Skocz do zawartości
srekal34

Abit NF7-S: nowa czy używana?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na początek - proszę o szybką odpowiedź, gdyż decyzję muszę podjąć za 2 godziny.

No wiec tak:

Mam do wyboru:

Abit NF7-S, używany pół roku, z radiatorami zalmana na NB i SB, radiatory na mosfetach. gwarancja działania na FSB250...

Abit NF7-S nowy, bez zadnych modyfikacji..

Cena identyczna, co wybrać?

Czy katowana płyta(działała non-stop na FSB220) może paść, mimo iż ma radiatory pozakładane? No i czy sklep przyjmie taką płytę na gwarancji w razie czego jakby padła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za stara przemawia to ze to sprawdzoa konstrukcja i jest juz obklejona. Ale nowka to dluzsza gwara. Sprobuj potargowac sie odnosnie starej, jesli nie to bierz nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak plyta nie jest uszkodzona to pewnie nie padnie. Ja bym pomyslal jeszcze nad ta gwara - moze jednak to plytka na wiecej niz 1,5 roku i co wtedy? a o smierc mobo trudno nie jest.... (szczegolnie przy nForcach....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak plyta nie jest uszkodzona to pewnie nie padnie. Ja bym pomyslal jeszcze nad ta gwara - moze jednak to plytka na wiecej niz 1,5 roku i co wtedy? a o smierc mobo trudno nie jest.... (szczegolnie przy nForcach....)

mozesz rozwinac ta mysl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bios na nforce2 pada wyjatkowo czesto, czasami ni stad ni zowad plyta potrafi sie nie podniesc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż....stało się....kupiłem używaną. Wszystko w niej demontowalne, także gwara będize aktualna. Kupiłem zresztą od kolegi z forum, ma ksywkę sensei :D

A napewno na 1,5 roku, bo potem przesiadam się na AMD64 :) do tego czasu uzbieram pieniążki. nie mam zwyczaju trzymać jakichś części dłużej niż 1,5-2 lat, wiec mam nadzieję że nie apdnie przez ten czas:)

No i czas atakować 20k w 3Dmarku 2001:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bios na nforce2 pada wyjatkowo czesto, czasami ni stad ni zowad plyta potrafi sie nie podniesc

Ciekawe teorie wasc snujesz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe teorie wasc snujesz :lol:

dlaczego lol ?

przy zabawach z duzym fsb bios padł mi w 2 soltekach i niedawno w nf7

wiec nie widze tu nic smiesznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...