pok Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Mam duży problem, mianowicie po około 30 minutach użytkowania komputera wyskakuje mi błąd Svhost.exe, po którym nie moge np.: zkopiować pliku z pulpitu metodą kopiuj-wklej, a gdy chce to samo zrobić metodą przesuń upuść to windows nie pozwala mi przesunąć ikony pliku(zamiast wskaźnika myszy pokazuje mi sie przekreślone kółko).Czy ktoś sie spotkał z czymś takim?A jezeli tak to wie jak to usunąć?HELLLLP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Pod svhost baaardzo lubią podklejać się wiry. Przeskanuj system. Masz jakiegoś antywira ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 nie mam ale używam mks vir online skaner.A moze to być wina czego innego?Bo antyvirus nic nie znajduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Masz prawdopodobnie MSBLAST'a. Odwiedz windows update i zainstaluj wszystkie aktualizacje krytyczne. Zainstaluj sobie tez antywirusa lub firewala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Balster ? Raczej nie, ale jest kupa innego g... Mks online jest niezły jako DODATKOWY skaner,tak do picu. Jeżeli nie masz zainstalowanego antywira to hmmm.. nie wiem co ci powiedzieć i nie obrazić :wink: Osobiście proponuje jakiegoś mocnego antywira Avast,Norton,McAffe. Dodatkowo jako baza Bitt Defender. Nie gryzie się z antywirami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Działanie MSBLASTA pod win 2000 polega na generowaniu błędów svchost'a. Nie występuje zamykanie systemu tak jak w xp bo nie ma w win2000 nie ma programu shutdown.exe. Ale jedna uwaga. Plik systemowy nazywa się svchost.exe (przez CH). Wszystko co zawiera niepoprawną nazwe np. pisane przes samo H to wirus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Antyvir tego wogóle nie czai przynajmniej w w2k nawet ten programik symanteca nic nie wykrywa . Miałem to samo wtedy gdy ten msblast szalał ale nawet teraz atakuje Zainstaluj firewalla np darmowy Sygate Personal Firewall i poprawke do blasta z www.microsoft.com i gwarantuje że problem zniknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0ses Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Zainstaluj firewalla np darmowy Sygate Personal Firewall i poprawke do blasta z www.microsoft.com i gwarantuje że problem zniknie albo sciagnij ze strony symanteca jednorazowa szczepionke na mblasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teq Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 http://forum.pcmaniak.pl/ftopic4110.php&si...6cbe05ae780b650 i wszystko jasne... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 symantec wypuscil taki maly skanerek ktory ma za zadanie wykryc mblasta (Symantec W32.Blaster.Worm fix tool...) u mojego znajowego objawy na w2k byly te same i okazalo sie ze to wlasnie wirus updejt : nie doczytalem ze skaner Symanteca nie wykrywa i chcialem to skomentowac ;) u znajomego wykryl a sprobowac zawsze warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Dzięki za info.To był jednak blaster.Zkasowałem go i jest spokuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Dzięki za info.To był jednak blaster.Zkasowałem go i jest spokuj.. Nie zapomnij o zainstalowaniu poprawki ewentualnie firewalla bo cie znowu dopadnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...