Khaless the Unforgetable Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Mam router zyxel Prestige 200 i mam problemy z niektórymi usługami (np: gra przez sieć, niektóre rejestracje). Ten router ma prawdopodobnie sprzętowy firewall i NAT. NAT czyli Network Adress Translation powoduje, że mój IP zewnętrzny jest inny niż wewnętrzny(????). Router jest od netii, która założyła hasło na nim aby nie można było go konfigurować(np: za pomocą telnet). Hasła nie podadzą, wszystkiego się wypierają. Adres IP jest zbyt mało skomplikowany( wg. nich domyślny ), co brzmi wystarczająco absurdalnie. Wygląda na to, że to poważny problem. Pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 1.Po co tlumaczysz co to NAT? 2.Nie kumam zbytnio Twojego problemu.... 3.Nie to forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 mozesz dokladnie okreslic czego oczekujesz jako odpowiedzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 CZLOWIEKU Słuchaj: 1. NIE TEN DZIAŁ 2. NAPISZ DOKŁADNIE O CO CI CHODZI 3. DAJ TEN TOPIC NA DZIAŁ O ROUTERACH I O NECIE 4. ZAWSZE PRÓBUJ PRZED ZAŁORZENIEM TOPICA SZUKAJ!!! (tam morze znajdziesz co ci potrzeba) 5. JAK CI KTOŚ WCZEŚNIEJ TŁUMACZY GDZIE SIE ZAKŁADA TOPICA TO KO KU@@@ SŁUCHAJ A NIE DAJEZ GO TAM GDZIE NIE TRZEBA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Bartekx16: spokojnie. voyar juz pisal ze nie ten dział, nie musisz powtarzac tego w punkcie 1, 3 oraz 5tym :lol: 2. w tym przypadku powninienes napiszac może, a nie morze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Może troche za ostro ale wcześniej już mu tłumaczyłem gdzie to założyć ale on jak ZAWSZE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...