problem ten występuje w AllPlayerze, i Windows Media Player, ale już nie w PowerDVD. Myślałem, że to wina kodeka, więc ściągnąłem freeDVD i dalej to samo. Co może być przyczyną? Jak to naprawić? Proszę o szybką odpowiedź, bo chciałbym zacząć dzisiaj kodować to video do DivX.

Pozdro,

nitro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi dobrze na programie do odtwarzania DVD to ja bym na twoim miejscu nie patrzył na jakieś all playery tylko kodował, jeśli kodujesz gordianemto możesz tam ustawić rozdzielczość jaka ci pasuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem w Virtual Dub. Jak dam filtr resize i ustawię tram prawidłową rozdzielczoość, to wszystko wygląda ok. Jakość materiału po zakodowaniu też ok, tylko zastosowanie filtra znowu będzie trwało. Siek.

A w moim przypadku (SDR i mogę CPU tylko na 2,0+ kręcić) to jest ważny problem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 1800+ i 256 ddr 266 wszystko nie podkręcone ze względu na mobo (straszna kicha do podkręcania ) film o długośći 1godz 40 min koduje się ok 3,5 godz. nie jest to chyba aż tak długo, używam kodeka divx 5.1.1 pro, jest super, przy bitrate 800 wychodzi całkiem ładny film. inne kodeki, starsze wymagały większego bitrate i trwało dłużej kodowanie nawet o ponad godzinę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi