srekal34 Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Witam. Na początek - proszę o szybką odpowiedź, gdyż decyzję muszę podjąć za 2 godziny. No wiec tak: Mam do wyboru: Abit NF7-S, używany pół roku, z radiatorami zalmana na NB i SB, radiatory na mosfetach. gwarancja działania na FSB250... Abit NF7-S nowy, bez zadnych modyfikacji.. Cena identyczna, co wybrać? Czy katowana płyta(działała non-stop na FSB220) może paść, mimo iż ma radiatory pozakładane? No i czy sklep przyjmie taką płytę na gwarancji w razie czego jakby padła? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Ja brałbym nową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Za stara przemawia to ze to sprawdzoa konstrukcja i jest juz obklejona. Ale nowka to dluzsza gwara. Sprobuj potargowac sie odnosnie starej, jesli nie to bierz nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 dodam, zę to max. na 1,5 roku, wiec ta gwara na używaną starczy.... Problem w tym, czy seriws przyjmie na gwarancję tak obklejoną płytkę? No i czy katowana płyta moze się popsuć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Jak plyta nie jest uszkodzona to pewnie nie padnie. Ja bym pomyslal jeszcze nad ta gwara - moze jednak to plytka na wiecej niz 1,5 roku i co wtedy? a o smierc mobo trudno nie jest.... (szczegolnie przy nForcach....) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Jak plyta nie jest uszkodzona to pewnie nie padnie. Ja bym pomyslal jeszcze nad ta gwara - moze jednak to plytka na wiecej niz 1,5 roku i co wtedy? a o smierc mobo trudno nie jest.... (szczegolnie przy nForcach....)mozesz rozwinac ta mysl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Jak plyta nie jest uszkodzona to pewnie nie padnie. Ja bym pomyslal jeszcze nad ta gwara - moze jednak to plytka na wiecej niz 1,5 roku i co wtedy? a o smierc mobo trudno nie jest.... (szczegolnie przy nForcach....)mozesz rozwinac ta mysl ?bios na nforce2 pada wyjatkowo czesto, czasami ni stad ni zowad plyta potrafi sie nie podniesc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Cóż....stało się....kupiłem używaną. Wszystko w niej demontowalne, także gwara będize aktualna. Kupiłem zresztą od kolegi z forum, ma ksywkę sensei :D A napewno na 1,5 roku, bo potem przesiadam się na AMD64 :) do tego czasu uzbieram pieniążki. nie mam zwyczaju trzymać jakichś części dłużej niż 1,5-2 lat, wiec mam nadzieję że nie apdnie przez ten czas:) No i czas atakować 20k w 3Dmarku 2001:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 No i czas atakować 20k w 3Dmarku 2001:Dzycze powodzenia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Niestety póki nie złożę WC, to 20k będize poza moim zasięgiem :( Ale to tylko kwestia czasu, czyli kiedy sprzedam moje stare mobo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Jak plyta nie jest uszkodzona to pewnie nie padnie. Ja bym pomyslal jeszcze nad ta gwara - moze jednak to plytka na wiecej niz 1,5 roku i co wtedy? a o smierc mobo trudno nie jest.... (szczegolnie przy nForcach....)mozesz rozwinac ta mysl ?bios na nforce2 pada wyjatkowo czesto, czasami ni stad ni zowad plyta potrafi sie nie podniesc Ciekawe teorie wasc snujesz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Jak plyta nie jest uszkodzona to pewnie nie padnie. Ja bym pomyslal jeszcze nad ta gwara - moze jednak to plytka na wiecej niz 1,5 roku i co wtedy? a o smierc mobo trudno nie jest.... (szczegolnie przy nForcach....)mozesz rozwinac ta mysl ?bios na nforce2 pada wyjatkowo czesto, czasami ni stad ni zowad plyta potrafi sie nie podniesc Ciekawe teorie wasc snujesz :lol: dlaczego lol ? przy zabawach z duzym fsb bios padł mi w 2 soltekach i niedawno w nf7 wiec nie widze tu nic smiesznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...