tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Mam problem z kartta GeForce 4 Ti 4200 64MB AGP 4x zakupilem karte 3 dni temu i insatwoalem kilak systemow ME 98 i teraz XP i na zadnym karta nie che dzialac windows sie wlacza a gdy chcce wlaczyc jakis program albo gre co wykorzystuje direct draw albo direct 3d to sie system zawiesza sterowniki instalowalem orginalne niee dziala z www.nvidia.com tesh nie dziala pomocy !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 ja bylem posaidaczem GF TI 3 200 ,TI 4 4200,TI 4 4600 i z zadna z tych kart problemow nie miałem moze poprostu masz cos z karta i znam paru gosci posiadających TI 4 i zero problemow . Moze zobacz w biosie moze masz ustawione 128mb albo wiecej lub mniej a musi byc 64 mb ,kiedys jak przesaidłem sie z TI 4 64mb na TI 4600 128mb to tez system mi szwankował ale jak zmieniłem w biosie na 128 to było git . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 smierdzi mi tu slabym zasilaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 W Biosie jeszcze mozesz fast write właczyć wyłaczyć pobawić sie mozesz spróowac minimalnie napiecie na apg zwiekszyć rozumuem ze przesiadłeś sie z gorszej karty wiec twój zasilacz był mniej obciazony. Ja miałęm wcześniej 3ti ale jak kupiłem 4 ti to musiaęłm zasilacz zmienić bo 4ti po o/c troche sie potworkowate robi na w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 ja bylem posaidaczem GF TI 3 200 ,TI 4 4200,TI 4 4600 i z zadna z tych kart problemow nie miałem moze poprostu masz cos z karta i znam paru gosci posiadających TI 4 i zero problemow . Moze zobacz w biosie moze masz ustawione 128mb albo wiecej lub mniej a musi byc 64 mb ,kiedys jak przesaidłem sie z TI 4 64mb na TI 4600 128mb to tez system mi szwankował ale jak zmieniłem w biosie na 128 to było git . Zmienialem na 64 na 128 i nie dziala teraz opatrze kolekow porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 smierdzi mi tu slabym zasilaczem A jaki trza ja mam 300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 mozesz spróowac minimalnie napiecie na apg zwiekszyć teraz mam na AUTO a moge jeszce ustawic 1. 1.6 2. 1.7 3. 1.8 4. 1.9 Które mam wybrac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 ale podaj nazwe zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 300v Firma Feel Model ESP-300ATXSP4 A to ejst moja konfiguracje sprzetu Procesor ATHLON XP +2000 RAM: 512 Kingstaone 333MHz CL2 Karta Grafiki: GeForca Ti 4200 64MB AGP x 4 Karta dzwiekowa: Hercules XL Płyta głowna: MSI KT4V Dysk: Kieszeń (60GB Seagate 7200) Czytnik CD : DVD liteon 12x Oprogramowanie: Windows Xp Pro Karta sieciowa: 3com Etherlink XL 10/100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 karta nowa ?? moze jakas walnieta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 podaj napiecia !!!!!!!!!!!speed fan , bios !!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 VCORE: 1.76V +3.3V: 3.25V +5V: 4.76V +12V: 12.59V -12V: -12.45V -5V: -5.40V +5VSB: 5.54V VBAT: 3.42V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 +5V: 4.76V mało ! pozycz od kogos zasilke i sprawdz czy to jej wina , miernik prawde ci powie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 mialem 350 i tesh nie dzialalo :/ a podajcie mi jak najlepiej ustawic ustawienia w biosie moze to pomoze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 mialem 350 i tesh nie dzialalo :/ a podajcie mi jak najlepiej ustawic ustawienia w biosie moze to pomoze :) moze byc i 500 i moze nie dziłać :) sprawdz karte u kumpla jesli nie pujdzie to bedziemy kombinowac , w biosie nic nie trzeba ustaiwac i poweinno hulac !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Sprawdzialem na brata kompie i nie dziala :/:/ moze karta jest walnieta ale kory w windowsie mam :/ na 32 bity wszytko hula ale jak cos chce directa draw albo directa 3d to wszytko siada :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Sprawdzialem na brata kompie i nie dziala :/:/ moze karta jest walnieta ale kory w windowsie mam :/ na 32 bity wszytko hula ale jak cos chce directa draw albo directa 3d to wszytko siada :/ boshe jak sprawdzales na innym kompie to karta uwalona , boshe.... co to za model ?? marka ?? skad ja masz ?? wgraj biosa jej nowego , jakie taktowania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 co to za model?? marka ?? - GeForce4 Ti-4200 Creative 64MB tv / DVI skad ja masz ?? - z komputronika (nowa) wgraj biosa jej nowego - jak mam jej wgrac nowego biosa??? jakie taktowania ? - nic nie zmienialem :P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 co to za model?? marka ?? - GeForce4 Ti-4200 Creative 64MB tv / DVI skad ja masz ?? - z komputronika (nowa) wgraj biosa jej nowego - jak mam jej wgrac nowego biosa??? jakie taktowania ? - nic nie zmienialem :P:P REKLAMUJ i tyle ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 REKLAMUJ i tyle ! Tylko ze w komputroniku te karty sie juz skonczyly :(:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 REKLAMUJ i tyle ! Tylko ze w komputroniku te karty sie juz skonczyly :(:( no i???? dadza ci inna nie bój zaby niech cie to naweet nie interesuje , oni musza karte wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Ale tych kart nie ma juz w magazynie i nigdzie :/ bo rozmawialem z nimi :(::( a radeona to ja nie chce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Ale tych kart nie ma juz w magazynie i nigdzie :/ bo rozmawialem z nimi :(::( a radeona to ja nie chce :P koleśto dostaniesz inna !! innej firmy !!! ale weź FX 5600 ale ultre 2 czy cós albo radka lepiej 9600 czy cóś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Ale bede musisal doplacic a FX 5600 Ultra chyba jest gorszy od G4 Ti 4200 ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 a kase moga zwrocic ? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 chyba ta :P:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 mam TI 4400 Creative 128 ddr, jest ok Gra GItara .. !! pozdra !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Witam, posiadałem ti4200 64mb 8x, i miałem dokładnie taki sam problem z ti 4200 jak Ty. Po wejściu do wina i odpaleniu testów w dx komp sie wieszszał, dróga dziwna anomalia to że czasami ta karta sama z siebie sie odinstalowywała, po restarcie kompa próbowałem ją zainstalować i gdy zainstalowłem po ponownym restarcie przy wejściu do wina komp się wieszszał tz. czarne tło i w górnym lewym rogu wyslwietlał się prostokąt o wymiarach 1 cm na 0,5 cm. Jednak po kilkudziesięciu minutach, po odinstalowaniach kilkukrotnych udawało mi się zainstalować spowrotem karte i wszystko było już okjeszcze jedno także przy tym wszystkim pojawiał sie jakiś bląd z plikiem vxd przed wejściem do wina Niestety niedawno znowu karta się odinstalowała, była to karta brata więc ten zdenerwował się i niepatrząc na nic wziął sprzedał ją(ku mojemu sprzeciwowi) i zamienił na gf 2 :-(((((((((((((( !!! Z 10600 w 3dmark na default mam teraz 5000 punktów Ciekawy jestem jakiej firmy masz tą kartę, moja była winfasta. Podejrzewam że musisz uaktualnić sobie bios płyty głównej, jakbym miał ją dalej też bym sobie tak zrobił !!!!! Moja płyta to msi kt 600 !!!! Niestety teraz musze się jeszcze troche pomęczyc z tym gf na pokładzie ale zajakis czas kupuje sobie gf 4 ti 4600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...