MarcinX Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Czy ktoś miał taki przypadek ? Mam zainstalowane MM i Abit EQ. Kilka razy doszło do tego że czujnik stwierdził przekroczoną temperature. Wg.MM i Abit EQ miało być ponad 90c Zgodnie z ustawieniami nastąpiło wyłączenie. Czy możliwe jest że progsy się gryzą ? Czu czujnik świruje ? Po restarcie ,temperatura w biosie jest w miarę normalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Na moim abicie też czujnik czasem wariuje i np. włącza się alarm. Wkurzało mnie to i w biosie przestawiłem temperaturę ostrzegawczą na 110°C :wink: Aż tak mocno nie "zbacza". :wink: W Abit EQ możesz zrobić to samo, albo po prostu odznacz opcję 'shut down' po przekroczeniu danej temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 To,to ja wiem :wink: Ale DLACZEGO świruje. Oto jest pytanie :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Widać Abit oszczędza na czujnikach. :D W końcu na czymś musi, bo jego płyty nie są drogie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...